Afbryd forbindelsen Søg efter Android gør dine Google-forespørgsler private

Hvis du taler med folk om NSA’s PRISM-program, vil de fleste virke uinteresserede, sandsynligvis fordi de ikke er klar over, hvor meget af deres data, der bliver overvåget. Men hvis du er ligesom mig, må alt det bulder, som programmets udflugt forårsagede, have skræmt dig. Det menes trods alt at indsamle og analysere data fra stort set alle teknologigiganter (Google, Facebook og lignende), og det kunne være at lytte med på dine telefonopkald, overvåge dine e-mails eller tjekke ind på dine cloud-drev. I oktober sidste år udgav folkene bag Disconnect – en Chrome- og Firefox-udvidelse, der blokerer online datasporing – et andet værktøj til de samme browsere for at beskytte dit privatliv, mens du bruger søgemaskiner. Deres seneste løsning, kaldet Disconnect Search, har fundet vej til Android med det formål at give et mere sikkert søgemiljø på din mobile enhed ved at maskere din IP-adresse.

Disconnect har robust funktionalitet under hætten for at holde dig sikker online. Det påvirker dog ikke andre browsere. Appen har sin egen søgegrænseflade. Hver gang du udfører en forespørgsel via en af ​​de store søgemaskiner som Google, Bing, Yahoo, Blekko eller DuckDuckGo fra Disconnect Search-grænsefladen, forhindrer det automatisk sporingscookies og andre scripts i at idle dine personlige oplysninger.

Grænsefladen er lige så blottet, som de kommer. Der er ikke andet end et søgefelt i midten af ​​skærmen, hvor du trykker på som giver dig mulighed for at indtaste din forespørgsel.

Du kan selvfølgelig vælge den søgemaskine, du vil bruge til din forespørgsel. For at gøre det skal du trykke på det aktuelle søgemaskinenavn lige under søgefeltet på resultatsiden og vælge din foretrukne søgemaskine i den efterfølgende menu.

En anden praktisk funktion ombord er en søgewidget, som lader dig udføre private søgeforespørgsler fra dit hjem og låseskærmen. Selvfølgelig skal du først manuelt tilføje widgetten til et af disse områder. I betragtning af appens simple karakter er det sandsynligt, at flere brugere vil bruge widgetten og ikke selve appens grænseflade.

Disconnect Search er i øjeblikket gratis at bruge for alle indtil slutningen af ​​denne måned, men fra og med marts skal du betale for enten et månedligt eller årligt abonnement for at fortsætte med at bruge tjenesten. Tryk på linket nedenfor for at downloade det nu og prøv det gratis på din enhed.

Installer Afbryd søgning fra Play Butik