Sådan bruges Jio og Airtel 5G på iPhone i Indien

Selvom Airtel og Jio har aktiveret 5G på deres indiske SIM-kort i et par måneder nu, har iPhone-brugere hidtil ikke været i stand til at bruge disse tjenester. Apple har dog endelig frigivet iOS 16.2-opdateringen til alle, som bringer funktioner som Always on Display-tilpasning og support til 5G-netværk i Indien. Så hvis du er spændt på endelig at begynde at bruge de hurtige 5G-netværk, er her hvordan du bruger Jio 5G og Airtel 5G på iPhone i Indien.

Sådan får du adgang til 5G-netværk med Jio og Airtel på iPhone i Indien

Det er ret nemt at aktivere 5G på din iPhone, men vi vil alligevel gennemgå trinene en for en for at sikre, at du kan følge med uden problemer. Vi vil også lave en hastighedssammenligning mellem 4G og 5G, så du kan få en idé om de hastighedsforskelle i den virkelige verden, du kan forvente.

  Hvad er et UML-diagram, og hvordan man opretter et [7 Tools]?

Bemærk: Du skal opdatere din iPhone til iOS 16.2, før du kan bruge 5G-tjenester.

Aktiver Jio/Airtel 5G på iPhone i Indien

Det er meget ligetil at aktivere 5G på din iPhone. Trinnene varierer dog lidt afhængigt af, om du bruger et enkelt SIM-kort i din iPhone eller dual SIM. Vi vil inkludere trinene for begge opsætninger her.

Aktiver 5G på iPhone med enkelt SIM

Hvis du har en enkelt SIM-iPhone, her er hvordan du kan begynde at bruge Jio eller Airtel 5G:

  • Åbn appen Indstillinger på din iPhone, og tryk på “Mobildata”. Bemærk, at dette også kan hedde “Mobildata” på din iPhone.

  • Her skal du trykke på “Mobildataindstillinger” og derefter trykke på “Stemme og data”.

  • Vælg “5G Auto” eller “5G On” for at aktivere 5G på din iPhone, og det er det.

Bemærk: Hvis du vælger 5G Auto, vil din iPhone automatisk skifte til 5G-netværk, når det ikke vil påvirke din batterilevetid væsentligt. Men hvis du altid vil bruge 5G uanset dets indvirkning på din iPhones batterilevetid, kan du vælge 5G On.

Aktiver 5G på Dual SIM iPhone

Hvis du bruger to SIM-kort i din iPhone, vil Mobile Data-skærmen se lidt anderledes ud for dig. Sådan kan du aktivere Jio 5G eller Airtel 5G på din dual SIM iPhone:

  • Åbn Indstillinger og tryk på “Mobildata”.
  dele lyd fra computeren under et møde

  • Her skal du trykke på “Primær” eller “Sekundær” afhængigt af hvilket SIM-kort du bruger til mobildataforbindelse. I dette eksempel bruger jeg mit Airtel SIM (primært). Tryk derefter på “Stemme og data”.

  • Her kan du vælge “5G Auto” eller “5G On” for at aktivere 5G på din iPhone.

Bemærk: Hvis du vælger 5G Auto, vil din iPhone automatisk skifte til 5G-netværk, når det ikke vil påvirke din batterilevetid væsentligt. Men hvis du altid vil bruge 5G uanset dets indvirkning på din iPhones batterilevetid, kan du vælge 5G On.

Liste over 5G-understøttede iPhones

Her er listen over iPhones, der er i stand til at oprette forbindelse til 5G-netværk:

  • iPhone SE 3
  • iPhone 12, 12 mini, 12 Pro og 12 Pro Max
  • iPhone 13, 13 mini, 13 Pro og 13 Pro Max
  • iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro og 14 Pro Max

Hastighedstest 4G vs 5G

Efter at have aktiveret 5G på min iPhone 13 Pro besluttede jeg at lave en hastighedstestsammenligning mellem 4G- og 5G-hastigheder, som jeg fik på Beebom-kontoret. Her er hastighedstestresultaterne.

Hastighedstest sammenligning af 4G (venstre) og 5G (højre)

Som du kan se, er de hastigheder, jeg får på 5G, ikke, hvad luftfartsselskaberne hævdede. 5G-hastigheder er dog mange gange højere end hvad jeg fik på 4G på samme sted, så det er bestemt en forbedring. Hvis du ofte befinder dig med langsomt-indlæsende websteder og buffervideoer, bør 5G helt sikkert gøre en forskel i dit daglige forbrug.

  Tomcat Load Balancer med Apache ved hjælp af Mod Proxy og Session Sticky

Bemærk: Da 5G er i stand til at overføre data med meget højere hastigheder, kan det meget hurtigt forbruge dit datatillæg. Sørg for at holde øje med dit mobildataforbrug, hvis du bruger din iPhone på 5G hele tiden.

Ofte stillede spørgsmål

Sp. Er iOS 16.2 tilgængelig for alle?

Ja, iOS 16.2 er blevet rullet ud for hver enkelt, så du behøver ikke at være på udvikleren eller offentlig beta for at installere iOS 16.2 på din iPhone.

Q. Understøtter iPhone 11 5G i Indien?

Nej, iPhone 11 understøtter ikke 5G-forbindelse. Kun 3. generations iPhone SE og iPhone 12-serien og nyere har understøttelse af 5G-netværk.

Gør dig klar til 5G-hastigheder med iOS 16.2

iOS 16.2 er en velkommen opdatering for iPhone-brugere af en række årsager. Det bringer ikke kun funktioner som den nye Freeform-app til samarbejde og understøttelse af Apple Music Sing, men den tilføjer endelig også den længe ventede 5G-understøttelse i indiske iPhone-enheder. Nu hvor du ved, hvordan du aktiverer 5G på iPhone i Indien, så lad os vide, om du vil bruge 5G, eller du planlægger at holde dig til 4G for nu? Hvis du allerede er begyndt at bruge 5G, så del dine erfaringer med os, og lad os vide, hvis du har problemer med 5G på iPhone i Indien.