11 Open-Source webanalyseværktøjer til bedre dataindsigt og privatliv

Open source webanalyseværktøjer kan ikke kun give dig præcis, relevant indsigt, du har brug for til dit websted, men også høj fleksibilitet til at imødekomme dine forretningskrav.

I moderne tid er webanalyse blevet et primært våben for alle webstedsejere, da det giver dem uvurderlig indsigt i deres websteder.

Så det kan være rimeligt at sige, at drift af et websted uden kraftfuld webanalyse vil gøre det udfordrende at opnå den vækst, du ønsker.

Fra at give oplysninger om brugeradfærd og de mest besøgte sider til købstrends, giver disse værktøjer dig ins og outs på dit websted og din virksomhed.

Derfor er det vigtigt at have et robust webanalyseværktøj.

Overraskende nok behøver du ikke betale et stort abonnementsgebyr for at bruge et webanalyseværktøj, fordi der er masser af open source-værktøjer tilgængelige på markedet.

Her er en hurtig oversigt over de bedste open source webanalyseværktøjer, jeg vil diskutere nedenfor.

Webanalyseværktøj

Bemærkelsesværdige funktioner

Link

Udtalt

Tilpasset dashboard, push-meddelelser

Sneplov

Indsamling af adfærdsdata, 20 SDK’er, skemavalidering

PostHog

Produktanalyse, SQL-forespørgselsdatalagring, stianalyse

Matomo

Nøjagtig dataindsigt, kompatibel med privatliv

Umami

Detaljerede besøgsrapporter, trafiksporing i realtid

OpenReplay

Session genafspilning, CPU-brugsovervågning, udviklerværktøjer

Plausibelt

Brugervenligt dashboard, segmentering af publikum

Fathom Lite

Sikkerhedskontroller, skalerbarhed, besøgsdataanalyse.

Ackee

Privatlivsfokuseret, multi-source dataindsamling, ingen cookies.

Åbn Web Analytics

Omfattende metrics og rapporter, API-integration

Pirsch

Samarbejdet dashboard, overholdelse af databeskyttelse.

I denne artikel vil jeg diskutere, hvad disse open source-webanalyseværktøjer er, hvordan de er nyttige, og nogle af de bedste, du kan overveje.

Lad os begynde!

Hvad er et open source webanalyseværktøj?

Et open source webanalyseværktøj er et gratis at bruge og offentligt tilgængeligt program, der lader dig indsamle, analysere og visualisere alle data fra dit websted.

Da det er open source, er kildekoden let tilgængelig, og du kan finde ud af, hvordan den holder dataene sikre og fungerer på siden.

Disse værktøjer giver dig mange kritiske indsigter i et websted, såsom brugeradfærd, brugerens geografiske placering, enhed, mest besøgte side, mest sete produkt eller tjeneste, fastholdelsesrate og mange andre detaljer.

Desuden spiller open source-værktøjer en afgørende rolle i at identificere områder, hvor din hjemmeside kræver forbedring. Baseret på disse detaljer kan det hjælpe dit team med at træffe den passende beslutning, der vil drive væksten.

Det er vigtigt, at disse hjælper dig med at vurdere succesen af ​​dine marketingkampagner ved at give dig detaljer som samtalefrekvenser og henvisningskilder.

Funktioner i Open Source Analytics-værktøjer

Et open source webanalyseværktøj er en fantastisk mulighed for virksomheder og webstedsejere og kommer med mange vitale funktioner, herunder:

Indsamling og sporing af nøgledata

Open source webanalyseværktøjer kan nemt indsamle vigtige besøgendes data og spore dem. Dataene kan være browseradfærd, brugerplacering, type af enheder i brug, produkt/tjenestetype, de har set, og mange flere.

Realtidsanalyse

Et webanalyseværktøj lader dig også spore brugeraktivitet sammen med produktrækkevidde og kan overvåge trafikken gennem dets analysefunktion i realtid. Det er dog ikke alle open source-analyseværktøjer, der tilbyder denne funktion. Så hvis du har brug for dette, skal du vælge et værktøj i overensstemmelse hermed.

Gratis at bruge

Generelt er open source-værktøjer helt gratis at bruge. Således kan alle bruge det uden at skulle betale for noget abonnementsgebyr. Det er fordelagtigt for enkeltpersoner eller små virksomhedsejere, der lige er begyndt med deres hjemmesider.

Tilpasning

Disse slags analyseværktøjer kan tilpasses afhængigt af hjemmesidens krav. Du vil have fuld frihed og fleksibilitet til at tilpasse værktøjet, så det opfylder dine krav til dataanalyse, sporing og rapportering.

Databeskyttelse og ejerskab

Med analyseværktøjer får du mulighed for at få fuldstændig kontrol over de indsamlede og lagrede data. Du vil også være i stand til at overvåge og styre, hvordan data bliver brugt. Det hjælper dig med at overholde alle branchebestemmelser og opretholde optimal sikkerhed.

Datavisualisering

Datavisualisering er en af ​​de væsentlige funktioner i disse værktøjer, hvor den viser al indsigt gennem diagrammer, tabeller og grafer. Det er afgørende for teams at forstå dataene og træffe beslutninger i overensstemmelse hermed.

Dataeksport og integration

Mange af disse værktøjer giver dig mulighed for at eksportere alle de indsamlede data i forskellige formater, så du kan bruge dem med andre applikationer. Du kan integrere dette værktøj med andre virksomhedsplatforme, såsom CRM, CMS eller marketing automation værktøjer, for at administrere webstedet mere effektivt.

Fordele ved Open Source i forhold til andre webanalyseværktøjer

Open source-værktøjer fungerer på samme måde som alle andre webanalyseværktøjer, men førstnævnte tilbyder visse fordele, der gør dem mere velegnede til mange organisationer. Lad os se, hvilke fordele et open source-analyseværktøj bringer til bordet.

Gennemsigtig kode

Open source webanalyseværktøjer giver brugerne mulighed for at kontrollere deres kildekode sammen med, hvordan data indsamles og opbevares. Disse værktøjer tilbyder gennemsigtighed med deres kodning, hvilket hjælper med at sikre tillid samt datasikkerhed og integritet.

Fuldstændig tilpasning

Open source værktøjer tilbyder et højt niveau af tilpasning, hvilket er en af ​​de største grunde til at bruge disse værktøjer. Således kan du nemt ændre koden efter dine behov.

Skalerbarhed

Skalerbarhed er en anden stor fordel, du får med disse værktøjer. Du kan skalere dem op eller ned alt efter dit websteds vækst. Med stigningen i trafik og produkter eller tjenester kan du integrere værktøjet med andre open source-teknologier og også tilføje flere ressourcer.

Nul leverandørlåsning

En anden fordel ved at bruge open source-værktøjer frem for traditionelle er fraværet af leverandørlåsning. Hvis du er utilfreds med brugen, kan du skifte til andre løsninger uden at miste nogen af ​​dine tidligere detaljer.

Nem integration

Med open source webanalyseværktøjer vil du ikke have problemer med at integrere dem med andre applikationer, så du kan opfylde dine webanalysekrav.

Nu er det tid til at tage et kig på alle de bedste open source webanalyseværktøjer.

Udtalt

Udtalt er et community-bygget og kraftfuldt open source-webanalyseværktøj, der hjælper dig med at drive væksten af ​​dit websted gennem en enkelt platform. Det giver dig et brugervenligt og tilpasseligt dashboard, hvor du får al den indsigt, mens du holder hvert teammedlem opdateret.

Countly giver dig også push-notifikationsfunktioner, der er gavnlige til at sætte gang i din opsøgende kampagne og målrette mod den korrekte bruger. Det bliver nemmere at ændre applikationsdesignet, og hvordan det fungerer, da du kan foretage al tilpasningen med et par klik.

Med dette værktøj kan du visualisere dine data i henhold til detaljer på land, stat og byniveau. Du kan nemt håndtere negativ feedback med dette værktøj og handle ud fra det for at vende den negative feedback til positiv. Vigtigt er det, at du får fuld kontrol over alle data, mens du forbliver i overensstemmelse med reglerne om databeskyttelse.

Sneplov

Uden tvivl, Sneplov er et top-of-the-line open source webanalyseværktøj, der er baseret på en robust arkitektur, der er i stand til at behandle milliarder af hændelser om dagen.

I modsætning til andre værktøjer kan det hjælpe dig med at indsamle en række adfærdsdata lige fra visninger, klik og tilpassede begivenheder til videoafspilning. Det er en udvikler-første motor, der bruger en række værktøjer til at modellere og analysere alle de indsamlede data fra webstedet.

Derudover udnytter Snowplow 20 SDK’er til at indsamle data fra serversiden, mobil, web og forskellige andre kilder og give dig dyb indsigt i dine kampagners ydeevne.

Værktøjet har en unik tilgang til skemaer og validering, når de indsamler data til din analyse og sikrer, at alle de indsamlede data er rene. Mens du bruger dette værktøj, kan du gemme dataene i et skalerbart lager og også have fuld kontrol over det.

PostHog

Fra at hjælpe dig med produktanalyse til lagring af forespørgselsdata gennem SQL, PostHog er dukket op som et imponerende open source webanalyseværktøj. Det giver dig kolossale produktanalysefunktioner, der inkluderer stianalyse, trenddiagrammer, tragte, fastholdelsesgrafer osv. for at hjælpe dig med dine fremtidige beslutninger.

Brugersti-funktionen i dette værktøj giver dig mulighed for at markere start- og slutpunkter og giver dig mulighed for at lære brugeradfærden på dit websted. Gennem dette værktøj kan du også lære om konverteringsdetaljer ved at bruge korrelationsanalysen.

Udover standardindsigt giver PostHog dig yderligere information om fastholdelse, klæbrighed og brugernes livscyklus på dit websted. Det giver dig også et omhyggeligt designet dashboard, som du kan tilpasse. Derudover tilbyder det funktioner som dashboardfiltrering, automatisk opdatering, ugentlige opdateringer via e-mail og adgangsbegrænsninger.

Matomo

Matomo er en berømt open source webanalyseplatform, der er blevet et troværdigt alternativ til Google Analytics. Det giver dig meget nøjagtig dataindsigt og lader dig spore brugerdata, mens du overholder lovgivningen om beskyttelse af personlige oplysninger.

Den enkle grænseflade i Matomo er relativt nem at navigere. Gennem den forbedrede indsigt får du et komplet billede af brugerne på dit websted. Det giver dig en bred vifte af funktioner såsom multi-attribution, mål, tragte, kohorter, brugeradfærd, heatmap, sessionsoptagelser, målsøgeord, medieanalyse og mange flere.

Det bedste er, at dette værktøj kan tilpasses fuldstændigt, så du kan skræddersy værktøjet til at imødekomme dine forretningskrav. Matomo giver dig ingen begrænsninger, når det kommer til at gemme data til analyse, så du kan træffe effektive beslutninger. Derudover vil du have fuld kontrol over de data, du gemmer.

Umami

Umami gør webanalyse til en nem opgave gennem dets meget intuitive dashboard og masser af funktioner. Dette webanalyseværktøj forsyner dig kun med de målinger, du har brug for for at træffe beslutninger og kampagner, der vil hjælpe dig med at vokse din virksomhed.

Med Umami kan du få detaljerede rapporter om dine besøgende, inklusive de enheder, de brugte, browsertype, OS og mange andre detaljer. Du kan analysere dit websteds ydeevne ved at spore mange begivenheder som sidevisninger, formularposter, knapklik og mere.

De kraftfulde filtre og trafikkapaciteten i realtid i dette analyseværktøj gør webanalyse til en nem opgave. En unik evne ved dette værktøj er, at det kan spore et ubegrænset antal websteder, underdomæner og individuelle URL’er gennem en enkelt installation. Alle de data, du indsamler gennem dette værktøj, forbliver sikre og inden for grænserne af privatlivslovgivningen.

OpenReplay

OpenReplay er en open source webanalyseplatform, der kan bringe dig ud over traditionelle analysemetoder. I modsætning til andre værktøjer giver det dig en fuldt udstyret sessionsgenafspilningspakke, hvorigennem du analyserer problemer, som dine kunder står over for.

Du kan også overvåge dit websteds ydeevne ved at holde styr på CPU-forbruget, forekomster af afmatning og nedbrud og foretage forbedringer i overensstemmelse hermed. Du får også et udviklerværktøj, der giver dig mulighed for at forstå, hvordan dit websted fungerer og foretage ændringer i overensstemmelse hermed.

Et unikt aspekt ved denne platform er, at du kan slå enhver funktion til eller fra, uanset om det er en A/B-test eller gradvis udgivelse, uden at skulle genudgive webstedet eller appen. Det giver dig mulighed for selv at hoste din platform, så alle data forbliver i din infrastruktur, og du kan bruge de finkornede privatlivsfunktioner til at sikre ren datalagring.

Plausibelt

Hvis du leder efter et let-at-bruge og gennemslagskraftig open source webanalyseværktøj, så prøv Plausibelt. Det er et letvægtsværktøj, der giver al den væsentlige indsigt og trafik på din side på en enkel måde, så du nemt kan forstå alle detaljerne.

Plausible bruger ekstremt lette scripts, så der ikke er rod, og dine besøgende får en problemfri browsingoplevelse. Dette gratis-at-bruge værktøj giver dig mulighed for at segmentere din målgruppe med enkle klik og også vurdere alle de betalte kampagner gennem UTM-parametre. Du kan endda spore e-handelsindtægter og oprette tilpassede begivenheder ved at udnytte de tilgængelige ressourcer.

Dette værktøjs dashboard er brugervenligt, og du kan dele alle statistikker i dit dashboard ved at dele linket med alle dine teammedlemmer. Med dette værktøj kan du forblive i overensstemmelse med GDPR, CCPA og PECR og sikre, at dine besøgende og alle deres data er i trygge hænder.

Fathom Lite

Fathom Lite er en open source-version af det berømte Fathom Analytics, der giver dig alle de nødvendige funktioner, du har brug for i et webanalyseværktøj. Dashboardet er relativt nemt at bruge og viser alle analysedata foran dig.

Fra sporingsuddrag til at køre forudbyggede dockers, Fathom Lite giver dig mange vigtige funktioner til at analysere dit websted. Du kan selv implementere alle sikkerhedskontroller for at sikre optimal sikkerhed på dit websted.

Dette webanalyseværktøj giver dig ikke kun data som nuværende besøgende, webstedsvisning osv., men også gennemsnitlig tid brugt af besøgende, afvisningsprocent og målopfyldelse. En af de bedste ting ved denne platform er, at den er let skalerbar afhængig af trafikken på dit websted.

Ackee

Ackee er et Node.js-baseret open source webanalyseværktøj, der nemt kan integreres med din server og hjælpe dig med at analysere al trafikken.

Værktøjet kommer med en minimal grænseflade, der giver dig mulighed for at udforske alle data som visninger, henvisninger, varighed, operativsystem, sprog, skærmdimension, besøgsvarighed og anden indsigt uden at miste fokus.

Ackee er analyser med fokus på privatliv, der giver dig fuld kontrol over privatlivets fred for alle de data, du indsamler. Dette værktøjs API giver dig en robust hub, der giver dig mulighed for at indsamle en række data til forretningsanalyse fra forskellige kilder.

Det er vigtigt, at der ikke er nogen begrænsning, når det kommer til at analysere data fra forskellige domæner og applikationer. Den bruger en anonymiseringsproces i flere trin for at sikre, at alle brugere forbliver anonyme. Desuden er den helt fri for cookies, så du skal ikke bekymre dig om andet.

Åbn Web Analytics

Når du vælger en gratis-at-brug ramme som Åbn Web Analytics, du kan analysere din hjemmeside grundigt og have fuld datakontrol. Du kan lave alle mulige tilpasninger i dette værktøj, så det imødekommer dine krav.

Dette værktøj tilbyder en lang række metrics, dimensioner og rapporter for at hjælpe dig med at analysere væksten af ​​dit websted. Du kan udvide din dataindsamlingsproces ved at bruge API’en, der giver dig mulighed for at integrere platformen med forskellige kilder.

Du kan endda spore WordPress og Mediawiki-baserede websteder og administratorbegivenheder gennem denne portal. Open Web Analytics bliver en del af dit domæne, og det overholder GDPR og andre regler.

Pirsch

Du kan overveje Pirsch hvis du leder efter et letvægts og kraftfuldt open source webanalyseværktøj, der nemt kan blandes med dit websted.

Dette kraftfulde analyseværktøj giver dig fuldstændig indsigt i alle data i realtid, så du kan optimere dit mål eller kampagne i overensstemmelse hermed for at nyde høj konvertering. Den integreres problemfrit med alle dine eksisterende forretningsteknologier og lader dig måle din trafik ved hjælp af et JavaScript-kodestykke.

Pirsch lader dig tage en samarbejdstilgang ved at give dig mulighed for at dele dashboardet med alle dine teammedlemmer. Når det kommer til databeskyttelse, går denne platform ikke på kompromis, og den fungerer under GDPR, CCPA, PECR og Schrems II politik.

Konklusion

At finde det bedste open source-webanalyseværktøj til bedre analyser og privatliv kan være udfordrende, da der er så mange muligheder. Mens du overvejer værktøjet, bør du overveje tilgængeligheden af ​​funktioner, datanøjagtighed, overholdelse, brugergrænseflade, skalerbarhed, integration og avancerede analyser.

Du kan også udforske nogle af de bedste selv-hostede open source-webanalyseplatforme.