Sådan lærer du japansk med manga

Vil du lære japansk og have det sjovt på samme tid? At læse manga på japansk er en fantastisk måde at forbedre din læseforståelse, grammatik og kanji-genkendelse på.

Hvis du er nybegynder, kan det føles umuligt at læse en manga på japansk. Men med de rigtige værktøjer og handlingsplan kan du begynde at læse manga på japansk hurtigere, end du tror.

Hvorfor lære japansk gennem manga?

Der er så mange grunde til, at du bør læse japansk manga, hvis du studerer japansk. Først får du adgang til al den manga, der er tilgængelig på japansk. Kun en brøkdel af japansk manga udgives på engelsk, hvilket gør nogle af de bedste mangaer fuldstændig utilgængelige for ikke-japansktalende.

For det andet giver det dig mulighed for at læse populær manga måneder eller endda år, før den bliver tilgængelig på engelsk. Du kan holde dig opdateret med dine yndlingstitler og læse dem næsten lige fra det øjeblik, de udgives i Japan.

Endelig er det så meget sjovere at lære japansk gennem manga end blot at studere gennem en lærebog eller app. Hvis du er nybegynder, har du sandsynligvis brug for en lærebog eller andet materiale til at supplere dine studier, men mellemliggende og avancerede elever, der har en solid forståelse af japansk, kan danne en daglig manga-praksis, der burde være nok til at holde trit med deres studier .

  Få din profil til at skille sig ud med 9 LinkedIn-oversigtsgeneratorer

Sådan studerer du japansk med manga

At bruge manga til at lære japansk lyder måske for godt til at være sandt, men det er muligt, hvis du ved, hvor du skal komme i gang. Her er vores guideline til at studere japansk med manga.

1. Vælg Manga med Furigana

Furigana lister hiragana-karaktererne ud for kanji, hvilket gør dem nemmere at læse. Selv mellemliggende og avancerede elever har en tendens til at kæmpe med kanji. Hvis du vil sikre dig, at du kan læse kanjien i din manga (uden at skulle trække den ud med fingeren i Google Translate), skal du vælge en manga med furigana.

Som en rettesnor er shojo og shonen manga mere tilbøjelige til at have furigana, men dette er ikke en hård og hurtig regel. Hvis mangaen tilbyder en mulighed for at “forhåndsvise” den, som Amazon nogle gange gør, kan du tjekke, om den har furigana. Isekai (“en anden verden”) og fantasy manga vil være de sværeste at læse for de fleste elever, da de har en tendens til at bruge formelt sprog, der ikke bruges i dagligdagen.

Her er nogle mangaer, der er bekræftet for at have furigana:

 • Knitter’s High ニッターズハイ!
 • Kesaran Nanigashi til Soupya-san ケサランなにがしとスープ屋さん
 • Animal Crossing Nonbiri Shima Da Yori あつまれどうぶつの森~のんびり島だより~
 • Den bibliofile prinsesse 虫かぶり姫
 • Hertugindens 50 te-opskrifter 公爵夫人の50のお茶レシピ (en manhwa, der er blevet oversat til japansk)
 • Hertuginde på loftet 屋根裏部屋の公爵夫人
 • Alice i Kyoraku-skoven 京洛の森のアリス
 • Dahliya Wilts No More 魔導具師ダリヤはうつむかない
 • Isekai Shokudo 異世界食堂
 • Super Cub スーパーカブ
 • Bållavning i en anden verden とんでもスキルで異世界放浪メシ
 • Sanrio Boys サンリオ男子
 • Yotsuko Gurashi 四つ子ぐらし

2. Lav en hurtig gennemlæsning af mangaen og tag noter

Før du dykker ned i mangaen, skal du scanne hver side for enhver kanji, du ikke kender, og tilføje dem til en liste. Du kan håndskrive kanjien for god skrivepraksis eller skrive dem direkte i en Notion-database, Google Doc osv.

  Hvordan omdøber man weblogic domænenavn?

3. Lær ordene fra din liste

Nu kan du slå hvert ord op fra din liste gennem ordbogen, Google Translate eller en app til at studere japansk. Hvis du har problemer med at finde en specifik definition eller nyttige eksempler, kan du prøve at skrive ordet plus ordene って英語で何 (“hvad er _ på engelsk?”) i Google.

4. Indtast nye vilkår i en Flashcard-app

En flashcard-app som Anki eller Quizlet vil virkelig hjælpe dig med at lære nyt kanji og ordforråd. Denne gentagelse af at studere ord i dine flashcards og derefter genkende dem i den manga, du læser, vil hjælpe med at begå dem i hukommelsen. Desuden vil du i sidste ende være i stand til at gå videre til manga uden furigana.

5. Læs mangaen grundigt

Nu hvor du har din egen miniordbog med svære ord, der kommer op i mangaen, er du klar til at læse den for alvor. Husk, at du sandsynligvis vil læse meget langsommere på japansk end på engelsk, og det er okay. Henvis til dine flashcards efter behov, hvis du glemmer bestemte ord.

6. Gennemgå dine flashcards regelmæssigt

Når du er færdig med mangaen, skal du sørge for at gennemgå flashcards med jævne mellemrum, så du ikke glemmer nogen af ​​de termer, du lige har lært.

7. Skyl og gentag med en ny manga

Hvis du nåede at læse mangaen igennem og (for det meste) forstod alt, tillykke! Nu er du klar til at prøve en ny manga. Du kan vælge næste bind eller springe til en anden serie eller genre. Klap dig selv på skulderen for at have gennemført sådan en stor bedrift.

  9 AWS S3-kommandoer med eksempler til håndtering af Bucket og Data

8. Bonus – Gennemgå dine vilkår for øje

Når du begynder at læse manga regelmæssigt, vil du sandsynligvis ende med flere flashcard-lister, der indeholder alle mulige forskellige ordforråd. For at bryde noget af monotonien fra at studere med flashcards, hvorfor så ikke oprette nogle nye databaser i Notion?

Tag for eksempel alle verberne og læg dem i en database. Udfordr dig selv for at se, om du kan skrive andre former af verberne, inklusive passiv, nuværende progressiv (te-form), osv. Der er endda Begrebsskabeloner, der er specifikke for sprogelever, der hjælper dig med at komme i gang.

Du kan også prøve at gruppere lignende ord sammen i deres egne databaser. Afhængigt af hvilken type manga du læser, kan du lave kategorier for madlavning, mode, rejser osv. Manga er kendt for sine “edutainment”-egenskaber, så hvis du læser en serie som “Knitter’s High”, vil du lære en masse af nyttigt ordforråd til strikning og håndværk. “Laid-Back Camp” vil lære dig udendørs udtryk som “brandstarter”, “sovepose” og meget mere.

Hjælp med at læse manga på japansk

Hvis du har svært ved at komme igennem en manga på japansk, så prøv et af disse tips:

 • Skift til en lettere genre (fantasy og isekai er de hårdeste).
 • Skift til en børnebilledbog eller manga rettet mod børn.
 • Læs mangaen (eller se animen) på engelsk først for at hjælpe med at forstå konteksten.
 • Lav noter om, hvad du ikke forstår, og spørg en modersmålstaler om hjælp.
 • Overvej at tilmelde dig online vejledning som gennem iTalki; du kan endda læse manga sammen med læreren under dine sessioner.
 • Prøv en anden forfatter, da nogle forfattere er tilbøjelige til at bruge slang mere end andre.
 • Hvis du læser manga på din pc, så prøv Kanjitomoet gratis program, der hjælper dig med at identificere karaktererne.

Lav en liste over alle de mangaer, du vil læse

Der er så mange japanske mangaer derude, der venter på at blive opdaget. Nu hvor du er i stand til at læse manga på japansk, så tænk på at oprette en liste for at spore al den manga, du vil læse. Der er et par forskellige måder at gøre det på, men MyAnimeList er en af ​​de nemmeste og mest pålidelige måder at begynde at spore på.