Sådan opsætter du Microsoft Teams organisationsdiagram

Microsoft Teams har et indbygget organisationsdiagram eller et organogram, der giver brugerne mulighed for at se kommandovejen, dvs. hvem der rapporterer til hvem i en flot graf. Organisationsdiagrammet kan ses af alle, men det er ikke autogenereret.

Det er ikke muligt at autogenerere et organisationsdiagram med kun navne og jobtitler. Det er en manuel proces, og selvom det er tidskrævende at sætte op, er det en fordel at have en i det lange løb.

Microsoft Teams organisationsdiagram

Microsoft Teams organisationsdiagram er ikke så meget en Microsoft Teams-funktion, som det er en Azure Active Directory-funktion. Diagrammet, kommandokæden for hver bruger og de forskellige relationer, som jobroller har med hinanden, er alle opsat i Active Directory. Microsoft Teams bruger de oplysninger, der er sat op i AD og viser dem.

Opsæt organisationsdiagram – Active Directory

For at opsætte organisationsdiagrammet i Active Directory skal du;

At have alle brugere, der vil blive inkluderet i diagrammet, allerede tilføjet til AD
Admin rettigheder/admin konto for at få adgang til AD

For at oprette et organisationsdiagram skal du tilføje joboplysninger for alle i AD. Som en del af jobinfoen tilføjer du lederen for en bruger. Disse oplysninger vil derefter blive organiseret i et diagram af Microsoft Teams.

Besøg Azure Portal, og log ind med administratorkontoen.
Udvid kolonnen til venstre, og vælg Azure Active Directory.

Vælg Brugere i kolonnen til venstre.
Vælg en bruger til højre for at indlæse brugerens profil.
Klik på Rediger øverst.
Rul ned til afsnittet Jobinfo.

Udfyld de forskellige felter. Klik på ‘Skift’ i administratorfeltet.
Vælg en administrator for brugeren blandt de anførte brugere.
Klik på Gem.
Gentag for alle brugere.

Se Microsoft Teams organisationsdiagram

Når du har konfigureret joboplysninger for alle brugere i organisationen, kan du se dem for individuelle teammedlemmer. Følg nedenstående trin.

Åbn Microsoft Teams.
Gå til fanen Chat fra kolonnen til venstre.
Vælg en chattråd for en bruger, og lad den indlæse.
Klik på fanen Organisation.
Organisationsdiagrammet for brugeren indlæses. Du vil kunne se, hvem der rapporterer til den valgte bruger, og hvem den valgte bruger rapporterer til.

Bemærk: Eksterne brugere kan ikke inkluderes i organisationsdiagrammet.

Konklusion

Organisationsdiagrammet hjælper andre teammedlemmer med at bestemme, hvem der er ansvarlig for forskellige opgaver, og hvor de skal henvende sig, når de har et spørgsmål eller behov for at dirigere eller eskalere noget. Du kan vælge at udelade nogle brugere fra organisationsdiagrammet, men det er generelt en god idé at kortlægge hver enkelt i AD.