Sådan bruger du Microsoft Teams delte skærm i møder

Onlinemøder kræver meget tilvænning og vil føles unaturligt for mange mennesker. Onlinemøder giver brugerne mulighed for at se, hvem der taler, men kun den person, der taler, mens alle andre vises som et miniaturebillede eller et navn på en liste. Du vil næsten altid få det indtryk, at der kun er én person i mødet, indtil en anden siger fra.

Microsoft Teams delt skærm

Et onlinemøde kan have et hvilket som helst antal deltagere, men din skærmstørrelse er ikke stor nok til at rumme video fra alle. Der er grænser for, hvor mange videoer, der kan vises side om side, før de skal skjules. Microsoft Teams har en delt skærmvisning, der giver brugerne mulighed for at se video fra mere end én deltager side om side.

  MailTrack fortæller dig, når din e-mail er blevet leveret og læst [Chrome]

Aktiver Microsoft Teams delt skærm

Microsoft Teams aktiverer opdelt skærm automatisk, men dette er underlagt visse begrænsninger. Opdelt skærm kan vise mødedeltagere i et 2×1 eller 4×4 gitter. Det bør aktiveres automatisk, hvis du har så mange mennesker i et møde. Hvis du overstiger 4, går du tilbage til enkeltpersonsvisningen.

Åbn Microsoft Teams.
Start et møde og tillad teammedlemmer at deltage.
Når teammedlemmerne overskrider antallet af 4, skal du klikke på knappen Flere muligheder ud for et medlems navn/video.
Vælg Pin. Gentag for så mange deltagere, som der er plads til på din skærm.
Microsoft Teams åbner delt skærmvisning og viser videoer for de fastgjorte deltagere side om side.

  Sådan reduceres baggrundsstøj og ekko i iPhone-stemmemoer

Microsoft Teams 3 x 3 gitter

3×3 gittervisningen i Microsoft Teams tillader 9 videofeeds at blive vist på skærmen samtidigt. Dette layout træder i kraft, når du har 9 deltagere i mødet.

Bloker video fra gitter/opdelt skærmvisning

Microsoft Teams viser video fra deltagere efter først-til-mølle-princippet. Hvis du føler, at visse teammedlemmer ikke behøver at få deres eget centrerede videofeed, kan du markere dem som deltagere.

Åbn Microsoft Teams.
Start et møde.
Tillad teammedlemmer at deltage.
Klik på deltagernes knap øverst.
I panelet til højre skal du klikke på knappen Flere muligheder ud for en deltager.
Vælg Opret en deltager.
Gentag for andre brugere.

  Sådan låser du Apple-noter på din iPhone, iPad og Mac

Microsoft Teams delt skærm: video og præsentation

Microsoft Teams har en præsentationstilstand, men når en bruger går ind i præsentationstilstand, er deres egen video skjult. Der er ingen måde at vise både video og præsentation side om side. Den eneste undtagelse er, hvis du afholder en livebegivenhed. Livebegivenheder i Microsoft Teams kræver en særlig licens.

Konklusion

Det er svært at holde alle til stede under et onlinemøde, og ikke mange mennesker er vant til netop dette mødeformat. At følge med i en samtale bliver svært for mange af dem. Hvis 4×4- og 3×3-gitteret er utilstrækkeligt for dig, kan du prøve at bruge Together-tilstand i Microsoft Teams. Det føjer alle til et virtuelt mødelokale, som kan fylde den fysiske tilstedeværelse, som mange mennesker er komfortable med.