Sådan deaktiveres og fjernes Windows 10-kontosynkroniseringsindstillinger

Windows 10 lader dig synkronisere indstillinger på alle enheder, du logger på med din Microsoft-konto. Nogle af disse indstillinger inkluderer temaer, sprogpræferencer og adgangskoder. Men hvad nu, hvis du ikke ønsker, at dine gamle indstillinger skal overføres? Sådan deaktiverer og fjerner du alle kontosynkroniseringsindstillinger på Windows 10.

Hvordan fungerer synkroniseringsindstillinger?

Synkroniseringsindstillinger blev først introduceret med Windows 8 og er tilgængelige for enhver Windows 10-enhed, du logger på med din Microsoft-konto.

Som standard, når du aktiverer synkroniseringsindstillinger, uploader Windows forskellige systemindstillinger og præferencer til OneDrive. Når du logger ind på en anden enhed med den samme konto, og som du også har aktiveret synkroniseringsindstillinger på, overføres alle disse indstillinger. Det er virkelig praktisk, hvis du for eksempel kan lide, at din stationære og bærbare computer ser ens ud, eller du vil beholde alle dine indstillinger på en ny installation.

  Sådan skjules et WiFi-netværk i nærheden i Windows 10

Følgende er en liste over de indstillinger, der bliver synkroniseret til din Microsoft-konto:

Tema – Skrivebordsbaggrund, brugerfelt, proceslinjeposition osv.
Adgangskoder – Windows credential manager, inklusive Wi-Fi-profiler
Sprogpræferencer – Staveordbog, systemsprogindstillinger
Nem adgang – Oplæser, skærmtastatur, forstørrelsesglas
Andre Windows-indstillinger – En komplet liste over andre Windows-indstillinger

Sådan deaktiveres kontosynkroniseringsindstillinger på en enhed

Deaktivering af synkroniseringsindstillinger i Windows 10 giver dig mulighed for at begrænse, hvilke oplysninger Microsoft sender til skyen og gemmer på deres servere. Uanset om du vil deaktivere en enkelt indstilling eller helt stoppe med at synkronisere, er det sådan, du kan få kontrol over dine indstillinger én gang for alle.

Bemærk: Hvis du har flere enheder, der alle bruger synkroniseringsindstillinger med din Microsoft-konto, skal du følge disse trin for hver enhed for at deaktivere og fjerne synkroniseringsindstillinger fuldstændigt.

Åbn appen Indstillinger ved at klikke på Start-knappen og derefter på Indstillinger-tandhjulet. Du kan også trykke på Win+I.

  Sådan afinstalleres en UWP-app i Windows 10

Klik på indstillingen “Konti” i vinduet Indstillinger.

Klik på “Synkroniser dine indstillinger” i venstre side af siden Konti.

Hvis du stadig kan lide ideen om at synkronisere nogle af dine indstillinger på tværs af enheder, men ønsker at begrænse, hvor meget information der lagres, kan du prøve at slå specifikke indstillinger fra under overskriften “Individuelle synkroniseringsindstillinger”.

Ellers, for at deaktivere synkroniseringsindstillinger helt, skal du skifte hoved “Synkroniseringsindstillinger” til positionen “Fra”. Dette deaktiverer alle underindstillinger fuldstændigt.

Sådan fjerner du synkroniseringsindstillinger

Deaktivering af synkroniseringsindstillinger forhindrer din enhed i at overføre eller modtage indstillinger til OneDrive. Det er måske alt, du vil gøre. Hvis du f.eks. har flere computere og vil have de fleste af dem til at synkronisere, kan du deaktivere Synkroniseringsindstillinger på dem, du ikke ønsker skal synkroniseres.

På den anden side, hvis du har deaktiveret synkroniseringsindstillinger på alle dine enheder, kan du også fjerne alle gemte indstillinger fra OneDrive. Måske planlægger du slet ikke at bruge funktionen igen og vil bare have disse oplysninger væk fra OneDrive, eller måske vil du kun slette alle indstillingerne og derefter genaktivere Synkroniseringsindstillinger på dine enheder for at få en frisk start. Uanset hvad, her er hvordan du gør det.

  Sådan automatiseres museklik på Windows 10

Bemærk: For at fjerne alle data fra din OneDrive-konto skal du først deaktivere Synkroniseringsindstillinger på alle enheder, der er tilsluttet din Microsoft-konto.

Tænd din browser og gå til Slet dine personlige indstillinger fra skyen OneDrive-side. Rul til bunden, og klik på “Fjern” for at fjerne indstillingerne, der er gemt i skyen. Hvis du skal logge ind, skal du gøre det ved at bruge den konto, som du vil fjerne indstillingsoplysningerne fra.

Klik på “Ja”, når du bliver bedt om bekræftelse.

Dine kontoindstillinger er nu fjernet fra Microsofts servere. Enhver ny enhed, du logger på med din Microsoft-konto, overfører ikke nogen indstillinger fra din gamle pc. Og hvis du genaktiverer Synkroniseringsindstillinger på en af ​​dine enheder, vil disse indstillinger begynde at blive gemt på OneDrive igen.