Sådan bruger du Windows 10 Update Assistant til %

Uanset hvor kraftfuld din pc er fra et hardwaresynspunkt, vil den stadig være begrænset af det aktuelle operativsystem, som den kører.

Derfor er det vigtigt at have den nyeste version af det nyeste OS, og midlerne, hvormed du kan opnå det, er også vigtigt.

I tilfælde af Windows OS er den seneste version, du kan have i øjeblikket, Windows 10 version 20H2 (også kendt som Windows 10 oktober-opdateringen).

Hvis du vil have fingrene i en komplet og legitim kopi af Windows 10 20H2, er den hurtigste måde at gøre det på at bruge Windows 10 Update Assistant.

Hvad er Windows 10 Update Assistant?

Enkelt sagt er Windows 10 Update Assistant et værktøj skabt af Microsoft, der giver brugerne mulighed for at opdatere deres Windows 10-pc’er til en nyere version, op til den seneste tilgængelige.

Udover at blive brugt som en OS-opdatering, kan Windows 10 Update Assistant indirekte bruges til at hjælpe med at løse almindelige pc-problemer, da den grundlæggende erstatter gamle systemfiler med en frisk ny kopi af de nyere versioner.

  Sådan får du Windows 10 accentfarve på URL-linjen i Firefox

Windows 10 Update Assistant er 100 % gratis, og den kan downloades direkte fra Microsofts officielle hjemmeside.

Hvordan bruger jeg Windows 10 Update Assistant?

Windows 10 er optimeret til at være så let at bruge som muligt på alle måder, og dette inkluderer installations- og opdateringsprocessen.

Her er en kort oversigt over, hvordan du kan bruge Windows 10 Update Assistant til at opdatere din nuværende version af Windows 10 til Windows 10 20H2:

Download den officielle Windows 10 Update Assistant fra Microsofts websted
Dobbeltklik på klienten for at starte den
Der er ingen opsætningsproces før dette, da programmet er 100% bærbart.
Windows 10 Update Assistant vil fortsætte med at scanne din pc for at finde ud af, hvilken version af Windows 10 du kører

Når værktøjet er færdig med at scanne din pc, skal du trykke på Opdater nu
Værktøjet vil nu scanne din pc for kompatibilitetsproblemer og beregne, hvor meget lagerplads det har brug for for at anvende de seneste opdateringer

Du vil nu blive præsenteret for to muligheder:
Opgrader denne pc nu
Opret installationsmedie

Klik på Opgrader denne pc nu, og vent på, at programmet kører

Din pc genstarter af sig selv et par gange, og du bliver nødt til at følge de lejlighedsvise instruktioner på skærmen, når de vises.

  Sådan rettes manglende skrivebordsikoner på Windows

Dette er dog helt normalt, og når du er færdig, har du en frisk kopi af Windows 10 20H2 installeret på din pc.

Windows 10 Update Assistant vs Media Creation Tool

Hvis du har for vane at holde din pc opdateret hele tiden, så ved du sikkert allerede, hvad Windows 10 Update Assistant er.

Derudover har du muligvis bemærket et lignende værktøj på den samme downloadside, kaldet Windows 10 Media Creation Tool.

I så fald har du måske undret dig over, hvad der er forskellen mellem de to, og om den ene er bedre end den anden.

Den korte version er denne: Begge programmer kan bruges til at opdatere din pc til den nyeste version.

Forskellen ligger dog i tilgangen:

Windows 10 Update Assistant er kun til opdatering af din Windows 10 pc
Media Creation Tool er til opdatering af din pc og oprettelse af installationsmedier, der kan bruges til andre pc’er

Windows 10 Update Assistant vs automatiske Windows-opdateringer

En anden måde, du kan opdatere din pc på, er at bruge den oprindelige Windows 10 Update-menu. Denne funktion er indbygget i Windows 10 OS og kan tilgås ved at gøre følgende:

  5 bedste gratis lydoptagere til spillere på Windows 10

Tryk på Windows-tasten for at åbne menuen Start
Gå til Indstillinger
Det er den tandhjulsformede knap i Start-menuen

Vælg Opdatering og sikkerhed
I Windows Update-menuen skal du trykke på Søg efter opdateringer for at scanne efter nye opdateringer, der kan være tilgængelige til din pc

Forskellen mellem Windows 10 Update Assistant og Windows Update-menuen er, at sidstnævnte fungerer automatisk og scanner Microsofts servere med regelmæssige tidsintervaller for tilgængelige opdateringer.

På den anden side er opdatering af din pc via Windows Update-menuen ikke så pålidelig, da mange Windows 10-opdateringsfejl sker på denne måde.

På grund af dette kan Windows 10 Update Assistant, såvel som Media Creation Tool, begge bruges til at tvinge dit OS, selv når de automatiske midler bliver mødt med fejlmeddelelser.

Windows 10 Update Assistant: Er det værd eller ej?

Selvom der er masser af måder, hvorpå en bruger kan opdatere deres pc’er, er sandheden i sagen, at fra mange synspunkter er Windows 10 Update Assistant langt den hurtigste og mest pålidelige.

Dette skyldes, at det altid kan bruges som en backup-plan, hvis de andre metoder resulterer i opdateringsfejl, og fordi det kan bruges til at tvinge din pc til at opgradere med de seneste funktionsopdateringer, så snart de rammer live.

Alt i alt er Windows 10 Update Assistant et effektivt værktøj til dem, der vil have det nyeste operativsystem kørende på deres pc’er.

Hvilke metoder til at holde din pc opdateret bruger du? Fortæl os det ved at dele dine præferencer i kommentarfeltet nedenfor.