Hvad er meningen med torrenting?

Torrenting er processen med at downloade og uploade filer via BitTorrent-netværket. Torrenting downloader filer fra en anden brugers enhed på et netværk i stedet for fra en central server. Det betyder, at brugere kan uploade filer fra deres enheder, så andre kan downloade dem. Men hvad er meningen med torrenting derefter? Er der andre måder at gøre dette på? Den følgende artikel vil dykke dybere ned i formålet med torrenting samt nogle andre oplysninger omkring emnet.

Hvad er Torrenting?

Torrenting er en udbredt type peer-to-peer fildeling. En torrentstyringssoftware er nødvendig for at oprette forbindelse til BitTorrent-netværket og kan downloades gratis. Hver bruger, der uploader eller downloader en fil, er kendt som en peer, og peers kan downloade filer fra flere brugere på én gang.

Torrenting har modtaget en dårlig rap, fordi den bruges til at dele beskyttede copyright-filer såsom film, musik, software og spil. Ikke desto mindre har torrenting legitime anvendelser, såsom at reducere belastningen på centraliserede servere ved at hoste blandt flere brugere.

Sikkerhed og lovlighed af torrenting

Torrenting i sig selv er helt lovligt. Dette går over grænsen til ulovligt, hvis du vælger at downloade ikke-godkendt ophavsretligt beskyttet materiale. Det kan dog være svært at forstå, hvilket materiale der er lovligt at torrent, og hvad der ikke er.

Din internetudbyder kan forsøge at stoppe dig fra ulovlig torrenting, hvis de bliver opmærksomme på, at du gør dette. De kan gøre dette via et advarselsbrev eller ved at sænke din internetforbindelses hastigheder. I sjældne tilfælde kan de tage retslige skridt.

Brugere, der er bekymrede for privatlivets fred, vil sandsynligvis bruge en VPN-tjeneste til at skjule deres internetaktivitet fra deres internetudbyder. VPN’er kommer med en bred vifte af funktioner, hvor nogle er mere velegnede til torrenting end andre. For at holde din internetudbyder væk fra din internetaktivitet, bør du vælge en VPN, der ikke fører en log over din aktivitet, ikke er baseret i et land, hvis retssystem kan kræve optegnelser og er hurtig nok til at behandle disse Downloads.

Sådan torrenter du sikkert

Torrenting sikkert er ligetil med en VPN-tjeneste. Disse VPN-tjenester holder muligvis din aktivitet privat, men husk på, at de ikke beskytter dig mod malware og vira.

For at torrent sikkert er den første ting, du vil gøre, at downloade og installere en VPN. Vælg en, der passer til kriterierne beskrevet ovenfor for at få mest muligt ud af alle fordelene. Dernæst vil du aktivere kill-switchen, hvis der er en, og oprette forbindelse til VPN-serveren. Når du har etableret en forbindelse, skal du downloade torrenten med din aktivitet nu krypteret.

Er uTorrent sikkert?

Skaberne af BitTorrent leverer software kendt som uTorrent. Denne software er helt lovlig i sig selv. uTorrent har ikke malware og kan bruges sikkert i forbindelse med en VPN. Det kan være sikkert at bruge, men uTorrent beskytter ikke mod at downloade ondsindede filer.

BitTorrent-protokollen er den mest almindelige metode til at dele filer på peer-to-peer-basis. Torrenting er decentraliseret, og torrent-filer og magnetlinks bruges til at opdage andre peers på netværket, som hoster den ønskede fil.

Bundlinjen

Torrenting har flere anvendelser – både lovlige og på anden måde. I juridiske termer giver det en alternativ metode til at kilde og downloade filer uden at bruge et centraliseret system. Peers er i stand til at dele filer med hinanden på individuelle netværk. Torrenting bliver nogle gange udnyttet som et middel til at skaffe uautoriserede filer, hvilket, som nævnt ovenfor, er ulovligt. VPN’er bruges ofte sammen med torrenting for at forhindre internetudbydere i at overvåge din downloadaktivitet.