Sådan konverteres HEIC-billeder til JPG på en Mac på den nemme måde

Apple begyndte at bruge HEIC-billedformatet med iOS 11. Det foretrækkes frem for det eksisterende JPG på grund af dets mindre filstørrelser, og det er også kommet til Mac. HEIC kan forårsage problemer for nogle apps. Her er hvordan du nemt konverterer HEIC-filer til JPG.

Hvis du lever dit liv på iOS, så er chancerne ret gode for, at du aldrig rigtig ved, hvornår et billede er i HEIC- eller JPG-formaterne, fordi det for det meste er ligegyldigt. Men når du begynder at dele billeder eller gemme dem på din Mac til fremtidig brug, vil du måske have dem i et mere almindeligt format. Det plejer at ske mest på en Mac, så ville det ikke være fantastisk, hvis der var en hurtig og nem måde at konvertere et vilkårligt antal billeder i HEIC-format til JPG? Hvis du ikke har noget imod at få hænderne lidt snavsede med Automator, så har du en hurtig og nem måde.

  Sådan tjekker du status for AppleCare på dine Apple-enheder

Lad os komme igang.

Opsætning af Quick Action

Start Automator på din Mac – den er i mappen Programmer, eller du kan bruge Spotlight til at søge efter den – og klik derefter på “Nyt dokument”.

Klik derefter på “Hurtig handling” på listen over skabeloner efterfulgt af “Vælg”.

Over på venstre side af skærmen skal du skrive “copy finder” i søgefeltet og derefter trække “Copy Finder Items” til højre side af skærmen. Her kan du så vælge den mappe, som du vil gemme de konverterede billeder i.

Hvis du vil konvertere HEIC-billedet uden at oprette en kopi på skrivebordet, skal du bare udelade trinnet “Kopier Finder-elementer”. Automator vil derefter oprette en konverteret kopi i samme mappe som den originale HEIC-fil.

  Sådan markeres et dokument som endeligt i MS Word

Tilbage i venstre side af skærmen, skriv “skift type” i søgefeltet og træk derefter “Skift type billeder” til højre på skærmen. Der er også en drop-down her. Skift det til “JPEG.”

I menulinjen skal du klikke på Filer > Gem og derefter indtaste et navn til din hurtige handling.

Til sidst skal du klikke på “Gem” for at fuldføre processen.

Brug af Quick Action til at konvertere HEIC-billeder til JPG

For at bruge din nye Quick Action skal du højreklikke på en HEIC-fil – eller faktisk en hvilken som helst billedfil – og derefter vælge den hurtige handling, du oprettede tidligere. Du finder den nyligt konverterede JPG i den mappe, som du har udpeget tidligere.

  Sådan bruger du flere brugerprofiler i Microsoft Edge

Du kan også vælge en gruppe billeder og konvertere dem alle på én gang på samme måde.