Cyberkriminelle målretter mod betatest af app, og det er det, man skal holde øje med

Nøgle takeaways

  • Vær forsigtig med uopfordrede beskeder, der tilbyder betaadgang til apps. Svindlere kan bruge dating-apps til at skabe tillid, før de overbeviser dig om at downloade en ondsindet app.
  • Tjek udviklerens historie og anmeldelser. Undgå apps med en historie med dårlige anmeldelser, eller hvis du ikke kan finde nogen information om udvikleren. Mangel på anmeldelser, dårlige anmeldelser eller mistænkeligt positive anmeldelser er røde flag.
  • Vær opmærksom på anmodninger om apptilladelse. Hvis en anmodning virker urimelig eller gør dig utilpas, skal du undgå appen. Kryptovalutaudvekslinger bør for eksempel ikke kræve adgang til dine kontakter eller kamera.

Beta-testning af mobilapps kan være en spændende og givende oplevelse. Før du dykker ind, bør du vide, at det kommer med et par cybersikkerhedsrisici. Det vigtigste er, at kriminelle kan bruge falske beta-tests til at stjæle dine data eller penge.

Her er et nærmere kig på disse ordninger, og hvordan du undgår dem.

Hvordan fungerer mobilapps beta-test svindel?

august 2023 FBI meddelelse advarede brugere om en tendens i app beta-test svindel. Ofre starter med at downloade en tilsyneladende uskyldig app, som skaberne vil have dig til at tro er en betaversion af en kommende udgivelse. Det er dog lidt mere end en phishing-front. De fleste ofre bliver lokket ind i beta-test-svindel af falske profiler på dating-apps, der etablerer tillid til ofrene, før de overbeviser dem om at downloade beta-test-appen.

  Sådan ændres Netflix-region

De ondsindede apps muliggør tyveri af personligt identificerbare oplysninger (PII), adgang til finansielle konti eller overtagelse af enheder. Apps kan forekomme legitime ved at bruge navne, billeder eller beskrivelser, der ligner populære apps.

Hvordan scam-apps stjæler fra dig afhænger af den slags service, den udgiver sig for at være. Kryptovalutaudvekslinger er en af ​​de hyppigst misbrugte beta-app-svindel. Når den først er downloadet, når offeret forsøger at købe krypto, går det direkte til de kriminelle, og de får intet eller et værdiløst falsk token til gengæld. Andre fup-apps installerer malware i baggrunden, herunder keyloggers, spyware eller fjernadgangs-trojanske heste (RAT’er), der trækker følsomme data fra din telefon, såsom bankoplysninger, adgangskoder til sociale medier og så videre.

Beta-apps er ideelle til kriminelle, fordi app-butikker ikke behandler disse programmer, da de gør de endelige versioner. Som et resultat er det meget nemmere at slippe af sted med en fidus “beta”-app end at få et færdigt produkt fra en officiel butik. Det fortæller en talsmand for Google Blødende computer at hver app gennemgår den samme testproces, beta eller ej, så det gør ingen forskel.

  Sådan får du adgang til en VMWare delt mappe på Ubuntu

Det virker mere sandsynligt, at ofrene får tilsendt en ondsindet APK på Android til installation uden for Play Butik-miljøet, hvilket undviger enhver indbygget beskyttelse fra Googles app-butik.

4 røde flag af farlige apps

Hvis du vil beta-teste apps, er det vigtigt at forstå risikoen og lære, hvordan du spotter beta-app-svindel.

1. Nogen kontakter dig og tilbyder betaadgang

Det største røde flag til at se en fup-beta-app er, at nogen kontakter dig ud af det blå på enhver platform, ikke kun dating- og romantikapps. Selvom du har chattet med nogen i et stykke tid, hvis de pludselig ændrer samtalen til krypto eller foreslår, at du bruger en ny, ikke-udgivet version af en app, er det yderst sandsynligt, at det er en slags fidus.

Disse beskeder kan også være knyttet til en følelse af, at det haster, såsom “Brug det nu, før appen udløber” eller “Sørg for at prøve det, før din konto lukkes” eller noget lignende.

2. Mistænkelig udviklerhistorie og begrænsede anmeldelser

En af de bedste måder at få øje på en fup-app er at se på dens udvikler. Hvis virksomheden har en historie med dårlige anmeldelser, er det bedst at undgå dem. Det er lige så mistænkeligt, hvis du ikke kan finde oplysninger om det.

  4 bedste osCommerce-hostingplatforme til din onlinebutik

Tjek også appens anmeldelser, hvis det er muligt. Betaversioner vil naturligvis have færre anmeldelser end færdige produkter, men hvis der slet ikke er nogen, er det et rødt flag. Det gælder især apps med høje downloadtal. Dårlige anmeldelser bør også styre dig væk, ligesom gode anmeldelser, der lyder hurtigt skrevet eller robotagtige. Du kan også opleve, at du slet ikke er i stand til at skrive en anmeldelse, hvilket er endnu et dårligt tegn.

3. Urimelige anmodninger om tilladelse

Tilladelsesanmodninger, der ikke virker rimelige eller ikke giver mening for appens tjeneste, er et andet rødt flag. Der er ingen grund til, at en cryptocurrency-børs skal have adgang til dine kontakter eller dit kamera. Som en tommelfingerregel skal du undgå appen, hvis en anmodning virker underlig eller gør dig utilpas.

4. Dårlige beskrivelser

Du bør også se på appens beskrivelse. Cyberkriminelle skaber ofte indhold hurtigt, fordi dets kvalitet ikke betyder meget for dem. Derfor er det mere sandsynligt, at svindel har stavefejl eller dårlig grammatik end noget fra en legitim virksomhed, som er et rødt flag i hele sikkerhedsverdenen. Vage beskrivelser, alt for generiske billeder og værdiangivelser burde også vække alarm.

Pas på app-testsvindel

App beta-test svindel er mere almindelig, end du måske tror, ​​men du kan se dem, hvis du ved, hvad du skal se efter. Når du ved, at disse trusler eksisterer, og hvordan de normalt ser ud, kan du finde ægte apps til at teste uden at risikere din sikkerhed.