Sådan bruger du Google Duet AI i Google Sheets

Det er ikke altid sjovt at planlægge opgaver, projekter eller enhver aktivitet, især da det tager tid og kræfter. Med Google Duet AI kan du dog nemt og hurtigt lave planer for alle dine aktiviteter.

DAGENS MUO-VIDEO

RUL FOR AT FORTSÆTTE MED INDHOLD

Google Duet AI er et kunstig intelligens (AI)-værktøj, der integreres med Google Workspace-apps som Google Sheets. Sådan bruger du Duet AI i Google Sheets til at forbedre produktiviteten.

Sådan får du adgang til og bruger Duet AI i Google Sheets

For at gøre brug af Duet AI i Google Sheets skal du gøre følgende:

 • Du skal først oprette en Google Workspace-konto, hvis du vil have adgang til Google Workspace Labs.
 • Besøg Google Workspace Labs websted. Du bliver bedt om at indtaste dine Google-loginoplysninger, hvis du ikke bruger en webbrowser, hvor du allerede er logget ind på din Google-konto.
 • Når du har logget ind, bliver du dirigeret til Labs-tilmeldingssiden, hvor du vil angive interesse.
 • Rul til bunden af ​​siden, sæt kryds i de relevante felter, og klik på Send – sørg for at gennemgå fortrolighedserklæringen og servicevilkårene først!
 • Du modtager en bekræftelse på, at du nu kan få adgang til Googles Workspace Lab.
 • Selvom det måske ikke er øjeblikkeligt (da Google stadig udruller denne funktion), vil du i sidste ende være i stand til at få adgang til Duet AI i Google Sheets. For at kontrollere, naviger til Google Sheets startside på din computer og åbn et nyt ark.
 • Klik på ikonet Hjælp mig med at organisere (Labs) i øverste venstre hjørne; det ligner et bord med en stjerne. Når du klikker, åbnes fanen Hjælp mig med at organisere i højre side af siden.
 • Indsæt en prompt for enhver plan, du vil oprette, og klik på Opret.
 • Når et svar er blevet genereret, kan du klikke på Indsæt. Du kan også bedømme forslagene ved at bruge tommelfinger-op- eller tommelfinger-ned-ikonerne. Du kan blive bedt om at give yderligere feedback efter vurdering.
 • På fanen Hjælp mig med at organisere vil du opdage, at Google planlægger at opdatere Duet AI til Sheets for at hjælpe dig med at redigere og analysere indhold i et eksisterende regneark – i stedet for kun at oprette nye ark med tilpassede skabeloner.

  Hvordan Duet AI til Google Sheets kan hjælpe dig med at forbedre produktiviteten

  Her er to måder, du kan drage fordel af at få adgang til Duet AI i Google Sheets.

  1. Godt forspring til at organisere aktiviteter

  Med Duet AI til Google Sheets kan du oprette et regneark udelukkende baseret på dine prompter. Du behøver ikke at formatere nogen celler eller indtaste data for at AI-assistenten kan generere en tilpasset plan for dine aktiviteter.

  Dette giver dig et godt planlægningsforspring. Uanset om du vil oprette en dataindtastningsformular, planer for styring af dit budget eller et målsporingssystem, er alt du skal gøre at beskrive, hvad du vil opnå, og Duet AI vil generere en plan, der hjælper dig i gang.

  Selvfølgelig kan du redigere kolonnerne, så de passer dig bedre efter at have indsat den genererede tabel.

  2. Klassificer og analyser data

  Google har til hensigt at opdatere Duet AI til Sheets for at levere klassificerings- og analyseværktøjer. Dette ville betyde, at Duet AI kunne forstå konteksten af ​​dine data og tildele etiketter til relevante celler. Det er også sandsynligt, at AI-assistenten kan foreslå autofyld-indstillinger, registrere dubletter og validere dine datatyper i Google Sheets, hvilket reducerer byrden ved dataindtastning.

  Med analytiske værktøjer kunne Duet AI også foreslå relevante formler, filtre, funktioner og pivottabeller. Dette vil hjælpe dig med at analysere brugerfeedback, undersøgelsesinput og testresultater.

  Begrænsninger af Duet AI til Google Sheets

  Mens Duet AI til Google Sheets har et godt løfte, bør du holde styr på dets begrænsninger.

  1. Det er sandsynligt, at det producerer fejl

  Billedkredit: drobotdean/freepik

  På fanen Hjælp mig med at organisere er der en ansvarsfraskrivelse om, at Duet AI til Google Sheets “ikke altid får det rigtige.” Dette kan skyldes, hvordan du formulerer dine prompter eller AI-assistentens mangel på en skabelon, der ligner det, du har anmodet om.

  Husk, at denne funktion hovedsageligt er tilgængelig for at give dig mulighed for at eksperimentere med AI-støttede værktøjer integreret i Googles produkter og dele feedback.

  En god måde at få mest muligt ud af Duet AI til Google Sheets er at sikre, at dine meddelelser altid er velformulerede med de helt rigtige beskrivelser og søgeord. Google foreslår også at du bruger instruktioner i stedet for spørgsmål.

  2. Det kan virke undervældende

  Selvom det er fantastisk at give et forspring i planlægningen, ville Duet AI til Google Sheets være meget bedre, hvis det kunne hjælpe med dataanalyse, indtastning og visualisering. I øjeblikket kan du kun generere kolonneoverskrifter og eksempeltabelindhold.

  3. Det kan hallucinere

  Da Duet AI er et AI-værktøj, kan det lejlighedsvis producere uventede eller ikke-relaterede output, almindeligvis omtalt som AI-hallucinerende. Det betyder, at der altid vil være en chance for, at det indhold, det genererer, er upassende, unøjagtigt eller irrelevant.

  Derfor bør du altid nøje gennemgå alt genereret indhold, før du indsætter det i dit regneark. Du bør også overveje at give feedback, så Google kan forbedre AI-assistenten.

  Organiser bedre med Duet AI til Google Sheets

  Duet AI til Google Sheets giver dig mulighed for at generere planer for forskellige aktiviteter ved blot at give prompter. Og efterhånden som dette værktøj udvikler sig, vil du i sidste ende være i stand til at bruge det til at analysere dine data mere effektivt.

  Husk dog, at Duet AI til Google Sheets kun er et værktøj til at hjælpe dig. Stol ikke udelukkende på de oplysninger, den giver.