Sådan forbinder du flere skærme på Windows 11

Windows 11 har bedre understøttelse af flere skærme. Det er i stand til at huske, hvilken skærm en app var åben på, hvilket er noget Windows 10 kæmpede med. Du kan frakoble en anden skærm, og når du tilslutter den igen, vil vinduerne stadig være der. De hopper ikke automatisk til den aktuelle skærm.

flere skærme på Windows 11

Flere skærme på Windows 11

Skærmene forbliver plug & play. Du kan tilslutte en skærm til din stationære eller bærbare computers skærmport, og den vil blive registreret automatisk. Windows 11 begynder muligvis ikke at blive vist, men det er nemt at rette.

  Sådan livestreamer du et spil på Windows 10

Tilslut flere skærme – Windows 11

Du kan tilslutte flere skærme på Windows 11 fra appen Indstillinger. Indstillingerne giver dig mulighed for at;

Vælg primær skærm
Skift opløsning på skærmen
Skift skærmlayout
Skift skalering for skærme
Skift skærmorientering
Åbn appen Indstillinger med Win+I-tastaturgenvejen.
Gå til System>Skærm.

Klik på knappen Identificer for at finde ud af, hvilken skærm der er hvilken (noter det nummer, der vises på displayet).
Klik på Åbn rullemenuen Dupliker disse skærme, og vælg, hvordan du vil have den anden skærm til at fungere: Udvid visning, spejlvisning eller visning kun på én skærm.

  Ret denne app kan ikke køre på din pc-fejl i Windows 10

Træk og slip skærmene for at arrangere dem.
Vælg en skærm, og rul ned. Vælg ‘Gør dette til min hovedskærm’ for at indstille den som den primære skærm.

Anden indstilling

For andre indstillinger, som kan anvendes på begge skærme, skal du først vælge skærmen og derefter rulle ned for at ændre indstillingerne. Den skærm, der er fremhævet, er den, som indstillingen vil blive anvendt på. For skaleringsindstillinger skal du muligvis logge ud og logge ind igen for at anvende dem på alle apps.

Skift projektionstilstand

Windows 11 giver brugerne mulighed for at ændre projektionstilstand, dvs. visningstilstand for flere skærme fra et hurtigt projektionspanel. Panelet ser anderledes ud, end det gjorde i

  Hvor dårligt spilleudstyr kan holde dig tilbage (Sådan får du Windows 10 Pro)

Tryk på Win+P-tastaturgenvejen for at åbne projektionspanelet.
Vælg projektionstilstand.
Windows 11 ændrer projektionstilstanden.

Konklusion

Microsoft har forbedret, hvordan vinduer administreres på tværs af flere skærme på Windows 10, men proceslinjen er ikke blevet forbedret. Brugere, der håbede på en fuldt funktionel proceslinje på tværs af alle skærme, vil blive skuffede over at høre, at den tid, der dukkede op i hjørnet af proceslinjen på den sekundære skærm, er blevet fjernet. Start-knappen vises stadig på alle proceslinjer, dvs. alle skærme. Ikoner for vinduerne vises også på proceslinjen på den respektive skærm. Brugere kan ændre, hvordan disse ikoner vises, men ikke meget andet.