Sådan spiller du retrospil på dit NVIDIA SHIELD TV med emulatorer

Ud over en HTPC er NVIDIA SHIELD TV den mest alsidige boks, du kan sætte i din underholdningskonsol. Den understøtter 4K HDR-afspilning fra Netflix og YouTube. Du kan spille spil fra Google Play Butik og streame spil fra din pc eller NVIDIAs servere. Og du kan endda konfigurere en emulator til retrospil.

Mens vi har set retro-konsoller som PlayStation Classic og NES Classic, kan deres engangssag være lidt af en turn-off. Der er ikke noget galt med bare at ville tilslutte noget og dykke ned i spil, men andre muligheder er bedre, hvis du vil have et mere multifunktionelt system. Og NVIDIA SHIELD er måske den bedste af dem.

Hvad er emulatorer og ROM’er?

Du skal bruge to brikker for at spille dine ældre spil på et nyere system:

En Emulator: Dette er softwaren, der imiterer den klassiske konsol, hvilket giver dit system en måde at spille klassiske spil på. Emulatoren er ansvarlig for at oversætte kontroller samt håndtering af video- og lydoutput. De fleste emulatorer aktiverer også gemte tilstande, så du kan gemme dine spilfremskridt til enhver tid.
ROM’er: Dette er softwareversionen af ​​det spil, du spiller.

Emulatorer er helt lovlige, men ROM-filerne er en smule mere skumle. Ophavsretslovene varierer fra land til land, men i bedste tilfælde er den eneste lovlige metode til at få en ROM at rippe den fra en patron, som du ejer. Patronen skal forblive i din besiddelse, og du kan ikke dele ROM-filen med nogen. Før du går i gang, skal du tage et kig på lovene i din region og sikre dig, at du får dine ROM’er på en lovlig måde.

Hvorfor bruge SHIELD i stedet for at købe en klassisk konsol?

Selvom opsætning af emulatorer på SHIELD ikke er så let som bare at tilslutte en NES Classic, er det meget enklere end at bygge dit eget system og mere tv-venligt end at emulere spil på din pc. Og når du ikke spiller, kan du bruge den samme boks til at binge se dine yndlingsprogrammer.

  Sådan nulstiller du dine Apple AirPods

Da NVIDIA har en førstepartscontroller til SHIELD, ved emulatorudviklere, at det er den controller, de fleste brugere vil have. Dette gør det nemmere at inkludere support til den controller, hvilket betyder, at du har mere held med at få det til at fungere med dit yndlings retro-spil lige ud af æsken.

En anden fordel ved SHIELD er, at du kan spille spil fra flere platforme. PlayStation Classic lader dig kun spille de 20 spil, den kommer med, så når du er færdig med dem alle, bliver konsollen en (meget attraktiv, vel at mærke) dekoration. Som vi kommer til om et øjeblik, understøtter de fleste emulatorer til SHIELD en række forskellige platforme. Du kan spille dine NES-spil, men også SNES, GameBoy, PlayStation og mere – alt sammen fra én enhed.

Tjek spil i Google Play Butik

Selvom du har en lovlig kopi af dit spil-ROM og en emulator at spille det på, bør du stadig overveje at lede efter det samme spil i Google Play Butik. Du bliver sandsynligvis nødt til at købe det igen, men selv ældre AAA-spil som Grand Theft Auto-serien koster mindre end ti dollars (hver). Og dermed undgår du fuldstændig den juridiske gråzone med at skaffe spil-ROM’en. Du ved også, at du til enhver tid kan downloade spillet igen fra Play Butik, så du ikke behøver at beholde din gamle patron og ROM-fil.

Et porteret spil vil sandsynligvis også præstere bedre end et emuleret spil og kan have funktioner som bedre controller-understøttelse og skybesparelser. Det svir lidt at genkøbe noget, du allerede ejer, men bekvemmeligheden er sandsynligvis et par dollars værd.

Når det er sagt, lad os tage et kig på, hvordan man får en emulator til at fungere.

Her er hvad du skal bruge

Du skal bruge et par ting for at få dette til at fungere:

RetroArch: Denne emulator er tilgængelig gratis i Play Butik, så du behøver ikke at bekymre dig om at sideindlæse den på din enhed. Den understøtter også masser af ældre systemer, nem tilstandslagring og indlæsning og inkluderer understøttelse af SHIELD-controlleren.
Solid Explorer: Dette er den bedste filhåndtering til Android, selv på en 160-tommer skærm.
Et USB-drev: Ældre spilfiler er små, så du behøver ikke et stort tommelfingerdrev. De tyve eller deromkring spil, jeg havde, var kun omkring 1,3 GB.

  Sådan slår du mørk tilstand til på Mac

For at forberede USB-drevet skal du formatere det som NTFS, exFAT eller FAT32 på din Windows-computer.

Sådan indlæses dine ROM-filer

Det bliver lettere senere, hvis du adskiller ROM-filerne i forskellige undermapper for hvert system. Mine NES ROM’er er i en mappe mærket “NES”, mine GameBoy Advance ROM’er er i en mappe mærket “GBA” og så videre. Når du har konfigureret din ROM-mappe, skal du kopiere hele mappen til dit USB-drev.

Indsæt derefter tommelfingerdrevet i dit NVIDIA SHIELD.

Brug navigationsknappen på SHIELD’s fjernbetjening til at vælge hamburgermenuen i øverste venstre hjørne.

Vælg ikonet Indstillinger.

Brug navigationsknapperne til at flytte ned på listen og fjern markeringen af ​​”Bund kontekstværktøjslinje”. Når dette ikke er markeret, bliver værktøjer som kopier, indsæt og mere tilgængelige for dig med SHIELD’s fjernbetjening.

Tryk én gang på tilbage-knappen på fjernbetjeningen, flyt derefter ned og vælg “USB Drive 1”.

Flyt ned til ROM-mappen, og tryk og hold midterknappen på fjernbetjeningen nede for at vælge den. Naviger til toppen og vælg kopiikonet.

Brug navigationsknapperne til at flytte til højre side, som som standard bør vise dit interne lager. Vælg udklipsholderknappen for at indsætte ROM-mappen.

Når ROM-mappen er færdig med at kopiere til dit interne lager, skal du trykke på startknappen på fjernbetjeningen for at vende tilbage til Android TV-startskærmen.

Opsætning af RetroArch

Når du åbner RetroArch for første gang, vil den bede om tilladelse til at læse dit lager. Appen har brug for dette for at læse dine ROM-filer, så du skal give den tilladelse. RetroArch kræver, at du bruger gamepad’en, så herfra vil alle instruktioner være med det i tankerne.

Den næste ting at gøre er at downloade en Core, som er et plugin, der er skræddersyet til at arbejde med en specifik platform, du forsøger at efterligne. For eksempel, før du spiller et GameBoy Advance-spil, skal du downloade en Core, der understøtter GameBoy Advance. Alt dette sker i RetroArch-appen, så du behøver ikke bekymre dig om at gå til et websted eller kopiere ting rundt i filbrowseren igen. Hver kerne kan blive opdateret fra tid til anden for at spille dine spil en smule bedre, og du kan også opdatere disse inde fra RetroArch.

For at installere en Core skal du vælge “Load Core”.

Vælg derefter “Download Core.”

Rul ned og tryk på “A” på controlleren eller centerknappen på fjernbetjeningen for at vælge og downloade en Core til de systemer, du gerne vil efterligne.

  Sådan optager du en timelapse med dit DSLR eller spejlløse kamera

Du kan have flere kerner at vælge imellem til dine systemer. Hver Core kan præstere lidt forskelligt, så hvis dit spil ikke spiller helt rigtigt, kan en anden Core fungere bedre. Du kan altid downloade en ny Core uden at skade dine spilfremskridt.

Næste op er at få RetroArch til at scanne dine ROM-filer. Tryk på B på controlleren for at gå tilbage til RetroArchs startskærm, og brug derefter venstre fingerpind til at flytte helt til højre. Vælg “Scan Directory”.

Vælg indstillingen “/storage/emulated/0”.

Brug venstre fingerpind til at flytte ned og vælg “ROM’er” (eller hvad du nu har kaldt din mappe med ROM’er).

Vælg “Scan denne mappe.”

Det vil tage et øjeblik at scanne alle dine ROM-filer, men tryk derefter på B-knappen på controlleren, indtil du er tilbage på RetroArchs hjemmeside. Brug venstre fingerpind til at flytte over til højre, og du vil se ikoner, der repræsenterer alle de systemer, som du har ROM-filer til.

Flyt tilbage til venstre, og vælg “Input” i menuen under Indstillinger-ikonet.

Vælg “Menu Toggle Gamepad Combo.”

Menuen inde i RetroArch bruges til at gemme og genindlæse din spiltilstand, så du kan gemme og indlæse dine spilfremskridt. Denne indstilling ændrer, hvilke knapper du trykker på for at få menuen frem, så vælg en kombination, du ikke vil bruge i spil.

Mens du er på indstillingsskærmen, kan du også ændre nogle af kontrollerne og videoindstillingerne. For eksempel vil du måske justere latensen for spil designet i CRT-æraen. CRT-skærme har ikke mulighed for at gemme billeddata, før de vises, mens nyere skærmteknologier tilføjer et par millisekunders latency. På grund af dette kan du opleve, at du er nødt til at justere latensen, så dine knaptryk er på det rigtige tidspunkt.

Når du er klar til rent faktisk at spille, skal du gå tilbage til listen over systemer, du har. Vælg det spil, du gerne vil spille.

Vælg “Kør”.

Vælg den kerne, du vil bruge til at spille den.

Vælg “Kør” en sidste gang.

Det er det! Du har dit spil oppe at køre, og du kan spille efter hjertens lyst.

Selvom det hele virkede som en masse opsætning, tager det ikke mere end et par minutter, når du har dine ROM-filer. Med emulatoren installeret har du nu én enhed til dine streamingmedier, spille nyere spil og spille dine yndlings vintage spil!