Sådan løser du “0xc000021a-fejlen” i 2023

Har du at gøre med fejlkoden 0xc000021a på din Windows-maskine? Hvis ja, er du faldet over den rigtige webside.

Blue Screen of Death, aka BSOD, fejl anses for at være den værste form for fejl at håndtere. Disse fejl opstår primært på grund af et systemnedbrud eller fatal fejl og kan forårsage alvorlige problemer såsom systemustabilitet, potentielt datatab og mere.

Under de fleste forhold begrænser disse BSOD-fejl dig i at få adgang til dit Windows OS. Derfor bliver det meget vigtigt og lidt udfordrende at løse disse fejl. Det samme sker med stopkoden 0xc000021a fejl på Windows.

For at hjælpe dig med at fejlfinde denne BSOD-fejlkode 0xc000021a, har jeg her givet en detaljeret vejledning, der dækker løsninger, som du kan følge for at rette den. Denne vejledning dækker også oplysninger om denne fejl, hvorfor den opstår, og måder at forhindre den på.

Så lad os uden videre komme i gang –

Hvad er stopkoden 0xc000021a fejl?

Stopkode 0xc000021a er en BSOD-fejl. Ifølge Microsoft repræsenterer denne fejlkode STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED, hvilket betyder, at SubSystem-systemprocessen på din Windows har afbrudt og uventet afsluttet systemprocessen.

Denne fejlkode udløses primært, når kritiske systemtjenester, såsom WinLogon (winlogon.exe), Service Host (svchost.exe), Client-Server Run-time Subsystem (csrss.exe), osv., er beskadiget eller ikke læs korrekt.

I alle scenarierne betyder denne fejl, at systemsikkerheden ikke kan garanteres. Derfor skifter Windows OS dig til kernetilstanden og viser BSOD.

Da de fleste mennesker har bemærket denne fejl for nylig efter at have opgraderet deres Windows OS, tror de, at det er opstået på grund af Windows-opgraderingen. Selvom det kan være tilfældet for dig, er denne opfattelse ikke helt sand. Denne fejl har eksisteret i ret lang tid og har påvirket flere andre Windows-versioner.

På Windows 10 og 11 opstår denne fejl med en BSOD under opstart med en fejlmeddelelse, der siger –

Din pc løb ind i et problem og skal genstartes. Vi samler bare nogle fejloplysninger, og så kan du genstarte. (##% komplet) Hvis du gerne vil vide mere, kan du søge online senere efter denne fejl: 0xC000021a.

Hvorimod denne fejl på andre Windows-versioner normalt opstår med nogle andre udsagn som –

 • STOP 0xC000021A
 • STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED (Statussystemproces afsluttet)
 • HALT: c000021a {Fatal System Error}
 • STOP c000021a

Uanset hvilken fejlmeddelelse du modtager, vil løsningen på fejlen være den samme. Og du skal følge samme tilgang for at rette op på det.

Hvad forårsager fejlkoden 0xc000021a på Windows?

Denne fejlkode 0xc000021a og andre BSOD-fejl kan opstå på grund af flere specifikke årsager, som vi har delt nedenfor –

 • Inkompatible eksterne enheder – Ofte er det blevet set, at eksterne enheder såsom USB’er er synderne, der forårsager disse BSOD-fejl. På grund af dårlige drivere eller andre lignende årsager kan disse enheder forstyrre funktionen og forårsage en hindring for kritiske systemprocesser.
 • Ødelagte harddisksektorer – Ligesom alle andre filer på din computer, bliver systemprocesser og apps også gemt på din harddisk. Hvis dine harddisksektorer er beskadigede eller har nogle problemer, vil dit Windows OS ikke være i stand til at få adgang til systemprocesser og filer. Som et resultat vil det kaste fejl som BSOD-stopkode 0xc000021a.
 • Ødelagte eller forældede drivere – Korrupte og dårlige drivere forårsager ofte flere Windows-relaterede fejl, herunder BSOD og kompatibilitetsrelaterede problemer. Det samme kan være grunden til, at du står over for fejlkoden 0xc000021a på Windows.
 • Ødelagte/inkompatible programmer og Windows-opdateringer – I lighed med drivere kan beskadigede programmer og Windows-opdateringsfiler, der enten ikke er korrekt downloadet eller er beskadiget, også forårsage problemer med systemprocesser. Som et resultat vil du se denne BSOD-fejl.
 • Virus eller Malware – Det er en anden mulig årsag, der ikke kun udløser BSOD-fejl, men også inviterer til andre uønskede trusler. Derfor bør du overveje at scanne din computer regelmæssigt for at sikre, at du er sikker mod alle virus-relaterede trusler.
 • Forkert konfigurerede Windows registreringsdatabaseposter – Hver gang du foretager en ændring på systemniveau, ændrer den Windows registreringsdatabaseposter. Tredjepartsprogrammer kan også bruge registreringsdatabasen til at gemme indstillinger. Derfor, uanset årsagen, hvis du har fejlkonfigureret registreringsposter på dit system, kan det være grunden til, at du har at gøre med denne BSOD-fejl.

Dette er de mest almindelige årsager, der udløser denne BSOD-fejlkode 0xc000021a. Nu hvor du kender årsagen, lad os diskutere de løsninger, du kan følge for at rette denne fejl.

Ting, der vil hjælpe dig med at rette Windows Stop Code 0xc000021a

Ofte vil du sidde fast i opstartsløkken og ude af stand til at starte din pc, hvis du har at gøre med BSOD fejlkode 0xc000021a. Du kan dog prøve en hård genstart for at se, om det hjælper dig med at indlæse dit OS.

Hvis den hårde genstart hjælper, kan du køre de løsninger, der er delt i det senere afsnit af denne artikel for at rette denne BSOD-fejl. Du kan hårdt genstarte din pc blot ved at trykke på tænd/sluk-tasten, indtil din computer slukker, og derefter genstarte den.

Men hvis opstartsløkken gentages, vil den hårde genstart ikke fungere. I dette scenarie kan du prøve et par ting –

#1. Kør Startup Repair

Startup Repair er et Window Recovery Environment (WinRE), der hjælper dig med at fejlfinde de fejl, der forhindrer dit OS i at starte korrekt op. Det er dog lidt udfordrende at nå WinRE, hvis din pc ikke starter op. Det er fordi BSOD begrænser dig fra at gøre noget på din computer.

For at nå WinRE skal du stole på hårde genstarter. Til dette skal du genstarte din Windows-maskine hårdt tre til fire gange inden for et par minutter.

  Hvilken er den sikreste i 2023?

Sådan kan du hårdt genstarte din pc og indlæse WinRE –

 • Tryk og hold tænd/sluk-knappen nede for at slukke din computer.
 • Tryk nu på tænd/sluk-knappen igen for at starte din computer. Men når du ser et Windows-starttegn, såsom Windows-logoet, skal du trykke på tænd/sluk-knappen igen, indtil din computer slukker.
 • Gentag denne proces et par gange inden for et par minutter.

Et par mislykkede forsøg på at starte vil tage dig til WinRE. Du vil se “Forbereder automatisk reparation” på din skærm.

Når den er indlæst, skal du klikke på knappen Avancerede indstillinger. Derefter skal du følge disse trin for at køre Startup Repair –

 • Klik på indstillingen Fejlfinding.

 • Vælg nu de avancerede indstillinger.

 • Her vil du se en masse muligheder. Vælg Startup Repair.

 • Din computer genstarter og beder dig om at vælge din brugerkonto og logge på den ved at bruge din adgangskode for at køre Startup Repair. Du skal blot følge prompten.

 • Når du logger ind, starter den direkte opstartsreparationen og begynder at diagnosticere din pc.

Du skal være tålmodig og vente på, at Startup Repair fuldfører processen. Men hvis Startup Repair ikke kan løse dit problem og ikke lader dig starte op, skal du starte med fejlsikret tilstand. Først derefter kan du anvende rettelser.

#2. Aktiver fejlsikret tilstand

Windows Safe Mode er en diagnosticeringstilstand, der starter dit operativsystem op med kun vigtige drivere og tjenester. Denne tilstand bruges primært til at fejlfinde problemer såsom nedbrudt OS, ude af stand til at starte korrekt, ustabilitet på grund af opdateringer, drivere og applikationer og andre fejl.

Da du sidder fast i opstartsløkken, kan du aktivere fejlsikret tilstand ved hjælp af WinRE. For at indlæse WinRE kan du følge de førnævnte trin.

Når WinRE er indlæst, kan du følge disse trin for at aktivere fejlsikret tilstand –

 • Klik på indstillingen Fejlfinding.
 • Klik her på Avancerede muligheder.
 • Det vil bringe en masse muligheder. Du skal vælge Startindstillinger.

 • Klik nu på Genstart-knappen.

 • Når din pc er genstartet, skal du trykke på funktionstasten, der er tildelt indstillingen Aktiver sikker tilstand. På de fleste Windows-maskiner vil det være F4, men i nogle sjældne scenarier kan det variere.

Det er det. Dette vil starte dig i fejlsikret tilstand. Når du er i sikker tilstand, vil du se en sort skærm med “Safe Mode” nævnt i alle hjørnerne. Du kan starte fejlfindingsprocessen herfra for at løse stopkoden 0xc000021a-fejlen.

Sådan rettes 0xc000021a-fejlkoden på Windows

Nu hvor du har startet op i fejlsikret tilstand, er det tid til at køre løsningerne for at rette denne BSOD-fejl –

#1. Tag alle eksterne enheder ud

En af de mest almindelige årsager til, at folk håndterer denne fejl, er på grund af inkompatible eksterne enheder, der forstyrrer opstartsprocessen. Derfor bør afbrydelse af stikket fra din pc være den øverste metode til at se, om det hjælper. Du behøver dog ikke at starte op i fejlsikret tilstand for denne metode.

Afbryd alle de eksterne enheder, der er tilsluttet din computer, og genstart den. Hvis fejlen bliver rettet, skal du tilslutte hver enhed en efter en for at se, hvilken der er synderen.

Men hvis fejlen stadig eksisterer, skal du følge den næste metode.

#2. Kør en SFC-scanning

Som nævnt opstår denne fejl ofte på grund af beskadigede harddisksektorer. At køre SFC-scanningen kan hjælpe dig med at reparere de beskadigede filer og harddisksektorer. Som et resultat bliver denne BSOD-fejl rettet.

Det gode er, at at køre en SFC-scanning er som en cakewalk.

Sådan kan du køre en SFC-scanning –

 • Først og fremmest skal du starte din pc i fejlsikret tilstand.
 • Tryk på Windows-tasten på dit tastatur for at åbne Start-menuen.
 • Her skal du skrive cmd for at finde kommandoprompten og klikke på Kør som administrator mulighed. Det vil starte kommandoprompten med alle administratorrettigheder.

 • Nu skal du skrive følgende kommando og trykke på Enter.
DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

Dette vil køre Deployment Image Servicing and Management. Det er vigtigt og anbefales at køre DISM, før du bruger System File Checker. Dette kan tage et stykke tid, da det samler de filer, der forårsager problemerne, og som skal rettes.

 • Når det er fuldført, skal du skrive følgende kommando for at køre SFC-scanningen og trykke på Enter.
sfc /scannow

Dette vil starte System File Checker-værktøjet og behandle den automatiske reparation. Scanningen kan tage et stykke tid, så hav tålmodighed og luk ikke kommandoprompten.

 • Efter at have gennemført scanningen, vil SFC producere en liste over filer, der er blevet rettet. Hvis den ikke kunne finde nogen korrupte filer, ville du se en meddelelse om – Windows Resource Protection fandt ingen integritetskrænkelser. I begge situationer skal du skrive exit-kommandoen og trykke på Enter for at lukke kommandoprompten.

Genstart nu din computer og se, om du stadig står over for fejlen 0xc000021a på Windows. Hvis ja, prøv den næste løsning.

#3. Gendan afventende handlinger

Da de fleste mennesker står over for denne fejl efter opdatering af deres Windows OS, kan ukorrekte installationer af opdateringer og afventende handlinger såsom driveropdateringer, servicepakker og andre være en grund til, at du står over for denne fejlkode 0xc000021a. I et sådant scenarie kan tilbageførsel af ventende handlinger være en god løsning til at rette denne fejl.

Gendannelse af afventende handlinger ville grundlæggende stoppe og gendanne den mislykkede og ufuldstændige installation og kan hjælpe dig med at rette denne fejl.

For at gendanne afventende handlinger skal du starte op i Windows Recovery Environment. Vi har allerede dækket, hvordan du kan nå WinRE ovenfor.

Når du er i WinRE, skal du følge disse trin for at gendanne afventende handlinger –

 • Klik på indstillingen Fejlfinding.
 • Vælg derefter de avancerede indstillinger.
 • Her skal du vælge kommandopromptindstillingen.

 • Det kan bede dig om at vælge din konto og logge ind på den. Gøre det.
 • Når kommandoprompten er indlæst, skal du skrive nedenstående delte kommando og trykke på Enter.
dism /image:C: /cleanup-image /revertpendingactions

Da jeg har mit Windows installeret på C-drevet, har jeg skrevet C i kommandoen. Hvis du har din Windows installeret på et andet drev, skal du erstatte C’et med det tildelte bogstav for det drev.

  Multi-Layer SSD'er: Hvad er SLC, MLC, TLC, QLC og PLC?

Vent på, at kommandoen udføres med succes. Prøv derefter at starte Windows normalt for at kontrollere, om fejlen stadig fortsætter. Hvis det gør det, skal du følge den næste løsning.

#4. Vend systemet tilbage til den sidste arbejdstilstand

Igen, da de fleste brugere står over for denne BSOD-stopkode 0xc000021a-fejl efter opgradering af deres OS, kan tilbagevenden til et tidligere fungerende gendannelsespunkt være en god løsning til at rette denne fejl. Dette er den bedste metode, fordi hvis du installerer et gendannelsespunkt, vil du ikke miste nogen data og få rettet fejlen.

Efter det, hvis du vil, kan du igen installere opdateringerne.

Denne metode kan igen følges enten fra fejlsikret tilstand eller WinRE. Her er hvordan du kan gøre det fra WinRE, da det er et lidt bedre valg og indeholder færre trin –

 • Først og fremmest skal du kontakte WinRE. Du kan følge ovenstående trin for det samme.
 • Klik på indstillingen Fejlfinding.
 • Vælg her Avancerede muligheder.
 • Her vil du se en masse muligheder. Vælg indstillingen Systemgendannelse. Det vil starte din pc til systemgendannelse.

 • Vælg din brugerkonto og log ind på den ved at indtaste din adgangskode.

 • Det vil vise dig en liste over systembilleder oprettet på din pc. Vælg blot det gendannelsespunkt, du oprettede, eller det seneste, og klik derefter på knappen Næste.

 • Følg instruktionerne på skærmen for at gendanne systembilledet.

Hele billedgendannelsesprocessen kan tage op til et par minutter.

Din pc genstarter automatisk, når gendannelsesprocessen er fuldført. Hvis det ikke gør det, skal du genstarte din pc på egen hånd og kontrollere, om fejlen er blevet rettet.

Bemærk, at selvom Systemgendannelse er et meget praktisk Windows-værktøj, er det som standard deaktiveret. Derfor, hvis du ikke kunne finde et systemgendannelsesbillede, kan det skyldes, at dette hjælpeprogram var deaktiveret på din pc. I det scenarie vil denne løsning ikke fungere for dig.

#5. Genopbyg opstartskonfigurationsdataene

Boot Configuration Data, også kaldet BCD, indeholder de instruktioner, der er nødvendige for at starte dit Windows OS hurtigt og sikkert. Hvis BCD’en er beskadiget eller går glip af noget, vil din pc ikke starte korrekt, hvilket udløser fejl som BSOD-stopkode 0xc000021a.

Derfor kunne genopbygning af Boot Configuration Data være en god løsning for at løse 0xc000021a-fejlen.

For at genopbygge BCD’en skal du følge disse enkle trin –

 • Start din Windows-pc i WinRE.
 • Klik på indstillingen Fejlfinding.
 • Vælg derefter de avancerede indstillinger.
 • Her skal du vælge kommandopromptindstillingen.
 • Indtast kommandoen bootrec /rebuildbcd og tryk på Enter. Dette vil genopbygge Boot Configuration Data. Hvis denne kommando ikke finder noget, skal du bruge følgende kommando og trykke på Enter.
bcdboot C:windows /s C:

Udover Boot Configuration Data bør du også overveje at rette Master Boot Record.

 • For at rette MBR skal du skrive kommandoen bootrec /fixmbr og trykke på Enter.

 • Skriv nu exit-kommandoen og tryk på Enter.

Genstart derefter din pc for at se, om fejlen er blevet rettet. Hvis du stadig ser fejlen, skal du følge den næste løsning.

#6. Kør Windows Defender Antivirus

Som nævnt er det muligt, at din pc er inficeret med malware og vira, hvilket i sidste ende kan forårsage denne stopkode 0xc0021a BSOD-fejl på din Windows-maskine. Derfor bør du køre en grundig virusscanning.

Problemet er, at selvom du har et antivirusprogram installeret, kan du ikke bruge det, fordi du sidder fast i opstartsløkken. I et sådant scenarie kan du bruge Microsoft Windows’ indbyggede antivirusværktøj, Windows Defender.

Her er, hvordan du kan køre Windows Defender antivirus for at rette denne fejl –

 • Først og fremmest skal du starte din Windows-computer i fejlsikret tilstand.
 • Åbn nu Systemindstillinger.
 • Klik på indstillingen Opdatering og sikkerhed.

 • Vælg indstillingen Windows Security fra venstre rude.

 • Klik på Virus- og trusselsbeskyttelsesindstillingen, der er angivet under beskyttelsesområderne. Dette åbner et nyt vindue for dig.

 • Klik på Scanningsindstillinger under Aktuelle trusler.

 • Klik nu på indstillingen Fuld scanning og klik derefter på knappen Scan nu.

Det er det. Windows Defender begynder at scanne dine drev grundigt for eventuelle virus og malware. Hvis Windows Defender finder nogen trusler på din pc, vil Defender sætte det på en liste.

Windows Defender giver yderligere instruktioner til at rette disse trusler, så du kan have din pc i kørende tilstand igen. Når alle truslerne er blevet rettet, skal du genstarte din pc for at kontrollere, om fejlen stadig eksisterer.

#7. Afinstaller nyligt installerede programmer

Hvis fejlkoden 0xc000021a dukkede op efter installation af et program, er programmet sandsynligvis årsagen til fejlen. Derfor bør du afinstallere disse programmer for at se, om det hjælper dig med at rette denne BSOD-fejl.

Sådan kan du afinstallere nyligt installerede programmer –

 • Først og fremmest skal du starte dit Windows OS i fejlsikret tilstand.
 • Tryk nu på Windows-tasten og skriv Kontrolpanel og tryk på Enter.
 • Vælg indstillingen Afinstaller et program under Programmer.

 • Her vil du se en liste over installerede programmer. Sorter listen efter installationsdato, og afinstaller programmer, som du for nylig har installeret.

Når disse programmer er afinstalleret, skal du genstarte dit system og kontrollere, om fejlen er blevet rettet. Hvis det ikke er det, skal du følge den næste løsning.

#8. Afinstaller problematisk Windows Update

Da de fleste mennesker står over for denne fejl efter at have opgraderet deres Windows, kan afinstallation af de seneste Windows-opdateringer være en løsning til at rette fejlen.

Sådan kan du afinstallere problematiske opdateringer for at rette fejlkoden 0xc000021a –

 • Først og fremmest skal du starte din Windows-pc i fejlsikret tilstand.
 • Gå nu til Indstillinger.
 • Klik på indstillingen Opdatering og sikkerhed.
 • Vælg indstillingen Windows Update fra venstre rude, og klik derefter på indstillingen Vis opdateringshistorik.

 • Klik nu på indstillingen Afinstaller opdateringer.

 • Se her efter de seneste opdateringer, du har installeret, og som kan forårsage denne BSOD-fejl. Højreklik på dem og vælg Afinstaller.

 • Hvis den beder om nogen tilladelser, skal du tillade det og fortsætte videre.

Når du har afinstalleret de seneste opdateringer, skal du genstarte din pc og kontrollere, om fejlen er blevet løst. Hvis du stadig ser BSOD-fejlkoden 0xc000021a, skal du følge den næste løsning.

  12 bedste værktøjer til at skabe mindeværdige videocollager

#9. Opdater enhedsdrivere

Forældede og inkompatible drivere er blandt de mest almindelige årsager til, at folk håndterer BSOD-fejl. Da fejlkoden 0xc000021a også er en BSOD-fejl, kan opdatering af enhedsdrivere eller fjernelse af problematiske være en god løsning til at rette fejlen.

Her er, hvordan du kan løse driver-relaterede problemer –

 • Først og fremmest skal du starte din Windows i fejlsikret tilstand.
 • Højreklik på Start-knappen, og vælg Enhedshåndtering fra rullemenuen.

 • Find nu de problematiske drivere. De drivere, der muligvis forårsager denne fejl for dig, vil have et gult udråbstegn på det.
 • Højreklik på den problematiske driver, og vælg indstillingen Opdater driver.

 • Et minivindue vil dukke op. Her skal du vælge indstillingen Søg automatisk efter drivere.

Hvis du gør det, startes driveropdateringsprocessen automatisk. Hvis driveropdateringen ikke kan finde nogen relaterede drivere, kan du prøve indstillingen Deaktiver enhed eller Afinstaller enhed. Deaktivering/afinstallation vil dog stoppe den pågældende enhed med det samme. Du bliver nødt til at installere enhedsdriverne igen for at få denne enhed til at fungere igen.

#10. Deaktiver håndhævelse af driversignatur

Hvis opdatering eller afinstallation af drivere ikke kunne rette fejlen, kan du prøve at deaktivere Driver Signature Enforcement.

Programmer, der ikke er digitalt signeret eller verificeret af Microsoft, må som standard ikke køre på Windows. Der er chancer for, at Driver Signature Enforcement blev deaktiveret på din tidligere Windows-version, men da du opgraderede din pc, gik den til standardindstillingerne.

Hvis det kan være tilfældet, vil deaktivering af Driver Signature Enforcement helt sikkert rette fejlen for dig.

Her er hvordan du kan gøre det –

 • Først og fremmest nå Windows Recovery Environment.
 • Klik på indstillingen Fejlfinding.
 • Klik nu på Avancerede indstillinger.
 • Her skal du klikke på indstillingen Startindstillinger efterfulgt af Genstart-indstillingen.
 • Du vil se en liste over muligheder. Tryk på F7 for at deaktivere håndhævelse af førersignatur.

Herefter genstarter dit system automatisk. Hvis det ikke gør det, skal du blot genstarte din pc manuelt og kontrollere, om problemet er løst.

#11. Reparation af systemregistret

Korrupte systemregistreringsposter, der er afgørende for opstart, er en anden almindelig årsag, der forårsager BSOD-fejl som fejlkode 0xc000021a. Derfor kan gendannelse af systemregistreringsposter til standard være en god løsning til at rette denne fejl.

Her er, hvordan du kan reparere dine systemregistre for at rette denne fejlkode –

 • Først og fremmest skal du starte din computer i Windows Recovery Environment.
 • Klik nu på indstillingen Fejlfinding.
 • Vælg her de avancerede indstillinger og vælg derefter kommandoprompten.
 • Den vil bede dig om at vælge din brugerkonto og logge ind med din adgangskode. Gøre det.
 • Indtast nu følgende kommandoer og tryk på Enter-tasten efter hver kommando er udført.
cd /d C:windowsSystem32config

xcopy *.* C:RegBack

cd RegBack

dir

Disse kommandoer vil trække alle de ændringer, der er blevet foretaget i dit systems registreringsdatabase af enhver software, systemfiler eller SAM-filer. Hvis du finder ændringer, der er foretaget for nylig, som kunne have påvirket dit system, skal du følge næste trin.

Ellers, hvis de sidste ændringer blev foretaget for et stykke tid siden, skal du ikke gøre andet end at genstarte din computer og følge den næste metode.

 • Indtast følgende kommandoer en efter en, og tryk på Enter efter hver kommando er udført.
copy /y software ..

copy /y System ..

copy /y Sam ..

Husk, at der er to prikker med i kommandoerne.

#12. Brug Event Viewer

Hvis ingen af ​​de førnævnte løsninger virker for dig, kan du prøve at bruge Event Viewer, et internt Windows-logningsværktøj, for at identificere den mulige årsag til, at denne fejl opstår for dig.

Sådan kan du bruge Event Viewer –

 • Først og fremmest skal du starte Windows i fejlsikret tilstand.
 • Tryk på Windows-tasten, skriv Event Viewer, og start dette værktøj.

 • Vælg Windows-logfilerne i venstre rude, og vælg System fra rullelisten.

 • Hvis der er en nylig post, der siger Error, skal du klikke på den.
 • Se her efter oplysningerne under fanen Generelt og detaljer. Du kan bruge disse oplysninger til at finde andre relevante løsninger, som du kan følge for at rette denne BSOD-fejl.

#13. Nulstil dit Windows

Hvis intet virker for dig, er den eneste mulighed, der er tilbage, at nulstille Windows.

Husk dog, at Windows-nulstilling ville slette alle de installerede programmer og indstillinger. Windows nulstilling ville stort set nulstille alt til fabriksstandardtilstanden. Windows giver dig dog en mulighed, hvis du vil beholde dine personlige filer.

Hvis du vælger denne mulighed, vil kun dit Windows-systemdrev blive nulstillet til standard, hvorimod det ikke ændrer nogen filer i andre drev.

Da du ville miste dine data i alle scenarierne, bør Windows-nulstilling være det sidste våben i dit arsenal.

Her er hvordan du kan nulstille din Windows –

 • Først og fremmest skal du starte din Windows-pc i WinRE.
 • Vælg indstillingen Fejlfinding.
 • Klik på indstillingen Nulstil denne pc.
 • Her vil du se to muligheder – Behold mine filer og Fjern alt. Som nævnt vil indstillingen Behold mine filer kun nulstille systemdrevet, mens indstillingen Fjern alt vil slette data fra alle drevene. Jeg vil anbefale at vælge indstillingen Behold mine filer.

 • Du vil blive bedt om at vælge din konto og logge ind på den med din adgangskode. Gøre det.

Det er det. Dette vil starte nulstillingsprocessen, og afhængigt af de muligheder, du vælger, kan det tage et par minutter til op til nogle timer.

Nulstilling af din pc er den sikre løsning til at rette denne fejlkode 0xc000021a. Dette vil dog slette alle app-installationer, data og indstillinger.

Sådan forhindres BSOD-fejl som fejlkode 0xc000021a

Nedenfor har jeg delt nogle af de bedste tips, som du kan følge for at forhindre BSOD-fejl –

 • Hold dine Windows og drivere opdateret – Da BSOD-fejl primært opstår på grund af inkompatible drivere og inkompatible Windows-installationer, kan det være det bedste du kan gøre at holde dine drivere og Windows opdateret. Du kan opdatere Windows direkte fra Windows Update-indstillinger, og for drivere kan du bruge driveropdateringer.
 • Undgå tredjepartssoftware – Tredjepartssoftware, især skum, kan forårsage problemer og udløse BSOD-fejl. Undgå derfor at installere tredjepartssoftware fra ukendte kilder.
 • Brug pålidelig antivirus – Selvom Windows som standard leveres med Windows Defender, er det altid en god idé at bruge et mere effektivt antivirusprogram til at beskytte din computer mod forskellige typer malware, vira og trusler.

Der har du det – en detaljeret vejledning, der dækker forskellige løsninger til at rette fejlen 0xc000021a.

BSOD-fejl er svære at håndtere, fordi de begrænser dig fra at starte Windows OS. Når du håndterer BSOD-fejl som stopkode 0xc000021a, skal du følge en anden tilgang end normalt.

Forhåbentlig har de førnævnte løsninger hjulpet dig med at rette denne fejl på din Windows-maskine.

Dernæst kan du også læse, hvordan du retter fejlen “d3dx9_43.dll ikke fundet/mangler” på Windows.