Nej, smartmålere er ikke farlige for dit helbred

Før du tager afsted for at søge efter, hvad smarte målere er, skal du høre noget meget vigtigt: Smartmålere udgør, ligesom enhver anden enhed, der udsender radiofrekvensstråling, ingen risiko for dit helbred.

Lige nu er der meget buzz på internettet om farerne ved smarte målere. Folk hævder, at fordi smarte målere bruger radiofrekvenser, kan de forårsage kræft, angst, søvnløshed og andre komplikationer. Det er ikke kun harmløse internetkonspirationer; der er egentlige protester imod den statsdækkende vedtagelse af smarte målere, og demonstranter nævner deres helbred som deres største bekymring. Men hvad er smarte målere, hvordan fungerer de, og hvorfor er radiofrekvent stråling harmløs?

Smartmålere er walkie-talkies, der måler energiforbruget

Smartmålere er digitale enheder, der bruges til at måle energiforbruget i dit hjem. De måler nøjagtigt dit kilowatt-timeforbrug af elektricitet og bruger trådløs radiofrekvensteknologi (RF) til at kommunikere dit energiforbrug til forsyningsselskabet i realtid. Det er den del, som folk synes er farlig – radiofrekvenserne. Men vi kommer til det om et øjeblik.

Elektriske målere, både smarte og dumme, måler mængden af ​​strøm, som du bruger i kilowatttimer. De er normalt installeret uden for dit hjem, men som du sikkert kan gætte, er de forbundet til din bygnings kredsløb.

Gamle mekaniske målere måler dit energiforbrug ved hjælp af to metalledere og en aluminiumsplade. De to ledere bruger den elektricitet, der kredser gennem dit hjem, til at danne et elektromagnetisk felt (en form for stråling), som får aluminiumspladen til at spinde. Pladen snurrer hurtigere, når du bruger mere strøm, og langsommere, når du bruger mindre strøm. Mens pladen drejer rundt, drejer den gearene på et fempanelsdisplay kaldet en indikator, som fortæller dig dit energiforbrug i kilowatttimer.

Smartmålere bruger AC-sensorer til at måle spænding og strømstyrke i dit hjems kredsløb. De er nøjagtige digitale sensorer uden bevægelige dele, og de risikerer ikke at svigte på grund af mekaniske fejl eller slitage. I modsætning til mekaniske målere kommunikerer smarte målere energiforbruget med forsyningsselskabet via radiofrekvens, hvilket fjerner behovet for målerkontrolagenter og giver forsyningsselskabet mulighed for at se dit energiforbrug i realtid.

Forveksle ikke smarte målere med energiovervågningsprodukter som f.eks Følelse eller den Smappee. Det er enheder, som fastgøres til dit elpanel og giver dig mulighed for at overvåge dit energiforbrug på din telefon eller tablet, og de fortæller dig, hvordan du kan spare penge på din elregning.

Hvad er The Big Deal?

Mange mennesker spreder myten om, at RF-stråling fra smarte målere forårsager kræft, søvnløshed, angst og en lang række andre sundhedsproblemer. Men smarte målere er blevet installeret i amerikanske hjem siden 2006, og ifølge US Energy Information Administration, næsten halvdelen af alle amerikanske hjem har en smartmåler. Hvor kommer denne misinformation fra, og hvorfor er den så pludselig?

Nogle amerikanere var bekymrede over smarte målere da de først blev introduceret i 2006, men som tiden gik, begyndte disse bekymringer at forsvinde. Men Storbritannien påbegyndte for nylig en landsdækkende overgang fra mekaniske målere til smarte målere (som er færdigpakket med energimonitorer, heldige briter), og det har forårsaget lidt af en kontrovers.

I starten var kun en brøkdel af Storbritannien bekymret over, hvordan smarte målere påvirker deres helbred. Men efter britiske forsyningsselskaber endte i nyhederne for oppumpning af folks elregninger og ignorerer fabrikationsfejl i tusindvis af smarte målere blev “sundhedsbekymringen” af smarte målere en almindelig klage og et varmt emne for andenrangs internetnyhedssider, der ønskede at tjene en hurtig penge. Folk ville have en grund til at hade smarte målere, så halvbagte internethjemmesider begyndte at hævde, at smarte målere forårsager kræft. Og da internettet er globalt, har disse nonsens-bekymringer fundet vej over Atlanten.

Men disse bekymringer er fuldstændig nonsens. RF-stråling er uskadelig.

Lavfrekvent stråling er uskadelig

Vi har allerede forklaret, hvorfor Wi-Fi og andre RF-applikationer ikke er farlige, men vi vil bruge et øjeblik på at forklare tingene igen. Det er lidt kompliceret, men hvis du ved det ioniserende stråling er farligt, og det ikke-ioniserende stråling er harmløst, så er du okay.

Den farlige stråling, som du hører om i Tjernobyl-dokumentarer og Godzilla-film, er ioniserende stråling. Disse former for højfrekvent stråling optager den fjerneste ende af strålingsspektret, og de er kraftige nok til at fjerne atomer og molekyler fra deres elektroner. De mest kraftfulde former for ioniserende stråling er gammastråler og røntgenstråler, og de er forårsaget af inter-nuklear og intra-nuklear henfald.

Vil din smarte måler forårsage nogen form for nukleart henfald? Selvfølgelig ikke. Dit hjem ville fordampe.

Smarte målere fungerer mellem 902 MHz og 2,4 GHz bånd, så de er klassificeret som radiofrekvenser, som optager den laveste ende af strålingsspektret. Radiofrekvenser er ikke-ioniserende og fuldstændig harmløse. De er mindre kraftige end det IR-lys, der er i fjernbetjeningen til dit tv, eller de UV-frekvenser, som du suger op på stranden for at få en knudret solbrun farve.

Tror du mig ikke? De mest kraftfulde Wi-Fi-routere fungerer på en 5,8 GHz bånd, hvilket er meget højere end nogen smartmåler. Stik din hånd ved siden af ​​en Wi-Fi-router, og lad mig vide, hvis den bliver varm.

Denne videnskab er ikke entydig; det er fakta. Hver amerikaner, der har været i live i de sidste 100 år, har brugt hver dag af deres liv på at blive bombarderet af RF-stråling, men den forventede levetid fortsætter med at stige. Flere tests er blevet gjort på sikkerheden af ​​radiofrekvenser end på kemikalierne i dit tæppe eller tandpasta.

Hvordan man tjener penge med en online konspiration

Ifølge en undersøgelse fra 2011 foretaget af US Energy Information Administration, er sundhedsmæssige bekymringer en af ​​de førende årsager af aflysning af smartmåler eller udsættelse af installation. Dette er et harmløst symptom på et meget alvorligt problem. Internettet er mættet med misinformation, og det påvirker den virkelige verden.

I forfatterbranchen har vi noget, der kaldes en “niche”. En niche er det, der får et websted eller en forfatter til at skille sig ud fra mængden, det er det, der giver en stemme autoritet i et online-fællesskab, og det er det, der bringer pengene ind. Desværre, selv når et websted producerer kvalitetsindhold inden for en niche, er det svært at drive trafik.

Men hvis du bygger din virksomhed op omkring konspirationer, så er det meget nemt at skabe en niche og få overskud. Det skrevne ord bærer en vis mængde autoritet, og hvis du laver stor ballade om noget, som den gennemsnitlige person ikke ved meget om (som lavfrekvent stråling), så er der en god chance for, at folk vil tro, hvad end du siger , især hvis du fortæller dem, at deres helbred er i fare.

Vil du tjene penge på en online konspiration? Her er en hurtig guide:

Find noget, der er almindeligt, men alligevel mystisk, og lad som om det er dødbringende. Det er lige meget, om videnskaben er imod dig, for folk tror ikke på videnskaben.
Skab en følelse af fællesskab. Folk vil fodre ind i hinanden for at få deres overbevisninger til at føles mere gyldige.
Letlæselige udtalelser er mere end en million videnskabelige artikler værd. Men hvis du kan finde en halvbagt videnskabelig artikel eller en forældet undersøgelse, så skal du bruge den.
Prøv at komme med i nyhederne. De vil også gerne tjene penge.
Udtænk en opfordring til våben. Når folk offentligt protesterer mod noget, er de mindre tilbøjelige til at lytte til modsatrettede synspunkter.
Overbevis folk om, at de er i et “sandhedsfællesskab”, og at de kæmper mod en stærk sammensværgelse.
Skyld skylden på regeringen. Folk hader regeringen.
Ignorer bekvemt logisk ækvivalens. I tilfælde af smarte målere bør du foreslå, at folk bruger mekaniske målere, selvom mekaniske målere producerer EM-stråling.
Slut dig til andre konspirationssamfund. Dine følgere kan overlappe hinanden.

Ethvert websted eller testimonial blogindlæg, der fremsætter en påstand om dit helbred, gør det for en fortjeneste. De gør det ikke, fordi de holder af dig, og de gør det ikke, fordi de vil redde børnene; de gør det, fordi hvert klik på deres hjemmeside producerer en form for annonceindtægt.

Radiofrekvenserne fra en smartmåler vil ikke slå dig ihjel, men at tro på alt, hvad du læser online, kan få dig til at tage nogle dumme beslutninger med dit helbred. Se altid på, hvor en hjemmeside får sine oplysninger, og prøv at afveje tingene i form af beviser, ikke spekulationer.

Kilder: FPL