Sådan opretter du animerede cirkeldiagrammer i PowerPoint

Diagrammer er gode til at visualisere data. Tilføjelse af animation til diagrammer kan gøre denne visualisering endnu bedre, så du kan gøre ting som at introducere et stykke af et cirkeldiagram ad gangen, så du har mere plads til diskussion. Sådan gør du netop det i Microsoft PowerPoint.

Animering af et cirkeldiagram i PowerPoint

Åbn først din PowerPoint-præsentation og gå til det dias, hvor du vil have det animerede cirkeldiagram. For at indsætte et cirkeldiagram skal du skifte til fanen “Indsæt” og klikke på knappen “Diagram”.

  Grammatik vs. Microsoft Editor: Hvilken skal du bruge?

I vinduet Indsæt diagram, der vises, skal du vælge “Tærte” fra listen til venstre. Til højre skal du vælge den cirkeldiagramstil, du vil bruge, blandt de fem muligheder, der vises. Når du har foretaget dit valg, skal du klikke på “OK” nederst til højre i vinduet.

Du vil bemærke, at cirkeldiagrammet nu er dukket op på diaset og, med det, og Excel-diagrammet. Skift etiketterne på cirkeldiagrammet ved at redigere teksten i kolonne A, og indtast dens respektive data i kolonne B. Når du er færdig, skal du lukke regnearket.

Vælg derefter cirkeldiagrammet og gå over til fanen “Animationer”. Vælg her den animation, du vil bruge, blandt de tilgængelige muligheder. I dette eksempel vil vi bruge “Wipe.”

  Sådan forankres billeder til tekst i PowerPoint

Klik derefter på “Animationsrude” for at åbne den.

Animationsruden vises til højre for dit dias. Dobbeltklik her på den animation, du tilføjede til dit cirkeldiagram, eller klik på pilen ved siden af ​​den, og vælg derefter “Effektindstillinger”.

Der vises et vindue med muligheder for effekt, timing og diagramanimation. Gå over til fanen “Chart Animation”. Her kan du vælge, hvordan diagramanimationen opfører sig – som ét objekt eller efter kategori. Hvis du vælger “Som et objekt”, får hele diagrammet vist på én gang. Hvis du vælger “By Category” får diagrammet vist et udsnit ad gangen, og det er præcis, hvad vi ønsker her.

  Sådan tilføjes nye knapper til Microsoft Office-båndet

Du kan endda beslutte, om du vil have animationen til at begynde ved at tegne diagrambaggrunden.

Når du klikker på “OK”, vil dit cirkeldiagram se det samme ud i redigeringsvisning, men tryk på Shift+F5 for at afspille dit dias, og klik derefter på din venstre museknap for at se dit nye animerede cirkeldiagram i aktion.