De 5 bedste værktøjer til at hjælpe dig med at opdage redigerede billeder

Det kan være svært at finde ud af, om et billede er blevet rodet med, men der er nogle praktiske gratis værktøjer, der kan hjælpe. Disse værktøjer gør det nemmere at afdække sandheden bag billeder, så du kan se, hvad der er ægte, og hvad der ikke er. Nedenfor introducerer vi dig til de bedste værktøjer til at opdage redigerede billeder og viser dig, hvordan de fungerer.

Billede redigeret giver en klar indikation af, om et uploadet billede er blevet redigeret. Når du trækker/slipper billedet eller uploader det i værktøjet, vil du se en af ​​følgende domme; Ja, sandsynligvis, og nej.

Det kan identificere almindelige redigeringsteknikker, såsom beskæring, ændring af størrelse, rotation, kloning, heling, sløring, skarphed, farvejustering osv.

Bortset fra en klar dom, kan den vise dig de fulde rå EXIF-data for dit billede, såsom kameramodel, dato, placering og mere. Det vil også give dig en liste over software, som billedet kan være blevet ændret med. Alle disse funktioner er gratis, men hvis du leder efter en detaljeret analyse, kan du kontakte Billedredigeringsteamet for prisfastsættelse.

For at teste dette værktøj downloadede vi et lagerbillede og manipulerede det ved hjælp af en fotoeditor. Du kan se før (venstre) og efter (højre) af billedet nedenfor:

Vi uploadede derefter det redigerede billede til Image Edited. Her er de resultater, vi fik:

Fake Image Detector udfører en fejlniveauanalyse (ELA) for at finde uoverensstemmelser i komprimeringsniveauerne for det billede, du har uploadet. Den tager også højde for et billedes metadata for at kontrollere, om et billede er blevet manipuleret.

  Sådan skjuler du Subreddits fra r/all

Grænsefladen er ret enkel og brugervenlig. Alt du skal gøre er at uploade billedet fra din computer og klikke på Scan nu. Du vil have dit resultat inden for et par sekunder. Bemærk, at ifølge udviklerne af værktøjet er nøjagtigheden mellem 60 og 70 procent.

Her er resultatet af det manipulerede billede, vi uploadede:

FotoForensics er et af de mest populære valg derude, og det bruger forskellige typer data som JPEG, ELA og metadata til at bestemme originaliteten af ​​et billede. Det fungerer en smule anderledes end de fleste af de andre værktøjer, du vil se online.

Når du uploader et billede og beder FotoForensics om at analysere det, starter processen med Error Level Analysis (ELA). Det første resultat vises sammen med det originale billede, du har angivet. Hvis det billede, du uploadede, blev manipuleret med eller ændret på nogen måde, vil du se farver i det analyserede resultat. Men hvis det er et uberørt, originalt foto, vil det analyserede billede kun have hvid farve.

Derudover tilbyder FotoForensics en række alternative analysemetoder, som du kan få adgang til via menuen i venstre side for en mere præcis analyse. Dette kan være praktisk, hvis du har at gøre med et billede skabt af en af ​​de bedste online AI-fotoredigerere.

Her er, hvordan det analyserede vores manipulerede billede:

Ghiro er et andet værktøj, der tilbyder forskellige metoder til at analysere fotos. Disse omfatter, men er ikke begrænset til, ELA, generering af hash-digest, matchning af hashliste, signaturmotor og strengudtrækning.

  Administrer lydstyrke separat for enhver mediekanal [Jailbreak]

Med generering af hash-digest opretter værktøjet en unik kode til billedet baseret på dets data, som derefter kan bruges til at registrere status for billedet. Ved matchning af hashliste er det kun dig, der har billedkoden; du kan give en liste over koder, og den vil finde alle de billeder, der matcher disse koder.

Strings-ekstraktion giver værktøjet mulighed for at finde al den tekst, der er skjult i billedet, såsom URL’er, navne eller datoer, og identificere alt usædvanligt. Signaturmotormetoden viser de vigtigste oplysninger om billedet, såsom hvor det blev taget, hvilket kamera der blev brugt, hvad var fokuspunktet og så videre.

Når du bruger Ghiro, skal du uploade billedet som et af dine projekter. Du kan kontrollere de billeder, du har tilføjet, i afsnittet Billeder i værktøjet.

Det er værd at bemærke, at Ghiro kræver download og installation på din enhed. Dette er et Linux-værktøj, så hvis du bruger et andet OS såsom Windows, skal du have en virtuel maskine såsom QEMU eller VirtualBox for at køre det.

Her er resultaterne, som Ghiro gav os for vores manipulerede billede:

JPEGsnoop er et andet program, der kan downloades, men kun for Windows-brugere. Når du uploader et billede, der skal analyseres i værktøjet, præsenterer JPEGsnoop øjeblikkeligt væsentlige headeroplysninger som dimensioner og komprimeringstilstand. Dette er dit første indblik i billedets makeup.

Du kan derefter dykke dybere ned i billedets komprimeringsindstillinger og vise kvantiseringstabeller og Huffman-tabeller. For en mere interessant analyse kan du udforske Discrete Cosine Transform (DCT) koefficienter, som giver en visuel repræsentation af, hvordan billedet er opdelt og komprimeret.

  Er der en amerikansk lastbilsimulator til Xbox One?

En cool funktion er histogrammet, som giver dig en graf over pixelværdier. Dette hjælper med at finde mærkelige ting i dit billede, der kan være redigeringer eller ændringer.

Her er vores resultater:

Andre måder at identificere manipulerede billeder på

Selvom det kan være praktisk at bruge specielle detektivværktøjer til at få øje på billedredigeringer, er der nogle andre måder, du også kan gøre det manuelt på.

Start med at give billedet et godt, tæt kig. Gå på jagt efter alt, der virker off, som mærkelige farveændringer eller ting, der ikke matcher baggrunden. Redigerede billeder har ofte slørede kanter eller ser ud som om de er blevet klippet og indsat, så zoom ind kan hjælpe dig med at finde de luskede uregelmæssigheder.

Hvis du har at gøre med et billede af en menneskemængde, skal du holde øje med eventuelle copy-paste-opgaver. Vi har en guide til de forskellige måder at manuelt detektere redigerede billeder, der dykker dybt ned i disse teknikker for at hjælpe dig med at blive en rigtig professionel til at spotte manipulerede billeder.

Differentier fakta fra fiktion

Falske billeddetektorer kan hjælpe dig med at tyde de virkelige historier bag pixels og undgå at falde for falske nyheder, svindel eller fup, der bruger redigerede billeder. De kan også hjælpe dig med at blive en digital detektiv og lære mere om et billedes historie og kontekst eller forbedre dine egne redigeringsevner. Prøv disse værktøjer og se selv.