Hvilke kameraindstillinger skal jeg bruge til gade- og rejsefotografering

Gadefotografering og rejsefotografering er lignende genrer: egentlig er streetfotografering bare rejsefotografering i din hjemby. Det betyder, at de bruger de samme brede kameraindstillinger.

Generelt vil du til gade- og rejsefotografering have et relativt naturligt udseende billede. Seeren skulle næsten føle, at de selv ser tingene. Lad os se på, hvordan man opnår det.

Hvilket objektiv skal bruges til gade- og rejsefotografering

Der er tre traditionelle brændvidder til gade- og rejsefotografering: 24 mm, 28 mm, 35 mm og 50 mm. De svarer til nogle af de mest almindelige prime linser på markedet.

Ved 50 mm får du et perspektiv, der nøje efterligner, hvad det menneskelige øje ser. Alt ser naturligt ud. 35 mm, 28 mm og 24 mm viser alle et bredere synsfelt, så du kan inkludere mere af scenen uden at tilføje meget forvrængning.

Bemærk, at disse er de traditionelle brændvidder på full frame-kroppe. For afgrødesensorkameraer svarer de nogenlunde til 16 mm, 18 mm, 24 mm og 35 mm. Hvis du vil, kan du bruge en prime, men 18 mm, 24 mm og 35 mm falder alle pænt inden for rækkevidden af ​​standard 18-55 mm kit-objektivet, der følger med de fleste kameraer. Praktisk, eh!

Blænde til gade- og rejsefotografering

Arthur “Weegee” Fellig berømt sagt, at hemmeligheden bag god gadefotografering var “f/8 og vær der.” Det er et motto, der er blevet opfanget af fotojournalister af en god grund: Optagelser ved f/8 med et 35 mm objektiv giver dine billeder en dejlig bred dybdeskarphed. Det betyder, at alt du skal gøre er at være der, hvor der sker noget interessant.

Weegees forslag holder stadig i dag, selvom man med autofokus-kameraer (han skulle bruge et kamera med manuel fokus) ikke behøver at være helt så streng. En blænde mellem f/5.6 (på bredere objektiver) og f/11 (på et 50 mm objektiv) vil generelt give dig fantastiske resultater, uanset hvad der sker.

Lukkerhastighed til gade- og rejsefotografering

Det meste af tiden, når jeg tager gade- eller rejsebilleder, bruger jeg blændeprioritet. Så længe lukkerhastigheden forbliver over omkring 1/100-del af et sekund, vil dine billeder være skarpe og viser nu enhver sløring fra kameraet rystende eller motiver i bevægelse.

I modsætning til mange motiver kan gade- og rejsebilleder dog drage fordel af en smule kreativ sløring. Det betyder, at du måske nogle gange vil bruge en lukkerhastighed, der er langsom nok til at vise en smule bevægelse.

Hvis du vil have dine motiver i bevægelse, synes jeg et sted omkring 1/15 eller 1/30 fungerer godt. På solrige dage skal du sandsynligvis indsnævre blænden for at få en så lang lukkertid.

ISO for gade- og rejsefotografering

Generelt vil du til gade- og rejsefotografering have din ISO på 100 (eller hvad dit kameras basis ISO er). Dette er ret nemt at opnå i stærkt dagslys, men i smalle gyder, om aftenen eller endda om natten, bliver du nødt til at øge den for at holde din lukkerhastighed oppe. Men da især gadebilleder ser godt ud, når tingene er lidt groft og rå, kan du roligt øge det, når du har brug for det.

Gade- og rejsefotografering er virkelig sjove måder at bruge dit kamera på. Du har sikkert allerede udstyret, så kom derud og skyd!