Sådan bruger du Manjaro på Raspberry Pi 4

Manjaro Linux er et derivat af Arch Linux, der forsøger at gøre brugen af ​​Arch lettere og mere stabil. På grund af denne designfilosofi er Manjaro en af ​​de mest populære Linux-distros på pc. Den er dog også tilgængelig på Raspberry Pi 4. Sådan sætter du den op på din Pi 4.

Installation af Raspberry Pi Imager på Linux

For at bruge Manjaro på Raspberry Pi 4, skal du downloade et af de officielle billeder fra internettet. Den bedste måde at downloade billederne på fra internettet er med Raspberry Pi Imager-værktøjet.

Raspberry Pi Imager-værktøjet fungerer på mange forskellige Linux-operativsystemer og Mac OS og Windows. I denne vejledning vil vi fokusere på, hvordan du installerer det på Linux.

For at installere Raspberry Pi Imager-applikationen på Linux skal du åbne en Linux-terminal på skrivebordet. Følg derefter kommandolinjeinstallationsinstruktionerne, der er skitseret nedenfor, der svarer til den Linux-distribution, du bruger.

Snap-pakke

Snap-pakkeudgivelsen af ​​Raspberry Pi Imager er nem at installere, når du har Snap-runtime på din computer. For at aktivere Snap-pakkens runtime på dit Linux-system, følg vores vejledning om emnet.

Efter opsætning af Snap-pakkens runtime kan du installere Raspberry Pi Imager-applikationen ved at bruge følgende snapinstallationskommando nedenfor i et terminalvindue.

sudo snap install rpi-imager

Flatpak

Raspberry Pi Imager er også tilgængelig som en Flatpak-pakke. For at komme i gang skal du konfigurere Flatpak runtime på din computer. Du kan konfigurere runtime ved at installere “flatpak”-pakken på din computer. Hvis du har brug for hjælp, så følg vores Flatpak opsætningsvejledning.

Når Flatpak runtime er oppe og køre, skal du udføre flatpak remote-add kommandoen og flatpak install kommandoen. Disse to kommandoer installerer Raspberry Pi Imager på dit Linux-skrivebord.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub org.raspberrypi.rpi-imager

Blinker Manjaro til et SD-kort

For at bruge Manjaro på en Raspberry Pi 4, skal den flashes til et SD-kort for at bruge softwaren. Start først den blinkende proces ved at åbne Raspberry Pi Imager-værktøjet. Følg derefter trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Find knappen “Vælg OS” i Raspberry Pi Imager-applikationen, og vælg den med musen. Når du har valgt knappen, skal du finde knappen “Andre almindelige operativsystemer” og vælge den.

Trin 2: Find knappen “Manjaro ARM Linux” i området “Andre almindelige operativsystemer”, og vælg den med musen. Når du vælger denne knap, vil du blive præsenteret for en række forskellige Manjaro ARM-valg til din Raspberry Pi 4.

Trin 3: Se gennem Manjaro ARM-valgene og vælg det skrivebordsmiljø, du ønsker at bruge. Valgmulighederne er KDE Plasma, XFCE, Mate, Gnome og Minimal (ingen GUI).

Trin 4: Find knappen “Vælg lager”, og vælg den. Vælg derefter SD-kortet eller SD-kort-USB-læseren i menuen for at flashe Manjaro ARM til enheden.

Trin 5: Find knappen “Skriv” i Raspberry Pi Imager-applikationen, og klik på den med musen. Når du vælger denne knap, begynder skriveprocessen. Læn dig tilbage, vær tålmodig og lad det slutte.

Når processen er færdig, skal du tage SD-kortet ud af din computer og slutte det til Raspberry Pi 4. Sørg også for at tilslutte et USB-tastatur, -mus, -skærm og strøm.

Opsætning af Manjaro

Opsætning af Manjaro på Raspberry Pi 4 er lidt involveret. Tænd for enheden for at starte. Følg derefter trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Du skal vælge dit tastaturlayout. Se listen over muligheder igennem, og vælg det layout, du foretrækker. Vælg derefter “OK” og tryk på Enter for at fortsætte.

Trin 2: Du skal nu oprette et brugernavn i tekstboksen. Brug tastaturet til at skrive dit foretrukne brugernavn. Vælg derefter knappen “OK” og tryk på Enter for at fortsætte til næste side.

Trin 3: Brug tastaturet til at skrive det fulde navn på din brugerkonto. Som fornavn og efternavn, eller bare fornavnet. Vælg derefter “OK” for at fortsætte til næste side i installationsprogrammet.

Trin 4: Du skal nu indtaste en adgangskode i tekstboksen. Brug tastaturet til at indtaste en sikker adgangskode i tekstboksen. Vælg derefter knappen “OK”, og tryk på Enter-tasten for at gå til næste side.

Trin 5: Efter at have konfigureret brugeradgangskoden, skal du konfigurere en root-adgangskode. Brug tastaturet til at skrive en sikker adgangskode til brug som root. Vælg derefter knappen “OK”, og tryk på Enter-tasten på tastaturet for at gå til næste trin.

Trin 6: Du skal nu vælge en tidszone samt en lokalitet. Brug brugergrænsefladen til at vælge både din tidszone og lokalitet. Vælg derefter “OK” for at gå til næste trin i installationsprogrammet.

Trin 7: Manjaro vil nu spørge, om din opsætningskonfiguration ser korrekt ud. Hvis det er det, skal du vælge “Ja” og trykke på Enter for at gå videre til næste trin.

Når du har bekræftet din konfiguration, afsluttes installationen. Når du er færdig, vil du være i stand til at bruge Manjaro på din Raspberry Pi 4!