Windows 11 Udgivelsesdato annonceret: 5. oktober 2021

Forhåndsvisningen af ​​Windows 11 blev gjort tilgængelig for brugerne for et par måneder siden. Det nye operativsystem vil kun køre på 64-bit maskiner, har en helt ny brugergrænseflade og har nu en officiel udgivelsesdato.

Udgivelsesdato for Windows 11

Udgivelsesdato for Windows 11

Microsoft har annonceret den officielle udgivelsesdato for Windows 11; 5. oktober 2021.

Ifølge Windows release blog;

I dag er vi begejstrede for at kunne annoncere, at Windows 11 begynder at blive tilgængelig den 5. oktober 2021. På denne dag vil den gratis opgradering til Windows 11 begynde at rulle ud til kvalificerede Windows 10-pc’er og pc’er, der er forudindlæst med Windows 11, vil begynder at blive tilgængelige for køb.

Meddelelsen rydder et par ting op for brugere, der ønsker at opgradere til Windows 11.

Windows 10-brugere vil være i stand til at opgradere til Windows 11 gratis.
Bærbare og stationære computere, der leveres med Windows 11 forudinstalleret, vil være tilgængelige på udgivelsesdatoen.
Brugere med helt nye pc’er og intet operativsystem installeret på dem, vil kunne købe en helt ny licens til Windows 11

Langsom udrulning

Som med funktionsopdateringer til Windows 10, ruller Windows 11 langsomt ud til Windows 10-brugere, der ønsker at opgradere til operativsystemet. Hvad dette betyder er;

Windows 11 vil være tilgængeligt for en undersektion af alle Windows 10-brugere fra den 5. oktober 2021.
Inden for en måned eller to vil udrulningen udvides, og Windows 11 vil blive tilbudt som en gratis opgradering til flere Windows 10-brugere via Windows-opdatering.
Windows 11 vil fuldføre udrulningen i juni/juli 2022.

Sådan opgraderes til Windows 11 fra Windows 10

Når Windows 11 er generelt tilgængeligt for alle brugere, vil Windows 10-brugere være i stand til at opgradere til Windows 11 via Windows Update.

Åbn appen Indstillinger med Win+I-tastaturgenvejen.
Gå til Opdatering og sikkerhed.
Vælg Windows Update.
Klik på Søg efter opdatering.
Download Windows 11-opdateringen og installer den.

Windows 11-medieoprettelsesværktøj

Microsoft har ikke afsløret, om et medieoprettelsesværktøj vil være tilgængeligt til Windows 11. Det vil sandsynligvis frigive et værktøj, der ligner Windows 10 Media Creation Tool lidt efter, at Windows 11 er blevet gjort tilgængeligt, så brugere kan installere operativsystemet på en frisk, hvis de vil.

Tjek berettigelse til PC

Windows 11 vil blive gjort tilgængeligt for kvalificerede enheder. Generelt, hvis du har TPM 2.0 eller nyere og UEFI/Secure Boot, vil din bærbare computer sandsynligvis være berettiget til opgraderingen. For at bestemme andre hardwarekrav kan du tjekke kravene udgivet af Microsoft. Du kan også prøve at bruge appen Hvorfor ikke Windows 11 for at se, hvorfor din enhed muligvis ikke er kvalificeret.

Sørg for, at du har mindst 20 GB ledig plads på dit Windows-drev, før du downloader og installerer opdateringen.