En oplader og dockingstation i ét

Nøgle takeaways

  • Baseus GaN5 4-i-1 opladningsstationen er en kompakt hub og hurtigoplader, der kan drive tre USB-enheder samtidigt.
  • Den har to USB-C-porte, en USB-A-port og en HDMI-port, hvilket gør den alsidig til tilslutning af bærbare computere, skærme og andre eksterne enheder.
  • Ladestationen har en maksimal udgangseffekt på 67W, hvilket gør den velegnet til gennemsnitlige brugere med enheder som MacBook Air eller basis MacBook Pros.

Du har sandsynligvis brug for en oplader til din bærbare computer, telefon og øretelefoner, når du kommer til dit kontor. Og hvis du har en permanent arbejdsstation, slutter du sandsynligvis din pc til en skærm, før du begynder at arbejde. Dette kan føre til, at mange kabler, dongler, hubs og andet tilbehør roder dit skrivebord. Baseus GaN5 4-i-1 opladningshub vil hjælpe med at rydde op på din arbejdsstation.

Baseus GaN5 Pro 4-i-1 ladestation

Baseus GaN5 4-i-1-ladestationen er en hurtigoplader, der er i stand til at drive tre enheder, der også fungerer som en hub og dockingstation. Du kan også tilslutte en HDMI-skærm til den, der kan udsende 4K@30.

Mærke Baseus

Model GaN5 Pro Desktop Hurtigoplader

Udgang 2x USB-C (kun én kan bruges til data), 1x USB-A, 1x HDMI

Udgangseffekt 67W

Farve Sort

Vægt 309 g / 11 oz

Mål 9,9 x 3,9 x 3,9 cm

Ledningslængde 1,5 m / 5 fod

Fordele

  • Praktisk hub og opladningsfunktion
  • Du kan tilslutte en skærm til HDMI-porten til 4K30-output

Ulemper

  • En af USB-C-portene er kun strømforsyning
  • Som et nav ville portene være bedre placeret på bagsiden
  • Skal have strøm? Kan ikke fungere som en USB-C-hub uden strømforsyning
  Sådan slukker du GPS på din telefon

En lille sort mursten på dit skrivebord

Jowi Morales / MakeUseOf

Baseus GaN5 4-i-1-ladestationen er mere end blot en hurtigoplader. I stedet kan det også være en lille hub til din pc (eller enhver anden understøttet enhed), der leverer strøm og overfører data til tilsluttede enheder.

Den vejer 309 gram (10,9 oz) og måler 9,9 x 4,9 x 3,9 cm, så den vil ikke være en byrde at have i din bærbare taske. Men da det er beregnet til at stå på dit skrivebord, har det et 1,5 m (5 fod) AC-kabel til at tilslutte til en stikkontakt. Du får også et 110 cm (3,6 fod) USB-C til USB-C-datakabel til at forbinde din enhed til hubben.

På trods af at den er designet til arbejdsstationsbrug, har den ikke en enorm udgangskapacitet. Den kan kun levere 67 watt på tværs af alle porte, så den er ikke beregnet til brugere med kraftfulde enheder som M3 Pro-drevne MacBook Pros. Men hvis du er den gennemsnitlige bruger med en MacBook Air eller den grundlæggende M3 MacBook Pro, burde dette være mere end nok til dine behov.

Mindre som en dock, mere som en oplader

Jowi Morales / MakeUseOf

GaN5 4-i-1 har to USB-C-porte, en USB-A-port og en HDMI-port; altså 4-i-1 monikeren. Den har også et enkelt blåt indikatorlys, der fortæller dig, om hubben er tændt. Men mens den markedsføres som en kombination af en hub og en oplader, fungerer den mere som sidstnævnte. Det skyldes, at selvom den har en HDMI-port, der kan rumme 4K@30, er det kun to af USB-portene, der kan overføre og modtage data.

  Forskelle [+4 Tools to Check]

Så hvis du tilslutter din bærbare computer til Type-C 2-dataporten, vil den kun være i stand til at modtage data fra USB-A-porten. Type-C 1-porten er kun strømforsyning og kommunikerer ikke med de andre porte på hubben. Og fordi alle portene er placeret foran på opladeren, skal du stadig have med noget kabelspaghetti at gøre. Det ville have været bedre, hvis Baseus havde placeret HDMI- og USB-A-dataportene på bagsiden, da du sandsynligvis vil holde din skærm og tastatur tilsluttet til hubben konstant.

Da denne enhed desuden primært er en oplader, fungerer den ikke uden strøm. Så selvom du har en USB-C-drevet skærm og en bærbar computer med fuld opladning, kan du ikke bruge Baseus GaN5 4-i-1 til at forbinde de to enheder via HDMI.

Strøm til din bærbare computer og telefon, tilslutning til din skærm og tastatur

Jowi Morales / MakeUseOf

Som de fleste opladere vil dens maksimale 67-watt effekt blive delt, når du tilslutter flere enheder. Så det er sådan, Baseus GaN5 4-i-1 deler de watt, den leverer.

Type-C 1

67W

20W

Type-C 2 data

67W

45W

Desværre har vi ikke data til USB/Data-porten, så vi ved ikke, hvor mange watt den kan levere, og hvordan den påvirker de andre enheder, når du bruger den til at oplade en enhed. Ikke desto mindre, da jeg brugte den på min arbejdsstation, leverede Baseus GaN5 4-i-1 nok strøm til mit udstyr.

Jeg sluttede min MacBook Air til Type-C 2-dataporten, mit mekaniske tastatur til USB-/dataporten, mit 4K-tv til HDMI-porten og min smartphone til Type-C 1-porten. Og da jeg kun havde brug for én USB-C-port til strøm-, video- og tastaturdatatransmission, gav det min MacBook én ledig USB-C-port i stedet for at bruge MagSafe-porten til strøm, én USB-C-port til min HDMI-dongle, og den anden til mit tastatur, der ikke efterlader nogen ledige porte.

  7 Bedste Open Source SIEM-systemer til at forbedre din cybersikkerhed

En effektiv plastikboks

Jowi Morales / MakeUseOf

En af de ting, jeg ser på, når jeg gennemgår opladere, er deres effektivitet – eller hvor meget strøm de leverer til din enhed i forhold til hvor meget energi de spilder som varme. Så jeg testede først opladeren ved at tilslutte min 15-tommer MacBook Air på omkring 60 % batteriniveau.

Overraskende nok trak min bærbare computer oprindeligt 71 watt fra Type-C 2-porten, mens opladeren trak 78,1 watt fra min stikkontaktstester. Til sidst satte min computer sig på 67 watt, hvor min tester rapporterede 76,4 watt trukket fra væggen. Dette svarer til en gennemsnitlig effektivitet på 90 %, hvilket er ret godt for opladere af denne størrelse.

Da jeg havde fire enheder tilsluttet navet, føltes det lidt varmt at røre ved. Men efter at jeg tjekkede det med mit infrarøde kamera, blev overfladetemperaturen registreret til lige omkring 50 grader Celsius – hvilket er gennemsnittet for opladningshubs af denne størrelse.

Jowi Morales / MakeUseOf

Dit første skridt til at få den rene arbejdsstation

Baseus GaN5 4-i-1 opladningsstationen er en passende enhed til at komme i gang med at rydde din arbejdsstation. Det er ikke perfekt, men det er et godt udgangspunkt for at rydde op i ekstra kabler og få åbne porte på din bærbare computer.

Ja, det er ikke egnet til brugere, der har kraftige enheder, flere skærme og mange eksterne enheder. Men for de fleste af os, der kun bruger én skærm og efterlader et lækkert mekanisk tastatur på kontoret, vil Baseus GaN5 4-i-1 opladningsstationen klare sig.

Baseus GaN5 Pro 4-i-1 ladestation

Baseus GaN5 4-i-1-ladestationen er en hurtigoplader, der er i stand til at drive tre enheder, der også fungerer som en hub og dockingstation. Du kan også tilslutte en HDMI-skærm til den, der kan udsende 4K@30.