De bedste måder at sikkerhedskopiere din Mac på

Enhver computerbruger bør holde en regelmæssig sikkerhedskopi. Fra utilsigtet slettede filer til defekte harddiske til naturkatastrofer, der er for mange ting, der kan gå galt til blot at stole på held. Her er de bedste måder at sikkerhedskopiere din Mac på.

Der er mange måder at sikre, at dine filer ikke går tabt, og næsten alle involverer at opbevare en kopi af dine filer et andet sted. Endnu bedre er det at have en kopi et sted ved hånden til problemer som mistede filer eller svigtende udstyr og en anden kopi et sted uden for stedet. Vi vil gennemgå de bedste sikkerhedskopieringsmetoder specifikt til macOS-brugere, selvom mange af disse tjenester vil fungere til Windows.

Sikkerhedskopier hele dit drev til skyen

Sikkerhedskopiering af hele dit drev til skyen er den mest tilgængelige form for backup. Det kræver ingen ekstra hardware – kun en konto hos en onlineudbyder – og den sikkerhedskopierer alt automatisk, så du ikke behøver at bekymre dig om at miste filer. Den indledende sikkerhedskopiering kan tage noget tid, især hvis du har en internetforbindelse med en langsom uploadhastighed (og du skal holde øje med disse internetudbyderes datacaps). Men processen er normalt dødsimpel.

  Hvad er Apples M1-chip til Mac?

Der er mange forskellige udbydere, der tilbyder planer, men vi udvælger to gode her.

Backblaze: Ingen Nonsens Backups

Bagskud integrerer meget godt med macOS, mere end de fleste andre backup-tjenester derude (som der er masser af). Der er ikke engang en app at administrere, da den installeres i en præferencerude i dine indstillinger. Det er utrolig nemt at sætte op og administrere selv for den uerfarne bruger.

De tilbyder “ubegrænset” lagerplads til $5 om måneden, hvilket for personlige brugere altid vil være nok at sikkerhedskopiere deres computer.

Arq: En DIY Cloud Backup

Hvis du hellere vil administrere dit lager selv, kan du bruge Arq at sikkerhedskopiere automatisk til Amazon S3 eller andre lagerudbydere (selv Backblaze’s B2 Storage). Du kan bestemt gøre det manuelt, men Arq gør et rigtig godt stykke arbejde med at styre de irriterende dele for dig.

Sikkerhedskopier til en ekstern harddisk

Hvis du ikke har tillid til skyen eller ønsker at overføre filer hurtigt mellem computere, er det sandsynligvis ideelt for dig at investere i en ekstern harddisk og sikkerhedskopiere hele dit drev til det. Vi anbefaler faktisk at kombinere denne metode med en online backup for at dække dine baser. Det er hurtigt og nemt at gendanne filer fra din eksterne harddisk, og du har cloud-backupen som en…tja…backup, hvis der skulle ske noget med dit eksterne drev.

Du vil sikkert have en harddisk, der er mindst dobbelt så stor som din hovedharddisk, og du kan finde store 4 TB eksterne drev til omkring $100.

Her er de apps, vi anbefaler til at sikkerhedskopiere din Mac til et eksternt drev.

  Sådan logger du automatisk på din Mac uden adgangskode

Time Machine: Indbygget i macOS

Selvom du helt sikkert bare kan trække dine filer over på en ekstern harddisk, er det bedre at bruge en app til at gøre det automatisk. På macOS er der intet, der slår enkelheden ved Apples indbyggede Time Machine.

Ud over at sikkerhedskopiere dine filer automatisk, gemmer Time Machine disse ændringer på dit eksterne drev, hver gang du ændrer en fil. Du kan bladre tilbage i tiden og se gamle versioner af filer eller gendanne filer, du har slettet. Du kan læse vores guide til opsætning af Time Machine på din Mac for at komme i gang.

Carbon Copy Cloner: En opgradering til Time Machine

Mens Time Machine helt sikkert vinder for enkelhed og kompatibilitet, vil du af og til have flere funktioner. Carbon Copy Cloner tilbyder bootbare sikkerhedskopier, understøttelse af RAID-konfigurationer og et kraftfuldt planlægningssystem til at styre, hvornår dine sikkerhedskopier vil finde sted.

Gem specifikke dokumenter i skyen

Hvis du kun har nogle få dokumenter, du skal have sikkerhedskopieret og ikke vil spilde plads på at sikkerhedskopiere hele dit drev, kan du opbevare dine vigtige dokumenter i skyen. Da du normalt ikke gemmer hundredvis af gigabyte, er disse tjenester alle gratis (selvom de alle har “pro”-muligheder med mere lagerplads).

En ting at huske på er, at skysynkronisering ikke teknisk set er det samme som sikkerhedskopiering. Ja, du vil have dine dokumenter gemt på en separat placering, men ændringer, du foretager i en fil på din computer (som at slette filen), sker også overalt, hvor den fil synkroniseres. Så de tilbyder ikke megen beskyttelse mod ting som ved et uheld at slette dine filer, medmindre den tjeneste, du bruger, holder gamle versioner af filer rundt.

  Sådan beskytter du celler mod redigering i Google Sheets

Når det er sagt, hvis du lider af noget som en nedbrudt harddisk eller stjålet bærbar computer, kan du i det mindste regne med at kunne downloade dine dokumenter. Her er nogle af vores yndlingstjenester.

iCloud Drive: 5 GB gratis

iCloud Drive er en ny tilføjelse til iCloud-pakken og vil gemme mapperne Skrivebord og Dokumenter i skyen, downloade dem, når du har brug for dem og faktisk spare dig for lidt plads i processen. Den kommer med 5 GB gratis, men du skal forstå, at denne plads deles med andre iCloud-funktioner og dine andre Apple-enheder (som din iPhone og iPad), hvilket gør, at den fyldes ret hurtigt. Du kan læse vores vejledning om iCloud Optimized Storage for at konfigurere det eller deaktivere det helt, hvis dit iCloud Drive er fyldt.

Google Drev: 15 GB gratis

Google Drev tilbyder mest lagerplads ud af alle de gratis muligheder, der er anført her. Den kommer også med deres fantastiske kontorpakke og integreres fint med Gmail og andre Google-tjenester. De har også et synkroniseringsværktøj til automatisk at sikkerhedskopiere en bestemt mappe, så du ikke behøver at uploade dine filer via webgrænsefladen. Denne lagerplads deles med Gmail, men medmindre du har titusindvis af e-mails, vil den sandsynligvis ikke gøre et indhug.

Dropbox: 2 GB gratis

Dropbox er designet med delt lagring og forretningsapplikationer i tankerne. Den kommer med en lille mængde gratis lagerplads og kan automatisk synkronisere, men dens fokus er mere på arbejdscentreret brug.

OneDrive: 5 GB gratis

En Microsoft-anbefaling til din Mac? Afhængigt af din situation kan OneDrive fungere godt for dig. Du får 5 GB ledig plads, og deres macOS-app fungerer godt. Mere til pointen, hvis du allerede er en Office 365-abonnent, har du en hel terabyte OneDrive-plads inkluderet i dit abonnement.

Billedkreditering: dourleak/Shutterstock