Sådan tilpasser du navigationsruden i Outlook

Outlook-klienten kommer med flere forskellige ruder, som du kan vise og skjule. Hver af disse ruder er designet til at gøre det nemmere at finde, se og administrere ting i Outlook. Vi vil tage et kig på, hvordan du får adgang til dem, og hvordan du kan tilpasse dem til din måde at arbejde på, begyndende med navigationsruden.

Tilpas sektionen Favoritter

Navigationsruden – også kendt som mapperuden – er den i venstre side, der viser mapper som Indbakke og Sendte elementer, såvel som eventuelle delte postkasser eller grupper.

Som standard viser Outlook navigationsruden med mappen “Favoritter” synlig øverst for nem adgang. Favoritter er en samling af almindeligt anvendte mapper, såsom Indbakke og Sendte elementer.

Du kan tilføje enhver mappe, du kan lide, til favoritterne ved at højreklikke på mappen i navigationsruden og klikke på “Tilføj til favoritter”.

Mappen vises derefter i sektionen Favoritter.

Du kan også trække og slippe mapper til sektionen Foretrukne. Mapper, der vises i Favoritter, er ikke nye mapper eller kopier af eksisterende mapper; de er genveje til mapper i din postkasse.

Det betyder, at hvis du sletter en mail fra en mappe i dine favoritter, så sletter du den fra den “rigtige” mappe, der vises i postkassen. Du kan tilføje eller fjerne enhver mappe, du ønsker i dine favoritter. Højreklik på en mappe i Favoritter, og vælg “Fjern fra favoritter” for at fjerne den.

Mappen vil stadig være tilgængelig i postkassen; det vil bare ikke være synligt i favoritterne. Selvom du kan tilføje mapper til favoritterne ved at trække og slippe, kan du ikke fjerne mapper fra favoritterne ved at trække og slippe dem tilbage i postkassen. Den eneste måde at fjerne en mappe fra Favoritter er at bruge højrekliks kontekstmenuen.

Du kan også slå favoritterne helt fra, hvis du ikke vil bruge dem. Uanset hvilken mappe du befinder dig i, skal du klikke på Vis > Mapperude.

Sluk for “Favoritter” i menuen, der vises.

Dette fjerner sektionen Favoritter fra navigationsruden. For at slå den til igen skal du trykke på Vis > Mapperude og slå “Favoritter” til igen.

Tilpas navigationsrudevisningen

Du bemærker måske, at rullemenuen i mapperuden omfatter mere end blot at slå Favoritter til og fra. Du kan også vælge, om navigationsruden skal være synlig (standardindstillingen), minimeret til siden eller slukket helt.

Det er nyttigt at minimere ruden på mindre skærme, og det kan være nyttigt at slukke for ruden, når du har at gøre med mange e-mails i én mappe, og du vil maksimere din skærmplads. Hvis du vælger indstillingen “Minimeret”, så glider ruden til venstre og viser kun de første tre elementer i favoritterne.

Hvis du vil se hele ruden igen, skal du klikke på pilen øverst i ruden for at glide den ud.

Når du flytter markøren et andet sted hen i Outlook, minimeres ruden igen. For at holde det synligt kan du vende tilbage til Vis > Mapperude og ændre indstillingen til “Normal” eller klikke på knappenålen øverst til højre i ruden.

Tilpas ikonerne i bunden af ​​navigationsruden

I bunden af ​​navigationsruden repræsenterer ikoner andre Outlook-funktioner – Kalender, Opgaver og så videre.

For at flytte mellem dem skal du klikke på et ikon eller trykke på Ctrl+[a number] på dit tastatur. Ctrl+1 flytter til det første ikon på listen, Ctrl+2 til det andet, og så videre. Hvis du holder markøren over hvert ikon, får du en hurtig visning af vigtige data, såsom kommende begivenheder i kalenderen eller dine yndlingskontakter i Personer.

Du kan vælge, hvor mange ikoner der skal vises her, hvilken rækkefølge de er i, og om Outlook viser dem som ikoner eller ord. For at få adgang til disse muligheder skal du gå til Vis > Mapperude igen og vælge “Indstillinger”.

Alternativt kan du gå til Filer > Indstillinger > Avanceret og derefter klikke på knappen “Navigation”.

Uanset hvilken rute du vælger, viser Outlook vinduet “Navigationsindstillinger”.

Den første mulighed lader dig vælge, hvor mange elementer Outlook skal vise nederst i navigationsruden. Det maksimale antal, du kan vælge, er otte, selvom de fleste kun vil have syv elementer at vise, da den ottende mulighed plejede at være Journal (som blev forældet i Outlook 2013). Microsoft nåede bare aldrig at ændre grænsen fra otte til syv.

Uanset hvilket nummer du vælger her, skal du udvide navigationsruden for at vise de ekstra ikoner. Du kan ændre størrelsen på ruden ved at trække dens højre kant.

Hvis du hellere vil se navnene på valgmulighederne frem for ikoner, kan du slå “Kompakt navigation” fra.

Dette ændrer valgmulighederne til navne, og disse vil stadig adlyde “Maksimalt antal synlige elementer”, som du har valgt.

Du kan ændre rækkefølgen af ​​elementerne ved at vælge et element og derefter bruge knapperne “Flyt op” og “Flyt ned”.

Dette er nyttigt, hvis du har specifikke elementer, du regelmæssigt bruger, såsom Opgaver eller Noter, og du gerne vil have dem mere tilgængelige uden at kræve, at alle elementerne skal være synlige. Alternativt kan du trække og slippe elementerne i en anden rækkefølge i selve navigationsruden. Du kan ændre rækkefølgen, uanset om du har slået “Compact Navigation”-indstillingen til eller fra.

Der er en lille underlighed, som du bør være opmærksom på. Ved hjælp af Ctrl+[number] combo åbner stadig ikonerne i deres oprindelige standardrækkefølge. CTRL+1 åbner altid mailen, CTRL+2 åbner altid kalenderen og så videre, uanset hvordan du bestiller selve ikonerne.

Endelig er der knappen “Nulstil”, som returnerer navigationsrudens muligheder til standardkonfigurationen.

Dette nulstiller værdien for “Maksimalt antal synlige elementer” til fire og rækkefølgen af ​​elementerne til standard. Det ændrer dog ikke “Compact Navigation”-indstillingen; hvis du har slået det fra, forbliver det slukket, selv når du nulstiller standardindstillingerne.

Og det er et kig på navigationsruden, en af ​​de mest grundlæggende dele af Outlook. Forhåbentlig kan disse tilpasningsmuligheder få det til at fungere bedre for dig.