Sådan aktiveres rulning med to fingre på bærbare Windows-computere

Nøgle takeaways

  • Du kan aktivere rulning med to fingre i Windows 10-indstillingerne for en mere jævn navigation.
  • Tilpas rulleretningen baseret på dine præferencer for den bedste brugeroplevelse.
  • Aktiver eller deaktiver let rulning med to fingre i inaktive vinduer for nemheds skyld.

Hvis du vil komme hurtigere rundt på websider og dokumenter med din bærbare computers touchpad, er Windows’ to-fingre-rulningsindstilling den bedste vej at gå. Denne funktion giver dig mulighed for at rulle op og ned ved hjælp af en strygebevægelse med to fingre på din touchpad. Sådan aktiverer du rulning med to fingre på Windows 10.

Der er mange forskellige touchpad-bevægelser på Windows, og det er værd at lære dem, der vil hjælpe dig mest. Rullemuligheden med to fingre er en almindeligt brugt gestus, der lader dig rulle op og ned på en side ved at trække to fingre opad eller nedad på din touchpad.

Hvis du forsøger at udføre en rulning med to fingre og finder ud af, at den ikke virker, er der et par årsager til dit problem. Den enkleste og nemmeste metode er at dobbelttjekke, at rulning med to fingre er aktiveret på din Windows-enhed.

  Ret Chrome-plugins, der ikke virker i Windows 10

For at kontrollere, om indstillingen er aktiveret, skal du klikke på knappen Start efterfulgt af indstillingen Indstillinger.

Klik på Enheder.

Til sidst skal du klikke på Touchpad til venstre.

For at aktivere den skal du rulle gennem vinduet, indtil du ser kategorien, der hedder Rul og zoom. Under det er et afkrydsningsfelt mærket Træk to fingre for at rulle. Hvis det ikke er markeret, så gå videre og tjek det.

Nu skulle du kunne bruge to fingre til at rulle gennem websider og dokumenter. For at gøre dette skal du klikke ind i et vindue, du kan rulle i, placere to fingre sammen på touchpad’en og derefter flytte dem op eller ned. Det er normalt mest behageligt at bruge din pege- og langfinger.

Hvis du i øjeblikket er i et vindue, du kan rulle igennem, bør denne handling give dig mulighed for at navigere op eller ned i vinduet.

Føles det som om, at rulleretningen går det modsatte af, hvor du vil hen? Hvis det er tilfældet, har vi endnu en mulighed for at skifte.

Du kan indstille, hvilken retning siden skal rulle, når du stryger. Under afkrydsningsfeltet, du lige har markeret, er en rullemenu kaldet Rulleretning. Du kan indstille dette til en af ​​to muligheder.

  • Nedadgående bevægelse ruller ned føles som om du styrer sidens rullepanel med fingrene. Når du flytter fingrene ned, flyttes siden ned, ligesom når du klikker og holder rullepanelet nede.
  • Nedadgående bevægelser opad vil på den anden side føles som om du fysisk rører og trækker siden op og ned med fingrene. Det er ligesom når du scroller med fingeren på en mobilenhed; Når du stryger nedad, går siden opad.
  Sådan finder du strømforbrugende apps på Windows 10

Leg med begge indstillinger for at finde den, der føles naturlig for dig.

Vidste du, at du kan rulle i et inaktivt vindue med to fingre? Hvis du f.eks. skriver væk i et dokument, kan du flytte markøren hen over det websted, du undersøger, og bruge to-finger-scrollning til at fortsætte ned i teksten uden at klikke i vinduet.

Dette er en praktisk funktion, hvis du ikke kan lide at skulle klikke mellem vinduer hele tiden; på den anden side foretrækker nogle mennesker, at rullen kun påvirker det vindue, du arbejder i. Uanset din holdning, kan du nemt aktivere eller deaktivere denne funktion.

  Sådan omarrangeres flere skærme på Windows 10

Gå først til siden Enhedsindstillinger, som vi dækkede ovenfor. Nu, i stedet for at klikke på Touchpad til venstre, skal du klikke på Mus. Find skiften, der siger Rul inaktive vinduer, når jeg holder musemarkøren over dem og slå den til eller fra, afhængigt af præference.

Hvis ovenstående trin ikke virker, eller afkrydsningsfeltet allerede er markeret, når du markerer det, er der stadig håb. Dette indebærer, at der kan være noget galt med din touchpads driver.

Prøv først at opdatere din touchpads drivere, enten via Windows Update eller via din bærbare computers producents websted. Vi dækkede, hvordan man gør begge disse metoder, i vores guide til, hvordan man finder og erstatter forældede drivere på Windows.

Hvis du allerede har den nyeste driver, kan du prøve at installere en ældre version. Hvis rulning med to fingre virkede tidligere, men gik i stykker efter en driveropdatering, kan du prøve at rulle driveren tilbage på Windows og se, om det hjælper.

Forhåbentlig har du nu fået to-fingers scrolling sat op, som du ønsker det. Nu er du klar til at gennemse websider og dokumenter med lethed.