Sådan får du et billede bag tekst i PowerPoint

Tilføjelse af billeder til din PowerPoint-præsentation kan gøre den mere visuelt tiltalende. Men når du først tilføjer et nyt billede, dækker det over alt, hvad der ellers er på diaset, inklusive tekst. Sådan flytter du billeder og andre objekter frem og tilbage for at skabe den lagdeling, du ønsker.

Sende et billede bag tekst

Hvis du ikke allerede har gjort det, så gå videre og åbn den PowerPoint-præsentation, du skal arbejde med, og hop over til diaset med teksten og billedet.

Vi vil gennemgå lagdeling af billeder om lidt, men lige nu arbejder vi bare med et enkelt billede og noget tekst.

Som du kan se på billedet ovenfor, dækker The Geek-billedet “How-To Geek”-teksten. For at sætte billedet bag teksten skal du først klikke på billedet for at vælge det og derefter gå til fanen “Format”.

I afsnittet “Arranger” skal du klikke på knappen “Send tilbage”. Der vises en rullemenu med to muligheder.

“Send tilbage” sender billedet et niveau tilbage. “Send til bagsiden” placerer objektet bag alle andre objekter på diaset. Indtil videre skal du vælge “Send baglæns” (vi taler om lagdeling af billede mere om lidt).

Nu vil dit billede være bag teksten.

Alternativt kan du højreklikke på objektet, klikke på pilen ved siden af ​​”Send tilbage” og derefter vælge “Send tilbage”.

Indstillingerne “Bring frem” og “Bring forrest”, du vil se på fanen Formater og kontekstmenuen, fungerer stort set på samme måde. Du ville bruge disse muligheder til at flytte et objekt foran et andet. Så i dette eksempel kunne vi også have valgt teksten og bragt den frem for at opnå den samme effekt.

Objekt Lagdeling

Lad os nu sige, at vi har tre objekter, og vi vil lægge dem i lag på en måde, så de alle tjener deres formål. Lad os som et eksempel give The Geek et navneskilt. Vi vil bruge tre objekter:

Et billede af How-To Geek-logoet
Et massivt hvidt rektangel
Et tekstfelt med sort tekst, hvor der står “The Geek”

Det, vi ønsker, er, at billedet skal stå bagerst, det hvide rektangel skal være foran billedet, og så skal teksten være foran det hvide rektangel. Vi lavede dog først vores tekst og hvide rektangel og indsatte derefter vores billede, så billedet nu står foran alt det andet.

Bemærk: Ja, vi ved, at vi bare kunne skrive tekst i den hvide rektangelform for at gøre tingene nemmere, men vi gør det på denne måde for et nemt eksempel på lagdeling.

Først vil vi vælge billedlogoet og sende det helt bagerst, da vi ønsker, at alle de andre objekter skal vises foran det. Vælg billedet, højreklik på det, og vælg derefter “Send til bagsiden” (eller brug knappen på fanen “Format”).

Dette sender billedet The Geek til det allerbagerste lag, som du kan se nedenfor.

Men som du kan se på billedet ovenfor, er vores tekst skjult bag det hvide rektangel. Vælg derefter den hvide boks, højreklik på den, og denne gang skal du vælge “Send tilbage” fra indstillingerne “Send til tilbage”.

Bemærk, at hvis du vælger “Send to Back”, forsvinder dit hvide rektangel bag The Geek.

Her er hvad vi har nu.

Nu, bagfra og frem, har vi billedet, det hvide rektangel og så den sorte tekstboks foran. Det var den ordre, vi var ude efter.

Selvom oddsene for, at du skal give et navnemærke til et logo i en præsentation, er ret små, så er billedlag en vigtig del af arbejdet med mere komplekse dias.