Sådan skifter du sprog på din Chromebook

Chrome OS er ikke længere et browserbaseret operativsystem, men kommer med utallige funktioner og detaljerede indstillinger for at personliggøre din oplevelse. Du kan bruge emojis på en Chromebook og endda åbne Chromebook Task Manager for at administrere vigtige systemressourcer. Også med hensyn til sprogpræferencer giver Chromebooks dig nu mulighed for at indstille forskellige sprog til forskellige anvendelsestilfælde. Du kan ændre det hele systemsprog eller indstille et andet sprog for indhold på internettet på Chromebooks. Derudover kan du angive dit tastatur- og stemmeinputsprog, og Chrome OS vil huske det. Så hvis du ønsker at personliggøre din Chromebook yderligere ved at ændre det foretrukne sprog, skal du følge vores guide nedenfor.

Skift sprog på Chromebook (2023)

Skift systemsprog på en Chromebook

Hvis du vil ændre sproget for hele systemet på din Chromebook, kan du gøre det fra siden Indstillinger. Sådan fungerer det:

  Sådan bruger du Couchpotato til at downloade film

1. Åbn panelet Hurtige indstillinger i nederste højre hjørne, og klik på indstillingsikonet (tandhjul).

2. På siden Indstillinger skal du klikke på “Avanceret” i venstre sidebjælke for at udvide den. Vælg nu indstillingen “Sprog og input”.

3. Klik derefter på “Sprog” i højre rude.

4. Klik derefter på “Skift” ved siden af ​​”Enhedssprog”.

5. Vælg til sidst dit valg af sprog og klik på “Bekræft og genstart”. Dette genstarter din Chromebook, og standardsproget for Chrome OS ændres til dit valgte valg.

Skift webstedssprog på en Chromebook

Hvis du vil indstille et andet sprog for det indhold, der vises på hjemmesider, kan du meget vel gøre det. Hvis webstedet ikke er tilgængeligt på dit sprogvalg, kan du også vælge sekundære sprog (i præferencerækkefølge). Sådan fungerer denne proces:

1. Åbn siden Indstillinger og naviger til “Sprog og input” fra venstre sidebjælke, som forklaret i afsnittet ovenfor. Gå derefter til “Sprog” i højre rude.

2. Klik derefter på “Tilføj sprog”, hvis dit valg af sprog ikke vises på listen. Vælg sproget fra pop op-vinduet for at tilføje det til listen.

3. Derefter skal du klikke på menuen med tre prikker ved siden af ​​et sprog og flytte det op eller ned baseret på dine præferencer. Sørg for at flytte dit foretrukne sprog til toppen. Nu vil Google Chrome-browseren vise websteder på dit valgte sprog.

  Hvilke kameraindstillinger skal jeg bruge til gade- og rejsefotografering

Skift Google-kontosprog på Chromebook

1. Du kan også ændre standardsproget for Google-kontoen på din Chromebook. Åben myaccount.google.com/language i Chrome-browseren.

2. Klik her på “pen”-ikonet og skift dit foretrukne sprog. Bortset fra det kan du vælge andre sprog for at vise relevant indhold på tværs af Google-apps og -tjenester.

Skift inputsprog på din Chromebook

1. For at ændre inputsproget, dvs. tastaturinput eller stemmeinput, skal du åbne Indstillinger og flytte til “Sprog og input” under “Avanceret” i venstre sidebjælke.

2. Klik på “Input og tastaturer” i højre rude.

3. Nu, under “Inputmetoder”, kan du klikke på knappen “X” for at fjerne det inputsprog, du ikke foretrækker. Derudover kan du klikke på “Tilføj inputmetoder” for at skrive eller diktere på dit eget sprog.

4. Vælg her et sprog baseret på dit foretrukne tastaturinput.

5. Du kan tilføje flere sprog, hvis du hurtigt vil ændre tastaturets inputsprog fra Chrome OS-hylden (proceslinjen).

  Sådan downloades Microsoft Outlook-e-mails

6. Aktiver “Vis inputindstillinger i hylde” på indstillingssiden “Input og tastaturer”.

7. Klik til sidst på sprogskifterknappen på hylden og vælg din foretrukne inputmetode.

Skift Chromebook-inputsprog med tastaturgenvej

Du kan hurtigt ændre inputsproget på en Chromebook ved også at bruge en tastaturgenvej. Sådan fungerer det:

1. Tryk på “Ctrl + Mellemrum” på din Chromebook, og indtastningsmetoden skifter til et andet sprog, forudsat at du har tilføjet flere sprog til indtastning/diktering.

2. Desuden kan du trykke på “Ctrl + Shift + Space” for at skifte til det næste sprog. Du kan se det valgte sprog i nederste højre hjørne. Sådan kan du øjeblikkeligt ændre inputsproget på din Chromebook.

Vælg dit foretrukne sprog på Chromebook

Så disse er de fem måder at ændre og tilføje dit foretrukne sprog til en Chromebook. Du kan ændre det hele systemsprog for Chrome OS, tilføje det foretrukne sprog til din Google-konto, indstille sprog i rækkefølge for at vise indhold på nettet og også ændre inputmetoder. Det er i hvert fald alt fra os. Hvis du vil lære, hvordan du opdaterer en Chromebook til den nyeste version, kan du følge vores linkede selvstudie. Og hvis du har glemt din Chromebook-adgangskode, skal du gå til vores guide for at angive en ny adgangskode. Til sidst, hvis du har spørgsmål, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor.