AI-statistikker/trends, der vil blæse dit sind [2023]

Kunstig intelligens (AI) transformerer verden – revolutionerer næsten alle aspekter af vores liv og forretningsdrift.

Kort sagt gør AI livet lettere – fra automatisering af overflødige opgaver til at give relevante anbefalinger og skræddersyede forslag, hvilket giver mere tid og sparer indsats.

Med organisationer og virksomheder, der udnytter AI’s enorme potentiale til at strømline processer, udnytte fremragende resultater med forbedret produktivitet, tidsstyring, outputkvalitet, indtjening og lave samlede investeringer – er AI klar til at gå i gang med en stigende adoptionsvækstbane i de kommende år .

I dag handler AI ikke kun om Alexa eller automatiserede chatbots, men spreder sig over en bred vifte af sektorer, herunder sundhedspleje, livsstil, cybersikkerhed, teknik, uddannelse, finans, spil, landbrug – you name it.

Lige fra automatiserede medicinske procedurer og selvkørende køretøjer til opbygning af sociale mediealgoritmer og trusselforebyggelse – AI efterlader intet domæne uberørt, gør op til overskrifterne og kommer med nye trends hver anden uge.

Så fortsæt med at læse, hvis du er nysgerrig efter denne udviklende teknologi og ønsker at lære mere om de seneste AI-tendenser og statistikker!

AI forbrugerinteraktion

Uanset om du beder Siri om at spille din yndlingssang på din iPhone eller chatter med en virtuel chatbot for at løse et almindeligt problem, du står over for med et websted – vi har alle interageret med AI på den ene eller anden måde.

Der har været en stigende tendens til interaktion med AI-forbruger, som omformer, hvordan vi lever, handler, arbejder og engagerer os online. Lige fra at engagere sig med virtuelle assistenter til at bruge AI-genereret indhold, inkorporerer brugere i stigende grad AI i deres daglige liv.

Her er nogle statistikker, der understøtter denne påstand:

 • 28% af amerikanerne mener, at de interagerer med AI cirka en gang om dagen eller flere gange om ugen.

 • Kunder vil interagere med stemmeassistenter på mere end 8,4 milliarder i 2024der overhaler verdens befolkning.
 • 68 % af forbrugerne er mere tilbøjelige til at bruge kunstig intelligens, hvis det hjælper dem i deres daglige liv, som at spare tid eller penge.

AI markedsandel

Bakket op af digital disruption, voksende investeringer i AI-teknologier og den konkurrencefordel, virksomheder får med AI-adoption, forventes den globale AI-markedsandel at vokse med en overvindende hastighed i de kommende år.

Lad os tage et kig på statistikken:

 • Mens den estimerede AI-markedsandel i 2023 er 207,9 milliarder dollars, forventes den at nå en kæmpestor 1,87 billioner dollars i 2030stigende med 788,64 %.

Kundens tillid til AI

På trods af den voksende popularitet og AI-adoption, hvad synes kunderne egentlig om AI? Stoler de fuldstændig på eller stoler de på det? Har de stadig tillid til AI-kapaciteter på trods af at de kender dets risici og hører om de negative opfattelser? Lad os finde ud af det.

 • Med en score på 75 %Indien rangerer først blandt mange lande med det højeste niveau af tillid til AI.
 • Kina indtager en anden rang når det kommer til AI-kundetillid med en score på 67 %, efterfulgt af Sydafrika med en score på 57 %. Tilsvarende indtager Brasilien en fjerdeplads med en score på 56 %, efterfulgt af Singapore med en score på 45 % og USA med en score på 40 %, der ligger henholdsvis femte og sjette.

 • Om 82 % af befolkningen har tidligere hørt om AI, men alligevel er 49% ikke sikre på, hvornår og hvordan det bruges. Dog ønsker 82 % af mennesker at lære mere om kunstig intelligens.
 • Mens 68 % af befolkningen hævder at bruge AI-applikationer, har 41% af dem ingen anelse om, at AI er nøglekomponenten i disse applikationer.
 • Om 85 % af mennesker mener, at AI giver en række fordele, men kun halvdelen af ​​befolkningen mener, at AI’s fordele opvejer risiciene.
 • 73 % af befolkningen, 3 ud af 4er bekymrede over AI-risici, med cybersikkerhed vurderet blandt de største globale risici.
 • Over 53 % af kunderne sagde, at det er muligt for AI at demonstrere bias på en eller anden måde, når de træffer beslutninger.
 • Blot 12 % af befolkningen accepteret, at AI kan kende forskel på godt og ondt. Og kun 56% af mennesker tror ikke på virkeligheden eller ideen om at udvikle maskiner, der opfører sig moralsk.
 • 68 % af forbrugerne stole på virksomheder, der bruger AI-teknologier på trods af de negative opfattelser forbundet med AI off-sent.

AI Business Adoption og Workforce Automation

Førende organisationer og virksomheder, herunder Microsoft og IBM, investerer i stigende grad i AI-adoption i deres operationer for at løse komplekse problemer, øge den samlede effektivitet og produktivitet og forbedre kundeoplevelsen.

AI hjælper virksomheder med at forudsige forbrugertrends, automatisere rutineopgaver og operationer og personalisere marketingkampagner baseret på de indsamlede trenddata – hvilket gør dem i stand til at trives og forbedre salg og omsætning.

Her er de statistikker, der hjælper med at demonstrere omfanget af global virksomheds AI-adoption og arbejdsstyrkeautomatisering:

 • IBMs Global AI Adoption Index 2022 antyder, at på verdensplan, 77 % af virksomhederne interagerer med AI på den ene eller anden måde – enten ved at bruge eller udforske den. Af disse 77 pct. 35 % af virksomhederne bruger AI-teknologier, mens de øvrige 42% stadig udforsker AI og dens muligheder.
 • Disse roller tegner sig for omkring 26.000 medarbejdere. Og Krishna forudser, at AI-teknologier og automatisering højst sandsynligt vil erstatte 30 % af disse roller i løbet af de næste fem år.
 • I 2025 er AI-automatisering indstillet til at forstyrre og fortrænge 85 millioner globale arbejdspladser i mellemstore og store virksomheder på tværs af 26 økonomier og 15 brancher.
 • Med den udviklende økonomi og arbejdsmarkeder og robotrevolutionen, 97 millioner nye jobroller vil dukke op i den fjerde industrielle revolutions teknologiindustrier, såsom kunstig intelligens og indholdsskabelse.
 • Ifølge World Economic Forums jobrapport 2023, 50 % af de adspurgte virksomheder planlægger at investere i de interne og on-the-job træningsafdelinger relateret til AI-adoption – i et forsøg på at opkvalificere deres arbejdsstyrke.

AI investering og finansiering

AI er en af ​​de hurtigst voksende teknologier, der tiltrækker massiv finansiering og investeringer fra førende virksomheder og virksomheder verden over.

Denne investeringstendens hos virksomheder i AI tilskrives de potentielle AI-fordele, herunder omkostningsreduktion, skalerbarhed, forbedret kundeoplevelse, datadrevet beslutningstagning, konkurrencefordel og mere.

Lad os se på statistikken, der afslører den voksende tendens til, at virksomheder finansierer og investerer i AI-teknologier for at accelerere forretningsdriften:

 • I 2022 var ca 3.198 AI-startups modtaget finansiering på $52,1 milliarder på tværs af hele 3.396 VC-aftaler.
 • Den samlede omsætning på markedet for Artificial Intelligence (AI) software forventes at nå 126 milliarder dollars i 2025 fra det eksisterende beløb på $70,94 milliarder i 2023.
 • På tværs af visse sektorer i USA, der er relateret til data, undtagen landbrug, fiskeri, jagt og skovbrug, er der i gennemsnit observeret en stigning i AI-relaterede jobopslag fra 1,7 % i 2021 til 1,9 % i 2022. Dette viser den stigende efterspørgsel efter AI-professionelle og dygtige personer på tværs af kritiske amerikanske industrisektorer.
 • Californien har den største andel af AI-jobopslag af alle jobopslag i USA i 2022. I 2022, 17,9 % af alle stillingsopslag i USA var Californien-baserede, efterfulgt af 8,4 % i Texas og 5,5 % i New York.
 • Ifølge en lovgivende rekords AI-indeksanalyse af 127 lande voksede det samlede antal lovforslag bestående af “kunstig intelligens” vedtaget i loven fra kun 1 i 2017 til 37 i 2022.

ChatGPT skabte en del buzz, da den blev lanceret tidligere i år og bruges stadig af marketingfolk, virksomheder, indholdsskabere, udviklere, it-professionelle og mere til forskellige brugssager.

ChatGPT giver dig mulighed for at deltage i menneskelignende samtaler og svare på alle dine spørgsmål hurtigt baseret på de givne prompter, og ChatGPT er en af ​​de mest brugte chatbots, der har en stor indflydelse på virksomhedens produktivitet, arbejdskvalitet og beskæftigelse.

Her er de kritiske AI-værktøjer og ChatGPT-ledede AI-evolutionsstatistikker, du skal kende:

 • En undersøgelse fra Forbes afslører brugernes stigende tilbøjelighed til at bruge kunstig intelligens-baserede værktøjer, som ChatGPT, over søgemaskiner, som Google. 76 % af de adspurgte i undersøgelsen stemte om sandsynligvis at bruge ChatGPT eller lignende AI-værktøjer i stedet for traditionelle søgemaskiner som Google – revolutionerende, hvordan folk interagerer med data og indsamler information online.

På trods af dette potentielle skift af brugere, der i stigende grad bruger AI-værktøjer, er mange også bekymrede over dets nøjagtighed og pålidelighed, hvilket gør misinformation til en af ​​de største bekymringer blandt brugerne, når det kommer til implementering af AI i indhold på virksomhedswebsteder.

Derfor skal virksomheder fokusere på troværdigheden og nøjagtigheden af ​​AI-genereret indhold og tilføje unikke indfald og vinkler til indholdet.

Desuden troede forbrugerne også på AI, der forbedrer forbrugeroplevelsen ved at integrere AI-værktøjer og bruge ChatGPT til at generere indhold til blogs, e-mails og mere. Her er statistikken bag denne påstand:

 • 54 % af de adspurgte tror på AI, der forbedrer skriftligt webstedsindhold i lang form. 53 % af de adspurgte betragtede instant messaging som chatbots som et potentielt forbedringsområde. Samtidig overvejede de andre 48% e-mails, og 46% mente, at tekstbeskeder kunne forbedre CX ved at integrere AI-værktøjer.

Generativ AI

Generativ AI har for nylig vundet en del popularitet. Det er en AI-teknologi, der er meget mere robust og kreativ end en traditionel AI-model. Generativ AI går ud over blot at udføre opgaver baseret på de givne prompter ved at generere nye data og indhold, herunder billeder, tekst, videoer, lydfiler osv. – der ligner menneskeskabt indhold.

En Gartner-rapport antyder, at i 2025 80 % af kundesupporttjenesterne og supportorganisationer vil anvende generative AI-kapaciteter i en eller anden form for at forbedre kundeoplevelsen og agentens produktivitet.

Denne statistik i sig selv er nok til at vise den potentielle indvirkning af generativ AI på kundesupport i fremtiden. Men lad os se på nogle flere statistikker og generative AI-tendenser:

 • Ifølge GoDaddys undersøgelse i slutningen af ​​april, 38 % af de adspurgte afslørede, at de prøvede de generative AI-værktøjer, 27 % for sjov og 11 % af respondenterne for deres virksomhedsstøtte.
 • 63 % af Gen Z-brugere (18 til 24 år) brugte tidligere generativ kunstig intelligens, enten til personlig brug eller til forretningsformål. Og 83 % af de adspurgte over 55 år (Baby Boomers) var mindst tilbøjelige til at have prøvet generativ kunstig intelligens.
 • Kun af alle de forskellige aldersgrupper 33 % af de adspurgte er sikre på at forklare generativ AI til en ven.
 • 64 % af de adspurgte ved at bruge generative Artificial Intelligence-værktøjer eksperimenterer man med indholdsgenerering – lige fra udarbejdelse af blogs til forbedring af marketingkampagner. Samtidig bruger 29 % af respondenterne kunstig intelligens til at forbedre kundeservicen for at hjælpe med at udarbejde kundesvar.
 • Over 50 % af marketing- og reklameprofessionelle i Europa og Syd- og Nordamerika bruger generativ kunstig intelligens til at udarbejde indhold. Tilsvarende bruger 48,5 % det til brainstorming, 33,2 % til forskning og omkring 13,4 % til annoncetilpasning.

Afslutter

Ser man på disse statistikker om kunstig intelligens og dens tendenser, er det sikkert at sige, at AI er på vej frem, og der er ingen stopper for det.

AI er ikke længere begrænset til de teknologiske industrier, men er blevet en integreret del af hverdagens virksomheder, spredt på tværs af flere sektorer. AI-værktøjer og -software hjælper virksomheder med at automatisere overflødige operationer, forbedre afsløring af svindel, personalisere kundeoplevelsen ved at udnytte kundetrendsdata og adfærdsmønstre og mere – hjælper virksomheder med at træffe bedre beslutninger, øge deres effektivitet og økonomi og opnå en konkurrencefordel.

Der er ingen tvivl om, at kunstig intelligens vil påvirke adskillige virksomheder og organisationer i fremtiden, og statistikken antyder kun den stigende anvendelse og investeringer i kunstig intelligens-løsninger.

Mens nogle statistikker også gør os bekymrede over, at kunstig intelligens skal erstatte job i de kommende år, viser nogle få af dem også, at kunstig intelligens skaber nye job globalt.

For fagfolk antyder disse AI-statistikker og -tendenser vigtigheden af ​​at holde sig ajour og tilpasse sig de nye AI-teknologier for at opkvalificere og trives i den voksende konkurrence. Samtidig fremhæver AI-statistikker for virksomheder og organisationer behovet for at omfavne AI-værktøjer og -løsninger i den daglige virksomhedsdrift for at være på forkant med konkurrenterne.

Så uanset om du er en virksomhedsejer, en it-professionel, en webudvikler eller en indholdsmarketing, skal du holde dig orienteret om de udviklende AI-trends og -teknologier for at trives i dette digitale og revolutionerende forretningsmiljø.

Tjek derefter vores detaljerede artikel om kunstig generel intelligens.