En fantastisk telefon gjort bedre af nogle fantastiske funktioner

Nøgle takeaways

  • Google Pixel 8 er en fantastisk telefon og bedre for de fleste end sin Pro-ledsager på grund af dens mindre størrelse og komfortable design.
  • Pixel 8 har en lys skærm med en høj opdateringshastighed og opgraderede højttalere, der tilbyder en fantastisk audiovisuel oplevelse.
  • Telefonen klarer sig godt med sin brugerdefinerede Google Tensor G3-chip, der giver hurtig ydeevne og imponerende AI-funktioner, selvom den kan varme op under intensiv brug. Kamerakvaliteten er fremragende, men mangler manuelle kontroller, mens softwaren inkluderer nyttig AI-redigering.

Google, Apple og andre virksomheder, der bruger Pro i deres produktnavne, er hovedsageligt skyld her, men det er ingen overraskelse, at Pro-versionen af ​​en flagskibstelefon får al opmærksomheden. Når det er sagt, kan ikke-Pro-modeller være et bedre køb end deres Pro-mærkede ledsagere, som det fremgår af Google Pixel 8.

Selvom den efterlader nogle af de mere prangende funktioner på sin Pro-søskende – såsom et teleobjektiv og manuelle kamerastyringer – er Pixel 8 stadig en fantastisk telefon og uden tvivl bedre for de fleste mennesker.

Google Pixel 8

$549 $699 Spar $150

Google Pixel 8 har måske ikke alt, hvad dens Pro-søskende gør, men den har en fantastisk størrelse og følelse, fantastiske kameraer og nogle imponerende AI-drevne funktioner, der gør denne til den bedste Pixel-telefon for de fleste mennesker.

Brand Google

SoC Google Tensor G3

Skærm 6,2 tommer OLED

RAM 8GB LPDDR5X

Lagerplads 128GB, 256GB

Batteri 4575mAh

Porte USB-C

Operativsystem Android 14

Frontkamera 10.5MP, f/2.2

Bagkamera 50MP, f/1.7, OIS (primær), 13MP, f/2.2, 126° FOV (ultrawide)

Dimensioner 150,5 × 70,8 × 8,9 mm

Farver 4G, 5G mmWave, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3

Vægt 187g

Opladningshastighed 27W kablet, 18W trådløs

IP-klassificering IP68

Micro SD-kort support nr

Fordele

  • Hurtig præstation
  • Solid batterilevetid
  • Fantastiske kameraer
  • Fremragende AI billedredigeringsfunktioner
  • 7 år med opdateringer

Ulemper

  • Bliver varm ved hård brug
  • Manglende manuelle kamerafunktioner fra Pixel 8 Pro

Design: Er mindre bedre?

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Hvis du har set Googles sidste par telefoner, vil Pixel 8 ikke overraske dig. Dette er almindeligt i moderne telefondesign – når alt kommer til alt, hvorfor tage en radikal afgang, hvis folk allerede kan lide det, du har. Når det er sagt, her er det især interessant, fordi selvom Pixel 8 ligner den tidligere model, føles den ganske anderledes.

Pixel 8 er aldrig så lidt mindre end Pixel 7, med en af ​​de nemmeste forskelle at se er, at denne telefon har en 6,2-tommer skærm i modsætning til 6,3-tommer skærm på den tidligere model. Den er på samme måde blevet skaleret ned i de fleste andre dimensioner, hvilket giver en telefon med et af de bedste skærmstørrelse-til-komfort-forhold, jeg har set i årevis.

Selv sammenlignet med iPhone 15, som er ret ens i størrelsen, føles Pixel 8 mere anvendelig med én hånd. Telefonen er kun 8,9 mm tyk og vejer omkring 6,59 oz (187 g), og har IP68 vand- og støvbestandighed. Specifikationer alene kan dog ikke tale om, hvor god telefonen føles at bruge.

Selv knapperne, som sjældent føles naturligt placeret på en moderne smartphone, føles relativt velplacerede og brugbare. Endnu vigtigere er de ikke placeret på en måde, der gør dem nemme at trykke på ved et uheld, hvilket stadig er irriterende almindeligt på mange telefoner. Den største ulempe ved telefonens design er glasbagsiden, som føles som om den bare venter på at samle en grim, synlig ridse op.

  Sådan opretter du rollover-billeder til e-mails og produktsider

En lys skærm og opgraderet lyd

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Som nævnt ovenfor er skærmen på Pixel 8 aldrig så lidt mindre og måler 6,2 tommer i stedet for 6,3 tommer på Pixel 7’s skærm. Pixel 8 har også Cornings Gorilla Glass Victus, der hjælper med at beskytte skærmen i tilfælde af et fald.

Selvom Pixel 8’s skærm kan være noget mindre end den, der blev fundet på den tidligere model, bruger den den samme opløsning på 2400 × 1080, hvilket betyder, at den skal se skarpere ud. Du får en variabel opdateringshastighed mellem 60 Hz og 120 Hz og en maksimal lysstyrke på 2.000 nits i standard dynamisk område eller op til 1.400 nits i HDR.

Det betyder, at Pixel 8 ikke er helt så lysstærk som Pixel 8 Pro, men den er stadig meget lysstærk. Jeg har aldrig haft problemer med at se, hvad der var på skærmen, selv når jeg brugte den udendørs i stærkt sollys.

Et aspekt af skærmen, der ikke er et væsentligt problem, men som stadig kan genere dig, er rammerne. Selvom de er mindre, end de var på denne telefons forgænger, er de ikke symmetriske. Helt konkret er rammen i bunden af ​​skærmen større end resten.

Højttalerne er opgraderet på Pixel 8, hvilket giver bedre lydydelse end den tidligere model. Når det er sagt, tilbyder højttalerne ujævn lyd, hvor den nederste højttaler er højere. Det er også nemt ved et uheld at blokere denne højttaler med hånden, mens du bruger telefonen.

Hurtig præstation, men lidt varm

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Som med de sidste par Pixel-telefoner bruger Pixel 8 en brugerdefineret chip – i dette tilfælde Google Tensor G3. Du kan få telefonen med 128 GB eller 256 GB lagermuligheder, men uanset hvilken kapacitet du vælger, leveres den med 8 GB LPDDR5X RAM.

G3-processoren føles hurtig i daglig brug, men som med mange moderne telefoner, når den først er hurtig nok, betyder den samlede hastighed ikke meget. Det er kun, når du begynder at køre spil eller bruge mere intensiv software, at ydeevnen tæller, og G3 forbliver hurtig i dette tilfælde. Alligevel er det mere imponerende aspekt her AI-funktionerne, som vi vil se på senere.

Tidligere Tensor-chipsæt var kendt for deres tendens til at varme op over tid. Selvom dette ikke er så meget af et problem med Tensor G3 som med tidligere modeller, kan den stadig varme op. Heldigvis er det langt mindre et problem her. Du er mere tilbøjelig til at opleve denne varme, når du spiller eller bruger mere intensive apps som benchmarks, men det bliver aldrig urimeligt varmt, som andre modeller kunne. En dårlig mobilforbindelse kan også få chipsættet til at overophedes, da telefonen har svært ved at få forbindelse.

Den gode nyhed er, at selv når telefonen kom på den varme side, aktiverede den aldrig nogen drossel – i det mindste det lagde jeg mærke til under testen. Det er rart at vide, at telefonen ikke pludselig bliver langsommere på et vigtigt tidspunkt.

Fantastiske kameraer, men ingen manuel kontrol

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

I nogen tid nu har Googles Pixel-serie været kendt for sin kamerakvalitet. Indrømmet, størstedelen af ​​rosen er blevet gemt til Pro-seriens telefoner, men det er let at glemme, hvor meget der er det samme fra telefon til telefon. I år er ligheden åbenlys, og den væsentligste forskel på de to telefoner er en lidt forvirrende skuffelse.

  Sådan genereres falske testdata med Go

Ser man på hardwaren, er hovedkameraet det samme, som du finder på Pixel 8 Pro: et 50-megapixel objektiv med en f/1.68 blænde, som har både optisk billedstabilisering (OIS) og elektronisk billedstabilisering (EIS) ). Vidvinkelobjektivet er en 12 megapixel sensor med et synsfelt på 125,8 grader, mens selfie-objektivet er en enhed med fast fokus med en opløsning på 10,5 megapixel.

Den største forskel, du finder mellem Pixel 8 og Pixel 8 Pro, er, at denne model ikke har et teleobjektiv, hvilket Pro gør. Hvor meget det betyder, vil afhænge af de typer billeder, du tager, men mens telefonkameraer bliver bedre end nogensinde, er fotos med telefoto-rækkevidde stadig et sted, hvor de lider selv med en dedikeret linse. Med det i tankerne ville jeg ikke betragte det som en væsentlig ulempe, hvis jeg overvejede denne telefon baseret på kameraerne.

Kris Wouk / MakeUseOf

Generelt er billederne lige så gode, som du ville forvente af et smartphone-kamera af god kvalitet – plus lidt af den ekstra efterbehandlingsmagi, du kan forvente af en Google-telefon. Med lidt hjælp fra forskellige AI-baserede funktioner kan kameraet nemt producere nogle fantastiske billeder.

Mit mindst foretrukne aspekt ved kameraerne i Pixel er manglen på manuelle kamerakontroller, du ville finde på den tilsvarende Pro-model. Mens iPhone 15 Pro også har yderligere kamerafunktioner, du ikke finder på basismodellen, får du de samme manuelle kontroller på hver. Dette er sandsynligvis en softwarefunktion i Pixel 8’s kameraapp – ikke hardwareafhængig – så det er en skam ikke at se det her.

Software: Brilliant AI og opdateringer i årevis

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Ud af æsken kører Pixel 8 Android 14, men den gode nyhed er, at du kan forvente masser af opdateringer. Mens andre producenter tilbyder op til fem års support og opdatering, tilbyder Google op til syv års OS og sikkerhedsopdateringer. Dette er imponerende, men om du stadig vil bruge telefonen i så mange år er et andet spørgsmål.

Hvis du har brugt Android 13, vil du opdage, at Android 14 ser ud og føles ret bekendt, omend med nogle nyttige nye funktioner. Den gode nyhed er, at Android 13 så ud og føltes fantastisk, især standard Android, så ligheden er ikke noget, du skal have noget imod. Forudsat at du ikke er fan af lagerudseendet, er den tilpasning, som Android-telefoner er kendt for, stadig til stede her.

Selvom de sædvanlige Android-funktioner er fine, får nogle bemærkelsesværdige Pixel-only tilføjelser fra Google Pixel 8 til at føles helt speciel. Vi har allerede set på kameraet, men hardwaren er ikke den vigtigste funktion her. I stedet er det Magic Editor, som giver dig meget mere kontrol over dine billeder, efter du har taget dem.

Ligesom Magic Eraser før det, bruger Magic Editor Googles skybaserede AI til at foretage imponerende ændringer af dine billeder. Magic Eraser er stadig til stede, nu kan den helt slette baggrunden i stedet for at sløre den. Dette betyder, at Magic Editor kan foretage mere imponerende ændringer, som at ændre en grå himmel til en levende blå. Det fungerer ikke altid perfekt, men normalt tager det kun et par forsøg at få det rigtigt.

Kris Wouk / MakeUseOf

Magic Editor foretager ikke altid de ændringer, du ville håbe på – den justerer ikke farvegraderingen af ​​resten af ​​et billede, når du for eksempel ændrer himlen. Med Googles lovede opdateringer kan det blive endnu bedre eller få funktioner over tid.

  En omfattende guide [+ 4 Software]

En anden smart funktion i Pixel 8’s kameradragt er Best Take. Dette lader dig bruge dele af et andet billede til at rette et aspekt af et næsten fantastisk billede. Hvis nogen f.eks. nyser under et billede, kan du erstatte den del af billedet med et fra et andet billede, hvilket giver en perfekt optagelse.

Andre funktioner har også set værdifulde opdateringer. Stemmekontrollen venter nu på, at du er færdig med at tale, så du kan bruge dem mere naturligt. Den biometriske ansigtslås er også mere nyttig, da den er blevet opdateret til at understøtte klasse 3, hvilket betyder, at du kan bruge den til finansielle apps ud over blot at låse din telefon op.

Batteri: Lad opladeren blive hjemme

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Ser man på specifikationerne, inspirerer det 4.575 mAh-batteri, der findes i Pixel 8, ikke megen tillid, især fordi batterilevetiden i Pixel 7-serien var langt fra spektakulær. Heldigvis betyder en kombination af en mindre skærm og sandsynligvis nogle softwareoptimeringer, at batterilevetiden ikke kun er bedre her end 7-serie Pixel-telefoner, men sandsynligvis også bedre end den nuværende Pro-model.

Den mindre skærm, selvom den ikke er uden sine ulemper, betyder, at telefonen bruger batteri i et langsommere tempo. Dette kan give forbedret batterilevetid under de rette omstændigheder. På den anden side, hvis du bor i et område med et konstant svagt signal, vil batteriet tømmes meget hurtigere.

Opladningen er meget hurtig, selvom Pixel 8 i en stadig mere almindelig tendens ikke leveres med en oplader. Det betyder, at det er op til dig at finde en. Men med den rigtige oplader kan du få op til 50 procent opladning på cirka 30 minutter. Det kræver en USB-PD 3.0 PPS oplader med mindst 30 watt strøm, men det er rart at vide, at den er tilgængelig.

Hvis du foretrækker ikke at tilslutte for at oplade, har Pixel 8 også trådløs Qi-opladning, men ikke den nyere Qi2-standard.

Pris og tilgængelighed

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Uanset lagerkonfigurationen, du vælger, har Google Pixel 7 den samme Google Tensor G3 SoG og 8 GB LPDDR5X RAM. Dit eneste valg er mellem basismodellen, som tilbyder 128 GB indbygget lagerplads for $699 eller 256 GB for $799. Disse er detailpriser, men generelt kan du forvente en forskel på omkring 100 $ mellem de to modeller.

Pixel 8 er tilgængelig i tre farvemuligheder: Rose (som vi kigger på i denne anmeldelse), Obsidian og Hazel. Disse tre muligheder er dog alle noget afdæmpede, og selv Rose-indstillingen ser ud som en nuance af beige snarere end noget relateret til guld.

Hvad angår alternativer, er de tætteste altid Samsungs seneste flagskibe – men det føles mere passende at sammenligne Pixel 8 med iPhone 15. Begge er ikke-Pro muligheder, der føles som en meget nemmere anbefaling end deres højere profilerede søskende, selvom Apple tager på formlen er dyrere.

Skal du købe Google Pixel 8?

Google Pixel 8 er en fantastisk telefon, selvom prisen er steget lidt. Kameraerne er i top, men det er den overordnede fornemmelse af telefonen, der er den mest markante opgradering her, hvilket gør det til en af ​​de bedste kompakte telefoner i de sidste par år.

Hvis du stoler på eller planlægger at bruge nogle af funktionerne i Pixel 8 Pro i høj grad, såsom de manuelle kamerakontroller eller den lysere skærm, kan den telefon være et bedre køb. Når det er sagt, er Pixel 8 den bedste bedste for de fleste mennesker.

Google Pixel 8

$549 $699 Spar $150

Google Pixel 8 har måske ikke alt, hvad dens Pro-søskende gør, men den har en fantastisk størrelse og følelse, fantastiske kameraer og nogle imponerende AI-drevne funktioner, der gør dette til den bedste Pixel-telefon for de fleste mennesker.