Hvad er komposition i fotografering?

Fotografering er ikke kun et teknisk tidsfordriv; det er en kunst. Selvom det er vigtigt at forstå, hvordan du styrer dit kamera, bør det være, så du kan tage den slags billeder, du ønsker, i stedet for at du kan tage kedelige, hvis teknisk korrekte, billeder.

Her er et teknisk perfekt, forfærdeligt foto. Det er godt eksponeret, der er gode skygge- og højlysdetaljer, farverne er præcise, og det er grundigt og fuldstændig kedeligt.

Og her er et af mine yndlingsbilleder, som jeg har taget i år. Det er optaget med et gammelt filmkamera, så kvaliteten er ikke perfekt. Der er et par udviklingsartefakter, og det er lidt blødt. Men det er et meget mere interessant billede end billedet af min lyskontakt.

Dette er et ekstremt eksempel, men det er et punkt, der gælder på tværs af alle områder af fotografering. Der er noget mere ved fotografering end blot teknisk perfektion. Det er mere end blot at tage billeder af smukke steder eller mennesker, og det er det, der adskiller kunst fra snapshots og gode billeder fra dårlige. Ordet for det andet er komposition.

Komposition er, hvordan du placerer ting

Komposition, når det er mest grundlæggende, er, hvordan du placerer dit motiv (og alt andet) i dit billede. Selvom det er sjældent, at du fysisk vil være i stand til at placere bygninger og træer, hvor du ønsker, at de skal være, ændrer dit valg af brændvidde, blænde og hvor du står alt sammen drastisk, hvordan forskellige ting vil se ud i rammen.

  Bevægelsesbaseret noteoptagelsesapp med tekst, foto, stemmememo og påmindelse

Komposition er fotografiets sprog. Hvordan dine motiver fremstår i forhold til hinanden, eventuelle yderligere objekter og baggrunden kommunikerer meget til seeren. På billedet nedenfor kan du se, hvordan jeg brugte noget tid på at lege med forskellige sammensætninger, der involverede den lille dannelse af sten.

Jeg slog mig endelig fast på dette som den stærkeste komposition, fordi jeg kunne lide, hvordan den balancerede klipperne, havet og himlen. De andre kompositioner lagde alle for meget vægt på én ting frem for de to andre.

På dette billede, da modellen er det eneste rigtige motiv, ønskede jeg ikke, at personerne i baggrunden skulle distrahere. For at sikre mig, at de ikke var det, brugte jeg en bred blændeåbning til at få en lav dybdeskarphed for at sløre dem.

På den anden side brugte jeg i dette skud, som handler om forholdet mellem de tre restaurantmedarbejdere på pause, en snæver dybdeskarphed for at sikre, at de alle var i fokus.

Som du kan se, er det, hvor du placerer de forskellige dele af dit billede, og hvordan de fremstår i forhold til hinanden, hvordan du formidler dit budskab til seeren. Nu siger jeg ikke, at hvert billede har brug for et stort, verdensændrende budskab. Men når de er bedst, fortæller hvert billede en historie – også selvom det er en lille historie. De mest almindelige temaer, der løber gennem mine billeder er:

Mennesker er ret seje.
Naturen er seriøst smuk.

  Hvad er Edge Computing, og hvorfor betyder det noget?

Hvis du ser på de fleste billeder i mine tutorials her på How-To Geek, falder de i en af ​​de to store spande. Men bare fordi budskabet er enkelt, betyder det ikke, at jeg ikke lægger kræfter i at formidle det. Her er et billede af mig, der kombinerer begge dele.

Se, hvordan jeg har gjort Will, skiløberen, lille i forhold til naturen omkring ham og brugt skråningens stejlhed, sprøjtet fra hans ski og det rum, han skal bevæge sig ind i for at vise sin fart? Det er det, jeg mener, når jeg siger, at komposition er fotografiets sprog. Det er beslutninger som disse, der giver dine billeder mening.

Sammensætning følger “regler”

Den gode nyhed er, at selvom komposition tager år at mestre, har den en tendens til at følge nogle grundlæggende “regler” – ja, virkelig retningslinjer.

Du har sikkert hørt om tredjedelsreglen, og selvom den er lidt for forsimplet til at være virkelig brugbar, er der andre, stærkere ideer, du kan lege med. Vi vil udforske mange af disse meget mere i dybden her på How-To Geek, men her er et par stykker for at komme i gang.

Størrelse i rammen har betydning. Jo større noget er, jo vigtigere vil det føles, især når det står i kontrast til noget, der ser relativt lille ud. Tag dette billede: ved at gøre mig selv lille i rammen giver det både mig og bjergene skala.

Folk vil først se, hvad der er i fokus. Selvom græsstænglerne er store og foran modellen, er vores øjne draget af hende, fordi hun er den eneste, der er i fokus.

  Sådan opretter du animerede cirkeldiagrammer i PowerPoint

Linjer, enten naturlige eller menneskeskabte, er en fantastisk måde at føre seerens øjne præcis derhen, hvor du vil have dem. Se bare, hvordan alle de førende linjer – jeg har markeret dem med pink – trækker dine øjne direkte til modellen.

Et godt billede skal føles afbalanceret. Det kan du opnå enten gennem symmetri eller ved at balancere forskellige elementer mod hinanden. På dette billede, på trods af at de er drastisk forskellige størrelser i rammen, udligner månen og stenen hinanden pænt.

Brug ikke kun forgrunden. Brug også mellemgrunden og baggrunden. Det giver dine billeder en meget større følelse af dybde.

Farve er utrolig vigtig. De lyseste, mest mættede farver vil altid tegne vores øjne. Forskellige farver formidler også forskellige stemninger og følelser. Bleg blå er fredfyldt, mens lyse røde kan være vrede eller energiske. Jeg ønskede en følelse af ro i dette billede, så jeg understregede de næsten pastelblå og guldfarver.

Og det er blot et lille udpluk af nogle af de måder, du kan bruge komposition til at formidle forskellige betydninger. Når du først begynder at tænke over det, mens du optager, er du godt på vej til at udvikle et fantastisk øje for fotografering.

Komposition er det sprog, som du, fotografen, kan bruge til at kommunikere med beskueren. Hvordan du placerer de forskellige komponenter i dit billede i forhold til hinanden er det, der giver dine billeder mening.