Google URL Shortener er en fantastisk uofficiel Goo.gl Android-klient

URL-forkortere som bit.ly eller tinyurl er ikke nye. De er blevet mere og mere populære til at dele links på sociale medier, især Twitter. For de uindviede gør disse tjenester simpelthen lange hyperlinks meget kortere, så du kan dele dem uden at bekymre dig meget om tegnbegrænsning. Mange populære linkforkortere kan også overvåge forskellige analyser såsom klikantal og tilbyde linktilpasning. Google kører en URL-forkortelsestjeneste kaldet Goo.gl, men søgegiganten har endnu ikke tilbudt en officiel Android-klient. Indtil da kan du bruge tredjeparts Google URL Shortener til formålet.

Appen giver dig simpelthen mulighed for at bruge Goo.gl direkte på din mobilenhed, så du kan logge ind på din konto, overvåge statistik og forkorte links på farten.

Når du starter appen for første gang, bliver du bedt om at logge ind på din Google-konto. Tidligere viser appen sin startskærm, som er opdelt i Seneste og Stjernemarkerede faner. Tidligere forkortede links vises under Seneste, mens alle foretrukne links sendes til sektionen Stjernemarkeret.

Der er to måder, du kan forkorte et link ved hjælp af Google URL Shortener. Den første, mere oplagte måde at kopiere linket på, tryk på ‘+’-knappen i appen, indsæt i adressefeltet, der følger, og tryk på ‘Udført’ for at få dens forkortede version. Appen lader dig derefter vælge det forkorte link til yderligere handlinger som at kopiere det til udklipsholder eller åbne det i standardbrowseren og viser også en handlingsvenlig meddelelse med alle de samme muligheder.

Den anden måde er fra menuen Del i andre apps. For for eksempel at forkorte linket til en side, du gennemser i din foretrukne Android-webbrowser, skal du blot åbne menuen Del og vælge Google URL Shortener fra listen. Du bliver derefter præsenteret for et flydende panel med yderligere handlinger. Du kan også få disse handlinger overført til notifikationspanelet i form af en handlingspligtig notifikation.

Ved at vælge et forkortet link fra Seneste eller Stjernemarkerede kan du også se statistik såsom klikantal for de seneste to timer, den seneste dag, uge, måned eller for alle tider. Da alle dine data automatisk synkroniseres til Goo.gl-servere, kan du få adgang til oplysninger om links, du har forkortet på din Android, fra din webbrowser på din pc og omvendt.

Hvis du vil slå meddelelser fra, slå automatisk synkronisering til eller fra eller angive standardinterval, kan du gøre det fra appens Indstillinger-skærm. Derudover kan du ændre standardklikanalysefilteret, som jeg nævnte tidligere, og tilpasse lyd-, vibrations- og LED-indstillinger for meddelelser.

Appen er tilgængelig gratis i Google Play Butik. Download det til din enhed fra linket nedenfor.

Installer Google URL Shortener fra Play Butik