Forebyg datalækage og bevar privatlivets fred [+8 Tools]

En VPN-tjeneste (Virtual Private Network) sikrer din netværksforbindelse for at forbedre dit online privatliv.

Din internetudbyder kan ikke spore dine aktiviteter, når du bruger en VPN. På samme måde kan ingen ondsindet aktør snuse efter dine aktiviteter, da dine netværksforbindelser altid forbliver krypteret.

Men hvad nu hvis dit netværk afbryder/genopretter forbindelsen et øjeblik? Hvad hvis forbindelsen falder af en eller anden grund?

Nå, det udsætter din internetaktivitet for internetudbyderen og fjerner det privatliv, du håbede at få.

Med andre ord bliver dine forbindelser usikre.

Det er, når ‘VPN Kill Switch’ er nyttig. Så hvad er en VPN kill switch?

VPN Kill Switch: Det grundlæggende

En VPN kill-switch forhindrer din sikrede VPN-forbindelse i at blive afsløret i tilfælde af en netværksfejl, uanset om det er fra din side eller VPN-tjenesten.

Med andre ord tillader det ikke din enhed at oprette forbindelse til internettet, hvis VPN-forbindelsen falder.

Mange af de populære gratis og premium VPN’er tilbyder funktionen.

Du skal aktivere VPN Kill switch-funktionen fra VPN-appens indstillinger for at bruge den, som fungerer på desktop og mobiltelefoner.

For nogle brugere er forbindelsesfejl muligvis ikke typiske, så du tror måske, at du ikke behøver at aktivere VPN-kill-switchen.

Men selv et par sekunders netværksfald kan afsløre din identitet og netværksaktiviteter for din internetudbyder og webtjenester. Når du er tilsluttet en VPN-tjeneste, forbliver dit netværk krypteret (dirigeret gennem en sikker kanal). Hvis det falder, bliver forbindelsen ukrypteret, hvilket gør den usikker.

Så hvis du er streng med hensyn til dit online privatliv og ønsker at være forbundet til en VPN-tjeneste hele tiden, er en VPN-kill switch afgørende.

Bemærk, at VPN-kill-switchen nogle gange kan være en smule ubelejlig, i betragtning af at du ikke kan få adgang til internettet uden en VPN. Nogle websteder eller tjenester fungerer ikke godt med VPN (eller indlæses langsomt). Så i så fald bliver du nødt til at deaktivere funktionen og genaktivere den for at få det, du leder efter.

Funktioner i VPN Kill Switch

Teknisk set er funktionerne i, hvad det gør, selvforklarende. Men for at understrege, hvad du får ud af det, er her ting, der kan opsummeres for at beskrive det:

  • Ekstra sikkerhedslag for at beskytte din faktiske IP-adresse
  • Sikre privatliv og anonymitet
  • Sørger for, at netværksforbindelsen forbliver krypteret
  • Registrer et netværksfald
  15 dataanalysekurser for at få din karriere til at vokse

Fordele ved VPN Kill Switch

Teknisk set forklarer dens use case allerede dens fordele (lidt selvforklarende), hvilket gør det til en af ​​de VPN-funktioner, du skal overveje, når du køber en VPN.

For at give dig en bredere idé på et par punkter, lad mig fremhæve fordelene ved en VPN-kill switch:

  • Det giver en fejlsikker til at holde din forbindelse sikker
  • Udsætter ikke dine internetaktiviteter for din internetudbyder
  • Forhindrer usikker netværksforbindelse på din enhed
  • Bevarer dit online privatliv, præcis som du havde tænkt dig

Brug Cases of Kill Switch

Med de nævnte fordele har du nogle specielle use cases til funktionen.

Nogle af dem omfatter følgende:

  • Journalister, der beskæftiger sig med følsomme oplysninger, bør bruge en kill-switch for at holde deres identitet skjult.
  • Sikkerhedsprofessionelle kan finde det nyttigt at forbedre deres privatliv og sikkerhed, mens de fokuserer på det, der betyder mere for dem.
  • I lande, hvor censur hersker, kan en kill switch betyde liv eller død. Hvis regeringen finder ud af, at du har omgået netværksbegrænsninger, kan det betyde en række forskellige sanktioner.
  • Digitale marketingfolk kan også altid bruge det til at se ud til at forbinde fra forskellige steder til forskningsformål.
  • For enhver person, hvis du har adgang til et begrænset websted og ikke ønsker at afsløre din IP-adresse, burde det være nyttigt.

Hvordan virker VPN Kill Switch?

VPN kill switch er en overvågnings- og blokeringsfunktion, der kontrollerer, om VPN-forbindelsen er intakt.

Hvis den registrerer, at den krypterede VPN-forbindelse falder, begrænser den enheden fuldstændigt at få adgang til internettet.

For at nedbryde processen er her fire trin, der forklarer den:

  • Overvågning: Holder øje med din forbindelse i realtid. Hvis der sker en ændring i netværket, analyseres netværkets status.
  • Registrering: Når en netværksændring er nært forestående, registrerer funktionen et forbindelsesproblem eller et fald.
  • Afbrydelse af forbindelse: I henhold til registreringsfasen, hvis den registrerer et netværksfald, vil din internetforbindelse blive afbrudt fra resten af ​​systemet i henhold til typen af ​​kill-switch. Det kan være helt afskåret eller til specifikke applikationer.
  • Genopretter forbindelse: For at undgå gener kontrollerer funktionen konstant netværksstatus. Hvis det opdager, at det er normalt, vil det forsøge at genoprette din VPN-forbindelse og genoptage adgangen til internettet.

Nogle funktioner lader dig filtrere, hvad du vil blokere (for eksempel specifikke applikationer). Så i sådanne tilfælde kan du fortsætte med at bruge internettet, selv med din VPN-forbindelse afbrudt til opgaver, der ikke kræver en sikker krypteret forbindelse.

  15 bedste nye og populære Udemy-kurser i 2022

Den nøjagtige funktion (overvågning + blokering) kan variere alt efter typen af ​​VPN-kill-switch, der er tilgængelig med den VPN-tjeneste, du bruger.

Typer af VPN Kill Switch

En kill switch-funktion er ikke nok. Du skal være sikker på, at du får den nøjagtige kontrol over, hvad du skal bruge for at sikre din internetforbindelse. For nogle brugere er en kill-switch på systemniveau påkrævet, og for andre hjælper en type på applikationsniveau. Her er mere om dem:

#1. VPN Kill Switch på systemniveau

Med denne type VPN-kill switch afbrydes internetadgangen til hele systemet, hvis VPN-forbindelsen eller andre forbindelsesproblemer opstår.

Dette kan være ubelejligt, når du vil have adgang til internettet, men der er et problem med VPN-forbindelsen.

#2. VPN Kill Switch på applikationsniveau

Med dette kan du tillade visse apps og tjenester at omgå begrænsningen og oprette forbindelse til internettet via en ukrypteret kanal.

Du skal vide, at disse tjenester og din internetudbyder vil være i stand til at spore disse aktiviteter. Så sørg for kun at tillade applikationer, der ikke beskæftiger sig med følsomme oplysninger.

Hvad sker der, hvis du ikke bruger VPN Kill Switch?

En VPN giver dig en ny identitet til internettet, hvilket gør, at tjenester og platforme får en ny IP-adresse, der ikke afslører din placering og identitet.

På samme måde krypterer den forbindelsen, så din internetudbyder ikke finder ud af din browsingaktivitet.

Bemærk, at en VPN ikke gør dig helt anonym, men forbedrer dit privatliv.

Så hvis du ikke bruger en VPN Kill Switch, kan en lille netværksudsving fra din tjenesteudbyder eller VPN-udbyder afsløre din faktiske IP-adresse for webtjenesterne.

Derudover vil den omtrentlige placering (eller oprindelseslandet) også blive afsløret.

Din internetudbyder kan se gennem din netværkstrafik i betragtning af DNS-anmodningerne, og forbindelsen forbliver ikke længere ukrypteret.

Hvordan vælger man en VPN med den bedste Kill Switch?

For industristandarden giver de mest populære muligheder en kill-switch, der giver dig mulighed for at tage kontrol over dit netværks privatliv og sikkerhed.

Hvis du kan finde en prøveversion eller et tilbud om pengene-tilbage-garanti til en VPN, vil du måske først foretrække at prøve kill-switch-funktionen, mens du bruger og beslutter dig for at refundere eller fortsætte tjenesten.

Det burde ikke være svært at bruge kill switch-funktionen.

Derudover kan du søge efter nyttige ressourcer eller dokumentation på VPN’en for at kende den tekniske implementering. Det er selvfølgelig ikke alle brugere, der har tid til dette; du bør prøve at lære om det, før du køber VPN.

  Sådan indsætter du en PDF i Excel

Nu udforsker vi en liste over VPN-udbydere, der implementerer kill switch-funktionen, hvilket for det meste tilbyder en problemfri oplevelse. Nogle af dem omfatter:

NordVPN

NordVPN kalder det den automatiske Kill Switch. De nævner, at NordVPN har to versioner af funktionen.

Du kan blokere forbindelser og vælge specifikke apps til at omgå sikkerhedsfunktionen. Indstillingen fungerer muligvis anderledes, når den bruges på Windows og andre platforme.

ProtonVPN

ProtonVPN er en af ​​de mest privatlivscentrerede tjenester derude. Sammen med mange andre unikke funktioner som Secure Connect giver det dig adgang til kill-switchen.

Du kan altid bruge funktionen til at have VPN aktiveret og tilføje begrænsninger for at få adgang til usikrede forbindelser, når netværket falder.

ExpressVPN

ExpressVPN kalder det netværkslåsen, som giver dig mulighed for at holde dine data sikre, når VPN-forbindelsen falder.

I modsætning til nogle andre udbydere, aktiverer ExpressVPN netværkslåsen som standard, hvilket er et godt skridt for privatlivsfokuserede brugere. Så hvis du føler det ubelejligt ikke at få adgang til internettet for forbindelsesproblemer, kan du beslutte at deaktivere det.

Du kan også implementere ExpressVPN på en router for at sikre, at alle tilsluttede enheder drager fordel af kill switch-funktionen.

PureVPN

PureVPN er berømt for sin penge-tilbage-politik, mens den byder på kill-switch-muligheden. Sammenlignet med andre er PureVPNs kill switch-funktion måske ikke så problemfri som andre, men den er overskuelig, i hvert fald når det kommer til Windows. For andre platforme kan det være en bedre oplevelse.

IPVanish

IPVanish er et spændende tilbud, der understøtter SOCKS5-proxyen og den essentielle Kill switch-funktion.

Den er tilgængelig for alle de populære platforme og understøtter flere forbindelsesprotokoller, inklusive WireGuard. Du kan drage fordel af dens 30-dages pengene-tilbage-garanti for at teste den, før du fortsætter tjenesten.

Surfshark

Surfshark er berømt for sine utrolige rabatter og funktioner sammenlignet med andre tjenester.

Hvis du vil købe et langtidsabonnement på en VPN med en kill-switch og andre væsentlige ting, bør Surfshark ikke skuffe. Den er tilgængelig til de mest populære platforme, herunder Windows, macOS, Android og iOS.

SwitchVPN

SwitchVPN er en fremragende mulighed for privatlivsfokuserede brugere, der har brug for adgang til P2P-tjenester og port-videresendelsesfunktioner.

Den kommer fyldt med den automatiske Kill Switch-funktion for at beskytte din IP-adresse og DNS-forespørgsler.

VyprVPN

Som et par andre er VyprVPN en Schweiz-baseret tjeneste, der giver en af ​​de bedste beskyttelse af privatlivets fred.

Det er kendt for sin proprietære Chameleon-protokol, der hjælper dig med at bekæmpe censur. Kill Switch er tilgængelig for applikations- og systemniveauer, og du kan også konfigurere den med LAN for at tillade/blokere trafik.

Er Kill Switch The Ultimate Deal Maker?

VPN-tjenesterne nævnt ovenfor inkluderer Kill Switch-funktionen. Du skal dog evaluere privatlivsbeskyttelsesfunktionerne, den hastighed du får, support til fejlfinding, platformskompatibilitet og et par andre ting, før du træffer en beslutning.

Lad det ikke forvirre dig; de nævnte tjenester tilbyder en af ​​de bedste VPN-oplevelser på den ene eller den anden måde. Du er nødt til at vælge, hvad der passer bedre til din use case.

Du kan også udforske nogle af de bedste VPN-løsninger til Android.