12 People Analytics-værktøjer til at omforme HR-landskab

HR-analysesoftware er afgørende for ledelsesteams, da datadrevne beslutninger er, hvad der forventes i det nuværende landskab. Nutidens HR-teams skal spore og kombinere data fra forskellige datasæt om afgørende funktioner, herunder medarbejderomsætning, ansættelser, talentstyring og performance management.

Men en advarsel⚠️, som HR-professionel vil du opleve, at du halter uden omfattende HR-analyseværktøjer, der forbedrer kerneprocesser, såsom at forudsige fremtidige tendenser som arbejdsstyrkebehov og talentgab.

Hvis du stadig bruger disse gammeldags Excel-regneark, vil du ikke være i stand til at visualisere de tilgængelige HR-data og fordøje dem til letforståelige guldkorn. Da brugen af ​​HR-analysesoftware nu er et buzzword i HR-kredse, kan de fleste mennesker ikke fortælle de bedste analytiske værktøjer til at vælge imellem på et overfyldt marked.

Produkt Bemærkelsesværdige funktionerQualtricsDynamisk HR-undersøgelsesværktøj med handlingsrettede rapporter til at adressere medarbejderengagement og procesforbedringer.ChartHopBrugervenligt visuelt analyseværktøj med rapportering i realtid, præstationsstyring og brugerdefinerbare undersøgelser.NakisaOrganisationsdesign til små og mellemstore virksomheder, dataindsamling, rapportering, tilpasset rapportering og flersproget support.GitterAI-integreret værktøj til indsamling af medarbejderdata, visualisering, trendanalyse og forbedringssporing i realtid.TableauAlsidigt BI-værktøj med analyser til rekruttering, fastholdelse, kompensation og mangfoldighedsinkludering.Folk HumCloud HR-system til personlig rekruttering, kandidatstyring og dashboard-indsigt til mellemstore virksomheder.UKG ProCloud HR-system til personlig rekruttering, kandidatstyring og dashboard-indsigt til mellemstore virksomheder.KnoetiskArbejdsstyrkeanalyseværktøj med tilpassede dashboards, dataudskæring, forudsigelig analyse og nedslidningsindsigt.Én modelOmfattende HR-analyse med dataintegration, AI-drevet indsigt og tredjeparts integrationsfunktioner.CrunchrCentraliseret HR-dataanalyse fra forskellige systemer, brugerdefinerbare dashboards, arbejdsstyrkeplanlægning og målsætning.ArbejdsdagIntegreret HR-analyse, planlægning og workflowautomatisering for mellemstore virksomheder.VisierAI-drevet menneskeanalyseværktøj til brugbar indsigt, forudsigelig analyse og karriereplaner.

Denne omfattende guide opsummerer de bedste HR-analyseværktøjer. Den beskriver kort hver enkelt, og hvorfor vi mener, at du kan udnytte disse værktøjer til at træffe datadrevne beslutninger.

Vigtigheden af ​​People Analytics-værktøjer

Også kaldet HR-analyse involverer menneskeanalyse at indsamle og transformere HR- og organisationsdata til handlingsorienteret indsigt for at fremme forretningspraksis. Det er en åben hemmelighed, at mennesker er centrum for enhver virksomhed, fordi en virksomheds medarbejdere leverer tjenester, skaber produkter og løser eventuelle nye problemer.

Med veludviklet personaleanalyse har HR-professionelle den information, de har brug for til at træffe datadrevne beslutninger, der påvirker en virksomheds vigtigste aktiv – medarbejderne.

HR-analyse spiller en væsentlig rolle i at hjælpe virksomheder, HR-professionelle og personaleledere med at træffe beslutninger for at øge medarbejdernes potentiale og levere de ønskede forretningsresultater. Den gode nyhed er, at du ikke behøver at være en professionel menneskeanalytiker for at anvende menneskeanalyse.

Fællesnævneren blandt organisationer, der når og overgår deres mål, er deres evne til at placere denne indsigt i hænderne på flere ledere i virksomheden. Når de bruges korrekt, hjælper HR-analyse medarbejderne med at præstere bedre end dem, der ikke gør, udover at levere højere investeringsafkast og større fortjenstmargener.

People analytics involverer at hente rå data fra en organisations digitale HR-værktøjer og anvende procedurer, beregninger og maskinlæringsværktøjer til at skabe grafer og diagrammer, som ledere vil bruge til at træffe informerede talentbeslutninger.

Disse analyser adskiller sig fra transaktionsrapporter, fordi de kan bruge og behandle nye og gamle data og anvende kunstig intelligens (AI) til at levere handlingsorienteret indsigt. Som et resultat, mens konti leverer data, viser analyser handlingsrettede resultater, der er nyttige for HR-teams.

Hvordan HR-ledere bruger Analytics til at træffe beslutninger

HR-professionelle skal træffe beslutninger, der påvirker mennesker hver dag på tværs af organisationer. People analytics hjælper med at forenkle beslutningstagningen ved at give ledere indsigt og fakta, der understøtter deres instinkter. Beslutninger baseret på fakta giver datadrevne strategier, der vil hjælpe organisationen med at vokse.

HR-analyse hjælper med at besvare vigtige spørgsmål udover dem, du måske ikke har overvejet. Desuden hjælper dette HR-professionelle med at undgå utilsigtede skævheder, der ofte fører til dårlige forretningsbeslutninger.

HR-analyse gør det muligt for ledere og virksomhedsejere at træffe bedre informerede beslutninger ved at besvare spørgsmål, såsom om der er behov for at ansætte flere mennesker, hvem der måske stopper, eller hvem der har brug for en forfremmelse, som alle er vigtige under ansættelse eller kompensation eller forfremmelse anmeldelser.

Analytics hjælper også med at mindske risici og sikre overholdelse, når de kombineres med lærings- og udviklingsprogrammer.

Antag, at du leder efter et godt HR-analyseværktøj. I så fald ønsker du at bruge en, der går ud over de sædvanlige rekrutterings-metrics som “tilbud accepteret her” eller “time-to-fill”, da de ikke besvarer strategiske spørgsmål vedrørende værdien og kvaliteten af ​​mennesker. De bedste værktøjer er dem, der letter forandringer og hjælper med at forbedre andre aspekter af virksomheden, herunder:

  • Forbedre talenterhvervelsen ved at identificere kandidatkvaliteter, der producerer kvalitetstalenter og faciliterer mere innovative ansættelser.
  • Håndter omsætningsudfordringer ved at identificere medarbejdere og specifikke grupper, der risikerer at forlade, allerede inden de bliver ansat.
  • Spor branchespecifikke målinger, herunder diversitetsforhold, på alle stadier af ansættelsestragten for at muliggøre deling af fremskridt og komme foran risikoområder.
  • Spor præstationsbelønninger for at sikre, at de korrelerer med præstationsniveauer og afgør, om de effektivt belønner præstationer.
  • Analyser karriereveje og planlæg for succes, så du kan udvikle nuværende medarbejdere til at imødekomme organisationens fremtidige behov og beregne omkostningerne for din arbejdsstyrke til planer.
  • Analyser den tid, det tager for medarbejderne at blive produktive, så du kan maksimere virksomhedens læringsinvestering og vælge de bedste træningsprogrammer.

HR-ledelse er nu uvurderlig i enhver virksomheds organisatoriske drift, da den fortsat er ansvarlig for at udvikle og vedligeholde en arbejdsstyrke af høj kvalitet. Til HR-professionelle, der overvejer at bruge HR-analyseværktøjer til at træffe informerede beslutninger for at forbedre forretningsresultater, har vi lavet en shortliste over nogle af de bedste menneskeanalyseværktøjer, du kan vælge imellem.

Qualtrics

Qualtrics er et robust HR-analyseværktøj med et dynamisk undersøgelsesværktøj, der hjælper med at afsløre medarbejdernes følelser omkring en virksomheds hele HR-proces.

Enheden er veldesignet til at løse problemer inden for områder som planlægning, engagement og overordnet produktivitet, udover at lette håndteringen af ​​huller og problemer, du vil identificere gennem undersøgelserne.

For eksempel kan du opdage, hvad medarbejderne nyder godt af ved dine fordele, hvis du planlægger at forbedre en sådan proces gennem analyser. En vigtig fordel ved Qualtrics er leveringen af ​​meget handlingsrettede rapporter, såsom at identificere faktorer, der påvirker engagement på forskellige punkter i medarbejdernes livscyklus.

Qualtrics hjælper HR-ledere med at tilpasse engagementsstrategier for at løse grundlæggende problemer, der kan forårsage uengageret.

ChartHop

Mens ChartHop er blandt de nyeste aktører inden for HR-analyseværktøjer, er det hurtigt blevet en kraft at regne med. Enheden er berømt for sin brugervenlige grænseflade og rapporteringsværktøjer, der præsenterer HR-analyse i et visuelt format.

ChartHop er fremragende til at spore målinger over tid ved hjælp af letforståelige diagrammer og grafer. Værktøjet tilbyder rapporteringsfunktioner i realtid og præstationsstyringsfunktioner, der rimer godt med HR-chefer. Desuden giver en dynamisk 1:1 feedback-formular individuelle teammedlemmer mulighed for at kommunikere regelmæssigt om deres følelser for generel præstation.

Derudover har ChartHop værktøjer til at udføre brugerdefinerbare undersøgelser ved hjælp af friske data indsamlet fra medarbejdere udover at sammenligne dem med eksisterende data.

Nakisa

Hvis du leder efter et ligetil menneskeanalyseværktøj til en lille eller mellemstor virksomhed, så Nakisa er din valgmulighed.

Værktøjet præsenterer et organisatorisk design, der hjælper HR-ledere med at indsamle vitale data fra deres arbejdsstyrke for at hjælpe med beslutningstagning. Værktøjets ledelsespakke er færdigpakket for at lette rapportering om ting, som arbejdsgivere og medarbejdere bekymrer sig om.

Desuden kan brugere også udføre tilpasset rapportering eller rydde op i gamle data ved at skrive tilbage til kilderne. Nakisa bruges i øjeblikket i over 152 lande og er tilgængelig på over 18 sprog.

Gitter

Med Gitterat indsamle, analysere og visualisere medarbejderdata er som at gå i parken.

Dette HR-analyseværktøj integrerer AI-funktioner for at give indsigt og åbne kommentarer, der letter en mere dyb forståelse. HR-chefer kan nemt tilpasse værktøjets visualiseringer for at udpege høje og lave performere inden for organisationen og individuelle adfærdstrends.

Desuden går Lattice længere end sine konkurrenter ved at tilbyde ideer, handlingsplaner og resultatsporing i realtid for at forbedre medarbejderoplevelsen. Yderligere funktioner omfatter mødeoptagelser og gennemgangsskabeloner med prøvespørgsmål.

Tableau

Tableau er blandt markedets mest populære menneskeanalyse- og business intelligence-værktøjer for sine forskellige løsninger til forskellige forretningsbehov.

HR-analysesoftwaren udnytter robuste analyser til at give HR-ledere værdifuld indsigt i rekruttering, fastholdelse af medarbejdere, kompensation og mangfoldighedsinkludering.

Værktøjets intuitive brugergrænseflade har gjort det populært hos store organisationer og uddannelsesinstitutioner at identificere huller i deres arbejdsstyrkekandidatpuljer ud fra tilgængelige data. Værktøjet tilbyder en række dashboards for at hjælpe med at indsamle oplysninger, der kan hjælpe med at øge medarbejderfastholdelse og ansættelse fra forskellige ønskede demografiske områder.

Folk Hum

Den skybaserede Folk Hum HR-analyse dækker en bred vifte af medarbejderdynamik fra ansættelse til pensionering og alt derimellem. Softwaren er rig på funktioner med tilbud om løsninger såsom medarbejderinddragelse, præstationsstyring og muligheder for at skræddersy tilgængelige værktøjer til branchespecifikke krav.

Det AI-drevne værktøj letter automatisering og analyse via en ren brugergrænseflade med funktioner som automatiseret onboarding, ansøgersporing og kollaborative ansættelsesfunktioner. Værktøjet gør det muligt for HR-ledere at indtaste medarbejderinformation som tid og tilstedeværelse, orlovsperioder og vagter ved hjælp af flere selvbetjeningsværktøjer.

PeopleHum har et integreret præstationsstyringssystem med værktøjer til at sætte medarbejdermål, tilpassede gennemgangscyklusser, feedbackskabeloner osv.

UKG Pro

Som et cloud-baseret HR-ledelsessystem, UKG Pro bruger handlingsorienterede data til at hjælpe organisationer med at forbedre deres rekrutteringspræstation.

Med UKG kan HR-professionelle nemt identificere den rigtige kandidat til hver ledig stilling, da det skaber en individualiseret kandidat-centreret rekrutteringsprocedure, hvilket betyder, at den valgte kandidat er mindre tilbøjelig til at forlade skib og derved hjælpe med at administrere kandidatpuljer.

UKG Pro præsenterer et ligetil rekrutteringsdashboard, der viser dit mest succesfulde jobopslag og de bedste kanaler til at finde kandidater. Værktøjet er især ideelt til mellemstore og store virksomheder, hvor store ansættelser er dagens orden.

Knoetisk

Det Knoetisk arbejdsstyrkeanalyseværktøj er designet med brugerdefinerede dashboards for at hjælpe HR-chefer med at overvåge medarbejdere og alle tilhørende anliggender.

Personaleanalyseværktøjet bruger ressourcer fra forskellige datakilder, herunder menneskelige ressourceinformationssystemer, til at skabe et samlet overblik over medarbejderdata. Softwaren gør det muligt for HR-chefer nemt at opdele data for at hente vigtig indsigt, der letter bedre beslutningstagning.

Knoetic kan analysere store datasæt for at forudsige, hvilke medarbejdere der sandsynligvis vil forlade, udover at afdække de væsentlige årsager til, at en virksomhed oplever nedslidning for at forbedre medarbejderfastholdelsen. Tilpassede dashboards, talentsporing og datadrevet indsigt er blandt værktøjets bedst sælgende punkter.

Én model

Én model er altomfattende HR-analysesoftware designet til at hjælpe HR-ledere med at bruge deres medarbejderdata korrekt. Værktøjet fremhæver evnen til at tage et bjerg af data og fordøje dem for at generere handlingsegnet indsigt til korrekt beslutningstagning.

One Model er fleksibel nok til at kontekstualisere datakilder og lette problemfri integration med andre datakilder såsom kundeoplevelse, arbejdsmarked, salg og økonomiske rapporter for at understøtte personanalyse i vid udstrækning.

One Model skiller sig ud blandt giganterne for sin store vifte af integrationsmuligheder for deres partier og evnen til at forbinde med undersøgelsesværktøjer og formularer til indsamling af data. Desuden betyder værktøjets AI-drevne egenskaber, at det nemt kan udtrække data til analyse og give meningsfuld indsigt til præcis talentstyring og arbejdsstyrkeplanlægning.

Crunchr

Crunchr HR-analysesoftware skiller sig ud ved at centralisere en organisations HR-data fra forskellige systemer, fra ansøgersporing, lønsoftware, menneskelige ressourceinformationssystemer og andre, til at skabe en enkelt analytisk platform.

Resultatet er et menneskeanalyseværktøj, der er nemt at bruge og giver meningsfuld indsigt, der tilbydes via intuitive forudbyggede undergrænseflader, som selv nye brugere hurtigt kan tilpasse. Værktøjets analyse-dashboard kan tilpasses, hvilket betyder, at brugere kan oprette virksomheds- eller branchespecifikke mini-dashboards for kun at vise de mest relevante oplysninger udover hurtigt at downloade og dele rapporter.

Crunchr leverer arbejdsstyrkeplanlægningsværktøjer, som HR-ledere og virksomhedsejere kan bruge til at oprette og overvåge deres individuelle HR-strategier og spore fastsatte mål. Værktøjet har en enestående brugervenlig målsætningsguide, der er ideel til at forudsige arbejdsstyrkens behov baseret på en virksomheds strategiske mål.

Arbejdsdag

Arbejdsdag er et HR-analyseværktøj, der integrerer menneskelige ressourceaspektet med planlægning og andre analyser for at give en 360-graders oplevelse til forskellige use cases.

Softwaren tilbyder tilpassede tjenester såsom salgsoperationer, uddannelsesstyring og fakturerbar tid, hvilket gør HR-pakken ideel til mellemstore til store virksomheder, der har til hensigt at følge med deres vækst.

Værktøjets primære funktioner omfatter analyser og rapportering til sporing af HR-fremskridt og workflowautomatisering, da det hurtigt fordøjer hyppigt skiftende store datasæt fra virksomheder med tusindvis af ansatte.

Visier

Visier er et berømt AI-drevet menneskeanalyseværktøj til at analysere HR-data og tilbyde handlingsorienteret indsigt og skræddersyede anbefalinger. Platformen er ideel til virksomheder, der er interesserede i at tage handlingsbaseret indsigt til at generere handlingsplaner.

Visier tilbyder forudsigende analyser, der hjælper med at løse HR-problemer, såsom at undersøge medarbejdernes sandsynlighed for at forlade. Desuden kan værktøjet designe individualiserede karriereplaner, der viser, hvordan medarbejdere kan vokse i organisationen ved at kortlægge en medarbejders interne jobhistorik.

Dette værktøj bliver ideelt til at forudsige en fremtidig vej, der kan blive medvirkende til at lette arbejdsstyrkeplanlægning eller indlede samtaler om karrierefremgang. Det bedste ved dette værktøj er dets evne til at identificere de medarbejdere, der er bedst egnede til forfremmelse og sikre, at ingen fortjente arbejdere føler sig udenfor.

Konklusion

Implementering af et menneskeanalyseværktøj i din organisation vil hjælpe dit HR-team med at fungere for fuld skrue. Du vil derfor vælge software, der ikke kun er datadrevet, men også let at tilpasse, da det vil gøre dig i stand til at få mest muligt ud af dine gamle og nye data.

Sørg også for, at dit foretrukne HR-analyseværktøj vil bruge rå data til at give information med handlingsvenlig indsigt, så du kan tage de rigtige handlinger for din arbejdsstyrke. Når du træffer dit endelige valg, skal du altid overveje de mange forskellige funktioner, der tilbydes, og husk at gå efter software, der går ud over de simple funktioner ved rekruttering.

Der er noget tilgængeligt for ethvert budget, så få en overkommelig, tilpasselig, brugervenlig og intuitiv software til nem læring.

Dernæst skal du tjekke softwaren til medarbejdergenkendelse for at belønne de bedste medarbejdere.