Sådan bruger du handlings- og deleudvidelser på iPhone og iPad

Hvis du er en iPhone- eller iPad-ejer, er du sikkert stødt på dele- og handlingsudvidelser, men hvad er de, og hvordan bruger du dem? Begge tilføjer kraft og muligheder til apps, og de kan ændre den måde, du bruger dine enheder på.

En deleudvidelse gør det hurtigt og nemt at dele indhold med personer eller i nogle tilfælde andre apps. Forestil dig at læse en fantastisk guide om How-to Geek, men du skal afsted for at nå et tog. Ved at bruge en delingsudvidelse kan du gemme denne guide til din foretrukne læse-senere-tjeneste. Vil du sende det til en ven? Der er også en aktieudvidelse til det. Tænk på deleudvidelser som måder at få data ud af apps på en eller anden måde, og du vil være perfekt.

Handlingsudvidelser fungerer stort set på samme måde, men lader dig bruge funktioner fra andre apps uden at skulle åbne dem eksplicit. Et godt eksempel her er at oprette nye opgaver og projekter i din foretrukne opgavehåndtering ved at bruge kilden som en vedhæftet fil. Før ankomsten af ​​iOS 12 og dets forbedrede understøttelse af automatisk udfyldning af adgangskoder, var adgang til adgangskoder fra adgangskodeadministratorer også et godt eksempel på en kraftfuld brug af handlingsudvidelser.

Både handlings- og deleudvidelser fungerer på samme måde, hvilket betyder, at hvis du ved, hvordan du bruger en, ved du, hvordan du bruger begge. Vi vil forklare, hvordan du aktiverer udvidelser, genbestiller dem og bruger dem her.

Sådan aktiveres en handling eller deleudvidelse

For at aktivere en handling eller deleudvidelse skal du åbne en app, der giver dig mulighed for at dele indhold. Safari er et godt eksempel, fordi alle har det, og det er normalt på startskærmen. Når den er åben, skal du besøge et websted og trykke på knappen “Del” i navigationslinjen nederst på skærmen.

Du vil nu se delearket, et område, der viser delingsudvidelser på den øverste række og handlingsudvidelser nederst. Afhængigt af hvilken type udvidelse du vil aktivere, skal du rulle helt til højre og trykke på knappen “Mere”.

Det næste skærmbillede viser alle tilgængelige handlinger eller deleudvidelser, afhængigt af den valgte række. For at aktivere en udvidelse skal du skifte kontakten ved siden af ​​den.

Sådan omarrangerer du handling eller deler udvidelser

Genbestilling af udvidelser er afgørende, hvis du har mange af dem aktiveret, hvilket gør det nemmere at finde dem, du bruger oftest. For at komme i gang, lad os bruge Safari som vores startpunkt endnu en gang. Igen, efter at have besøgt et websted, skal du trykke på knappen “Del”. Du vil se delingsarket, vi nævnte tidligere med deleudvidelser i den øverste række og handlingsudvidelser i bunden. For at genbestille disse udvidelser skal du igen rulle til yderst til højre på listen og trykke på knappen “mere”. Nu, når du ser listen over udvidelser, skal du trykke og holde på de tre vandrette linjer ved siden af ​​en og derefter trække den op eller ned på listen for at omarrangere den.

Sådan bruger du Action eller Share Extensions

Når du har alle dine udvidelser aktiveret og bestilt lige så, er brugen af ​​dem et enkelt tilfælde af at trykke på knappen “Del” og derefter trykke på ikonet for den udvidelse, du vil bruge. En ting at huske her er, at kun udvidelser, der fungerer med det tilgængelige indhold, vises i denne visning. Det betyder, at udvidelser, der kun kan acceptere eller arbejde med billeder, ikke vises, hvis du for eksempel deler en hjemmeside.