Skal jeg deaktivere antivirussoftware, før jeg installerer Windows 11

Et antivirus er vigtigt på et Windows-system. Der er masser af forskellige anti-virus apps, som du kan vælge imellem. De kører på dit skrivebord som enhver anden app, men de har meget højere læse-/skriverettigheder end nogen anden app. De er dybest set gatekeepere til, hvad der kan og ikke kan køre på dit system.

deaktiver antivirussoftware, før du installerer Windows 11

Deaktiver antivirussoftware, før du installerer Windows 11

Hvis du installerer Windows 11, og du spekulerer på, om dit antivirus vil forårsage problemer, er den nemmeste måde at finde ud af det ved at begynde opgraderingen. Ideelt set, hvis antivirusprogrammet har problemer med opgraderingen, vil det blokere det, når du forsøger at starte det. Du kan hvidliste processen, eller du kan deaktivere antivirusprogrammet, før du opgraderer.

I nogle tilfælde kan opgraderingen dog starte og mislykkes på et senere trin. Det kan mislykkes med kun en fejlkode og ikke tydeligt tegn på, at antivirusset blokerede det. Det er generelt sværere at afgøre, om opgraderingsprocessen er afbrudt i midten. I dette tilfælde kan du prøve følgende.

Tjek Anti-virus’ produktside og fora

Det er altid bedst at gøre dette, før du starter opgraderingsprocessen. Besøg produktsiden for det antivirus, du bruger. Tjek, om der er nogen opdateringer om Windows 11. En god antivirus vil have hvidlistet OS og dets filer. Hvis der er et problem eller en proces, der giver dig mulighed for problemfrit at opgradere til Windows 11, mens du holder antivirusprogrammet kørende, bør produktsiden eller foraene fortælle dig det.

På den note skal du kontrollere, om andre brugere har problemer med at opgradere til Windows 11, mens antivirusprogrammet kører. Hvis de er, er det bedst at deaktivere det, mens opgraderingen er i gang.

Aktiver Windows Defender

Du kan midlertidigt deaktivere anti-virus og aktivere Windows Defender i stedet. Det er muligt, at Windows 11-opgraderingsprocessen mener, at et system, der ikke kører Windows Defender, er usikkert. Windows Defender vil ikke blokere for opgraderingen, og det er en rimelig god anti-virus. Deaktiver din tredjeparts antivirus til fordel for Windows Defender. Når opgraderingen er fuldført, kan du gå tilbage til at bruge dit foretrukne værktøj.

Ren installation af Windows 11

Hvis du planlægger en ren installation af Windows 11, er den antivirus, der er installeret på dit system i det aktuelle OS, uanset hvilket OS der måtte være, ligegyldig. Anti-virussen kører ikke, når du starter den rene installation, og som sådan kan den ikke afbryde installationsprocessen.

Anti-virus vs diskbeskyttelse

Du skal vide, at der er en forskel mellem antivirus og diskbeskyttelse. En anti-virus er en app, der kører i et operativsystem som Windows 10. For at det kan fungere, skal det have sit miljø, dvs. Windows 10 kørende.

Diskbeskyttelse er beskyttelse påført en disk i form af kryptering. En disk, når den først er krypteret eller adgangskodebeskyttet, kan ikke tilgås, medmindre adgangskoden er angivet, eller den er dekrypteret. Diskbeskyttelse er ikke afhængig af, at et OS er til stede for at fungere. Du har muligvis anvendt diskbeskyttelsen gennem et desktop-operativsystem, men det vil også fungere uden for det.

Hvis du opgraderer til Windows 11, og den ikke er i stand til at få adgang til eller skrive til en disk, har du muligvis anvendt en form for beskyttelse på den, som du først skal fjerne.

Konklusion

Windows 11-opgraderinger har indtil videre været glatte. De forbliver i et lavt antal, og mange brugere vælger at holde sig til Windows 10, som nu er betydeligt mere stabilt. Når det er sagt, burde dit antivirus stadig ikke give dig problemer. Hvis installationen fejler, skal du kontrollere for logfiler og fejl, der kan fortælle dig, hvorfor den mislykkedes.