Hvad er Dolby Dimension-hovedtelefoner?

Dolby er et betroet navn inden for lyd, men dets seneste produkt er lidt anderledes. “Dolby Dimension hovedtelefoner” er ikke en lydstandard, som 5.1 Surround eller Dolby Atmos, men et nyt trådløst hovedtelefonsæt, du kan købe.

Dolby fyldte Dimension Headphones fulde af deres lydteknologi, både licenseret (teknologi, der sælges til andre producenter til brug i deres produkter) og eksklusivt til denne sjældne hardwareudgivelse. Tingene kan forblive sådan, eller de gør det måske ikke: til $600 pr. pop er det usandsynligt, at Dolby sælger så mange Dimension-hovedtelefoner, at det ikke vil overveje at licensere noget af denne nye teknologi. Når det er tilfældet, er det værd at nedbryde, hvad det handler om.

Skørt kraftfuld hardware

Dimension-hovedtelefonerne bruger standard trådløs Bluetooth, men de har mere gang indeni end måske noget andet par dåser på markedet. Elektronikken indeni indeholder en Qualcomm Snapdragon-processor – den slags, der normalt ses i Android-smartphones – til at køre al den lydtrolldom, der er proppet inde. Sættet understøtter Bluetooth 4.2 og Low Energy-profiler sammen med standard smartphone-opkald via fem mikrofoner, APTX højkvalitetslyd og en 100 fods rækkevidde.

  Sådan blokerer eller sletter du venner i WeChat

Audiofile vil være glade for at høre, at sættet indeholder kraftige 40 mm-drivere med et frekvensområde på 20-20.000 Hz – nogenlunde standard i denne eksklusive del af markedet. Du kan parre headsettet med tre forskellige kilder samtidigt, såsom en telefon, bærbar computer og hjemmebiografsystem – der er endda en hurtig skifteknap til at springe mellem dem. Berøringsknapper giver telefonlignende swipes til lydstyrke og sporing.

Du kan oplade sættet på sædvanlig vis via et MicroUSB-kabel, men Dobly medfølger også en smart magnetisk opladningsholder i æsken.

Dolby LifeMix er avanceret støjreduktion

Dimension-hovedtelefonerne har aktiv støjreduktion, et elektronisk system, der bruger mikrofoner og lydbehandling til at udelukke vedvarende lavfrekvente støj. Det er ikke en ny funktion; aktiv støjreduktion har eksisteret i årtier. Men LifeMix er et nyt trick i Dimension Headphones og en ny tilgang til funktionen.

LifeMix lader dig ændre niveauet af støjreduktion, fra helt slukket til “boost” ved 11 (præcis det modsatte af den gamle Spinal Tap-joke). Men udover at blokere for lydene omkring dig, kan LifeMix fremhæve ydre lyde i stedet. Dette lader folk fokusere intenst på musik eller filmlyd, mens de stadig lytter efter eksterne lyde, som en babyalarm eller dørklokke. Avancerede lydalgoritmer isolerer frekvenser af menneskestemmer for særlig klarhed.

Du kan styre LifeMix-funktionen ved hjælp af touchpad’en på hovedtelefonerne eller finjustere den ved hjælp af den parrede Dimension-smartphone-app. Apropos det…

  Sådan slår du luftkvalitetsindekset op for en by via Google-søgning

Parring af flere enheder kontrolleret med din telefon

Disse hovedtelefoner kan håndtere tre samtidige tilslutninger, men enhver, der er villig til at slippe $600 på dem, har sandsynligvis endnu flere gadgets, de gerne vil tilslutte. Dimension-smartphone-appen kan håndtere yderligere fem tilslutninger og skifter dem ud på dåsernes fysiske one-touch-kontroller uden at skulle afbryde og genparre hovedtelefonerne selv. Det er en praktisk funktion, forudsat at din Android eller iPhone er en af ​​de enheder, du altid vil oprette forbindelse til (og det virker som et sikkert bud).

Hovedsporing har altid den rigtige vinkel

Dimension-hovedtelefonerne inkluderer en hovedsporingsfunktion. Hvorfor? Svaret er lidt uortodoks, i hvert fald uden for VR-området. Systemet bruger retningsbestemt lydvirtualisering – den samme teknologi, der driver “virtuel” surroundlyd fra kun to drivere til videospil – til at simulere lyd, der kommer fra en enkelt retningsbestemt kilde, som et tv.

Kombineret med den virtuelle surround af Dolby Atmos, som er aktiveret i de fleste nyere Blu-ray hjemmevideoudgivelser og hjemmestereo-receivere, skaber hovedsporingskomponenten en ensartet profil med lyden af ​​filmen, der kommer fra TV’et, uanset hvilken vej din hovedet er faktisk spidst. Så hvis du pludselig drejer hovedet til højre for en omgivende støj, du hørte via LifeMix – for eksempel en babyalarm – vil en lyd, der er beregnet til at være på den midterste surroundkanal, hovedsageligt komme fra den venstre hovedtelefondriver, i stedet for lige meget fra begge.

  Sådan beskytter du apps med adgangskode på din Mac

Det er et pænt trick, og et, der ikke ville være muligt uden Dolby-software og noget ret sofistikeret hardware, der kører i begge ender. Men det kan også være en smule desorienterende, hvis du forventer en standard høretelefonoplevelse, så det er en god ting, det er valgfrit.

Får andre hovedtelefoner disse funktioner?

Det er uklart. Dolby sælger typisk ikke hardware direkte til forbrugere, og foretrækker at licensere sin software og tjenester til alt fra elektronikproducenter til stadioner og biografer. Bortset fra et radikalt skift i virksomhedens retning, virker det usandsynligt, at Dolby er ivrig efter at konkurrere med Sony, Bose og Sennheiser.

Når det er tilfældet, ville det ikke overraske os at se noget af den proprietære teknologi i Dimensions Headphones lække ud til andre hovedtelefonproducenter, specifikt i avancerede sæt, der er mere rettet mod hjemmebrug end rejser eller sport. Dolby bruger muligvis sit mærkevaresæt til at teste nogle af disse funktioner, efterhånden som det udvikler endnu flere standarder, som dets partnere kan inkludere i fremtidige produkter.

Eller Dolby kunne modvirke vores forventninger og gøre Dimensions til sin egen linje af forbrugerlydprodukter. Mærkelige ting er sket. Vi vil sandsynligvis se i slutningen af ​​2019 eller begyndelsen af ​​2020, når et nyt sæt Dolby Dimensions-hovedtelefoner er på vej, eller lignende produkter fra Dolbys partnere begynder at dukke op.