Hvad betyder CTFU, og hvornår skal det bruges?

Takket være teknologi og internettet er sms’er blevet vores vigtigste kommunikationsmiddel, hvor forkortelser, slang og emojis er i centrum.

Selvfølgelig er der et tidspunkt og et sted, hvor forkortelser og jargon er tilladt, og vi vil vise dig præcis, hvordan du kan bruge det effektivt, startende med CTFU.

Hvad betyder CTFU?

CTFU er internetslang for Cracking the f*** up, og det bruges mest på sociale netværkswebsteder, når du taler med venner og folk, som du ikke har noget professionelt forhold til.

  Sådan ændres adgangskoder på iPhone

Det bruges almindeligvis til at udtrykke ens morskab, svarende til hvordan du ville bruge ROFL, LOL eller ROFLMAO.

Men at bruge det er ret begrænset fra et socialt synspunkt, i betragtning af hvordan F’et i CTFU er et akronym for bandeord.

Hvornår kan jeg bruge CTFU?

Som tidligere nævnt bruges CTFU mest som en form for internetslang på enten sociale medieplatforme eller offentlige fora.

Husk dog på, at i modsætning til LOL, ROFL eller ROFLMAO er CTFU ikke så kendt, så du risikerer at blive misforstået, hvis du bruger det sammen med de forkerte personer.

Mere så, da CTFU viser, at du fandt noget (såsom en kommentar eller et billede) for at være meget morsomt, så brug det ikke for ofte, ellers risikerer du at miste troværdighed.

Til sidst skal du huske på, at CTFU kan bruges som et selvstændigt svar, eller det kan ledsages af yderligere kommentarer. Uanset hvad, vil det samme overordnede budskab blive leveret.

  Apple laver de MacBook Pro'er, du har ventet på

Her er et eksempel på, hvornår du skal bruge CTFU:

Person 1: Tag et kig på denne sjove kattevideo!

Person 2: CTFU, jeg kan ikke tro det!

Hvornår må jeg ikke bruge CTFU?

CTFU bør aldrig bruges under formelle samtaler, såsom med arbejdsgivere, klienter eller dine jævnaldrende, som du ikke ønsker andet end et professionelt forhold til.

Derudover, fordi forkortelsen indeholder bandeord, bør den ikke bruges, når du taler med folk, du respekterer, såsom dine forældre, bedsteforældre eller ældre.

Som et ekstra tip, prøv at afstå fra at bruge CTFU, når du faktisk ikke finder noget, der er så sjovt, da en LOL eller en grinende emoji vil være tilstrækkelig.

  Sådan redigeres filer og billeder ved hjælp af Quick Look på Mac

Her er et eksempel på, hvornår man IKKE skal bruge CTFU:

Kunde: Jeg synes, vi skal betale din virksomhed kun $1000 af de lovede $2000.

Dig: CTFU!

KONKLUSION: CTFU Betydning

For at afslutte tingene, er her alt, hvad du behøver at vide om CTFU:

Undgå at bruge det i arbejdsmiljøer
Det skal mest bruges i tekstform
Det udtrykker et ekstremt højt niveau af morskab
Undgå at bruge det sammen med mennesker, som du aldrig ville bruge bandeord med
Prøv ikke at overbruge det, medmindre det du reagerer på faktisk er sjovt

Vi håber, at denne artikel gjorde det klart, hvornår du bør eller ikke bør bruge CTFU i en samtale, og at den hjalp dig til bedre at forstå dagens sprog.

Hvis du vil lære mere om, hvordan du bruger internetslang korrekt, eller hvordan du undgår at bruge det ved et uheld på det forkerte tidspunkt, så giv os dine forslag i kommentarfeltet nedenfor.

Vi vil opdatere artiklerne i overensstemmelse hermed og skrive nye guides, der dækker andre almindelige slangord.