Microsoft Photos.exe Højt hukommelsesforbrug (LØST) på Windows 10

Photos er lagerbilledfremviseren på Windows 10. Den leveres med grundlæggende billedredigeringsværktøjer, et par billedeffekter og et videoredigeringsprogram. Appen løber ind i problemer fra tid til anden, og den har en tendens til at fryse, når man har med store fotoalbum at gøre, eller når man importerer billeder fra enheder som en telefon eller et kamera.

Billeder kan være en aktieapp, men det er ikke et kerneværktøj i Windows 10. Du kan vælge en hvilken som helst anden billedfremviser og bruge den i stedet for. Det eneste problem er, at mens du frit kan bruge en anden app, har Fotos en tendens til at køre i en suspenderet tilstand.

Ret Microsoft.Photos.exe høj hukommelsesbrug

Fotos-appen kører normalt i en suspenderet tilstand. I teorien giver dette mulighed for at starte hurtigere, hvis du skulle starte det, men praktisk talt nytter det ikke. Appen tager lang tid at komme ud af sin suspenderede tilstand, men hvis Fotos i stedet for at køre i en suspenderet tilstand, bruger meget hukommelse, har du et andet problem på dine hænder. Sådan løser du det.

  Sådan optager du længere klip med spil-DVR i Windows 10

1. Afslut Fotos baggrundsprocesser

Hvis Fotos har kørt for længe, ​​og du ikke genstarter dit system rutinemæssigt, kan appens hukommelsesforbrug med tiden stige. Dette er sandsynligvis en enkeltstående ting, der kan løses ved at genstarte systemet. Følg disse trin.

Højreklik på proceslinjen, og vælg Task Manager.
Gå til fanen Processer og vælg Fotos Background Task Host.
Klik på knappen Afslut opgave.
Kig efter Runtime Broker og vælg den.
Klik på knappen Afslut opgave.
Genstart systemet.

2. Sluk for levende fliser

Fotos-appen understøtter en live-flise, og det er nogle gange grunden til, at appen ender med at bruge for meget hukommelse. Det har normalt at gøre med, at appen indekserer billeder og genererer miniaturer, når den finder nye billeder på dit system.

  Sådan ser du, hvilke programmer der bruger al din hukommelse på Windows

Åbn Startmenuen.
Højreklik på Fotos-appen, og vælg Mere>Slå live-flisen fra.
Genstart systemet for en god ordens skyld.

3. Deaktiver OneDrive-synkronisering

OneDrive synkroniserer billeder direkte til Fotos-appen. OneDrive er en anden aktieapp på Windows 10, og den har en tendens til at invadere en hel del forskellige dele af operativsystemet. Den gode nyhed er, at du kan deaktivere den fra at synkronisere billeder til Fotos.

Åbn appen Fotos.
Klik på knappen Flere muligheder øverst til højre.
Vælg Indstillinger i menuen.
Fjern alle OneDrive-mappeplaceringer.
Rul ned, og sluk for ‘Vis mit indhold kun i skyen fra OneDrive’.
Genstart systemet.

  Test Windows 10-kompatibilitet på et system med en bootbar version

4. Afinstaller og geninstaller Fotos

Fotos-appen opdateres fra tid til anden, og den opdaterer også, når Windows 10 modtager en funktionsopdatering. Disse opdateringer kan resultere i problemer med appen, og den nemmeste måde at løse dem på er at afinstallere og geninstallere appen.

Åbn PowerShell med administratorrettigheder.
Kør denne kommando for at afinstallere Fotos-appen.

Get-AppxPackage *photo* | Remove-AppxPackage

Når det er blevet afinstalleret, skal du installere appen Fotos fra Microsoft Store.

5. Prøv en anden app

Fotos er ikke dårligt, men du vil finde bedre muligheder for Windows 10. Prøv at prøve IrfanView eller se efter et andet værktøj. Der er masser af gratis tredjepartsløsninger, du kan bruge i stedet for.

Konklusion

Fotos-appen har haft problemer sporadisk gennem årene. De har en tendens til at ske oftest efter en funktionsopdatering, men uden for opdateringer vil appen køre problemfrit. Hvis den ikke virker, kan du afinstallere og geninstallere appen for at løse problemet.