Sådan fjerner du din Windows-adgangskode

Ikke alle kan lide at skulle indtaste en adgangskode, hver gang de skal logge ind på deres computer. Windows lader dig slippe af med adgangskoden uden for meget besvær. Sådan gør du.

Hvorfor du sandsynligvis ikke bør gøre dette

Der er adskillige forbehold, du bør være opmærksom på, før du overhovedet overvejer at bruge de teknikker, vi dækker i denne artikel.

Du skal bruge en lokal konto for at tricket til fjernelse af adgangskode virker. Du kan ikke fjerne din adgangskode, hvis du bruger en Microsoft-konto. Hvis du bruger en Microsoft-konto og stadig ønsker at gøre dette, skal du gendanne din konto til en lokal.
Fjernelse af adgangskoden fra din computer kan være en sikkerhedsrisiko. Enhver kan få adgang til den ved blot at gå hen til den. Men folk skal stadig have fysisk adgang for at gøre dette. At have ingen adgangskode på en lokal konto gør dig ikke mere sårbar over for fjernindtrængen.
Hvis du laver en administratorkonto uden adgangskode, kan ondsindede programmer, der kører på din pc, teoretisk få øget adgang til Windows.
Hvis du kun har én konto på din Windows-pc, er det en bedre ide at konfigurere Windows til at logge dig ind automatisk i stedet for at fjerne din adgangskode, men selv det har sine problemer. Vi viser dig, hvordan du gør det senere i denne artikel og noterer også de specifikke sikkerhedsrisici, det indebærer.

Ja, det er mange vigtige forbehold. Sandheden er, at vi generelt fraråder at bruge disse teknikker, selvom de under visse omstændigheder kan give mening. Til sidst skriver vi om dem, fordi vi har set rådene gået rundt på andre websteder uden at bemærke de vigtige risici, det indebærer.

Sådan fjerner du Windows-adgangskoden til en lokal brugerkonto

Åbn appen Indstillinger ved at klikke på Start-menuen og derefter på Indstillinger-tandhjulet.

Klik derefter på “Konti”.

Fra listen over indstillinger i venstre side skal du vælge “Loginindstillinger” og derefter klikke på knappen “Skift” under afsnittet “Adgangskode” til højre.

For at ændre din adgangskode skal du først bekræfte din nuværende af sikkerhedsmæssige årsager. Når du har gjort det, skal du klikke på “Næste”.

For det næste afsnit, fordi vi ikke ønsker at bruge en adgangskode til at logge ind, skal du lade alle felterne være tomme og klikke på “Næste”. Ved ikke at indtaste en adgangskode og lade den være tom, erstatter Windows din nuværende med en tom.

Klik til sidst på “Udfør”.

Alternativt, hvis du føler dig mere komfortabel på kommandolinjen, skal du starte en forhøjet kommandoprompt og indtaste følgende kommando og erstatte brugernavnet med navnet på brugerkontoen (sørg for at inkludere anførselstegn i kommandoen):

net user "username" ""

Næste gang du skal logge ind, skal du blot klikke på “Log ind” for den konto, du lige har ændret.

Sådan logger du automatisk på Windows

Hvis du kun har én brugerkonto på din pc, er automatisk login den bedre mulighed.

Bemærk, at der også er en sikkerhedsrisiko med denne metode. Først og fremmest gælder det samme, som vi nævnte før: Alle kan gå hen til din pc og logge sig ind. Hvad mere er, når du aktiverer det, gemmer Windows din kontoadgangskode på din pc, hvor alle med administratoradgang kan finde den. Igen, dette er ikke for stor en sag, hvis din pc er på et sikkert sted, som kun er tilgængeligt for folk, du stoler på (som måske i dit hjem), men det er ikke en god idé på en bærbar computer, du har med dig, og det er bestemt ikke en god idé, hvis du bruger en Microsoft-konto i stedet for en lokal. Vi har en komplet artikel, der beskriver risiciene ved at indstille automatisk login, som du måske vil læse, før du aktiverer det.

Hvis du vil have Windows til automatisk at logge dig på, er det nemt at konfigurere.

Kør kommandoen netplwiz fra startmenuen eller kommandoprompten. I vinduet Brugerkonti, der åbnes, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet “Brugere skal indtaste et brugernavn og en adgangskode for at bruge denne computer” og derefter klikke på “OK”.

En sidste mulighed skal slås fra for at sikre, at du aldrig skal bruge en adgangskode for at logge ind igen. I appen Indstillinger skal du gå over til Indstillinger > Konti > Indstillinger for login, og under “Kræv login” skal du vælge “Aldrig” fra rullelisten.

Nu, hver gang du har været væk fra computeren og vækker den igen, behøver du ikke indtaste nogen adgangskode for at logge ind på din konto.