Sådan konverteres PNG til JPG på Linux

Har du nogle PNG-billedfiler, du skal konvertere til JPG, liggende på din Linux-pc? Ved du ikke den første ting om at konvertere billedformater? Vi kan hjælpe! Følg med i denne guide, når vi gennemgår, hvordan man konverterer PNG-billedfiler til JPG på Linux!

Installation af ImageMagick på Linux

Der er mange måder at konvertere PNG-filer til JPG-filer på Linux, men den hurtigste og bedste måde er at bruge ImageMagick, et kommandolinjeværktøj, der kan konvertere billeder, inklusive PNG.

ImageMagick finder vej på mange Linux-brugeres pc’er, da mange af de apps, som folk bruger, har en tendens til at stole på ImageMagick på den ene eller den anden måde. Vi skal dog stadig gennemgå, hvordan man installerer denne software på Linux, før vi fortsætter.

ImageMagick-programmet er understøttet på alle Linux-operativsystemer. For at starte installationen skal du åbne et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen og start den på den måde.

Når terminalvinduet er åbent, skal du følge installationsinstruktionerne, der svarer til det Linux-operativsystem, du bruger på din pc.

Ubuntu

På Ubuntu Linux kan du installere ImageMagick-applikationen på din computer med følgende apt install-kommando nedenfor.

sudo apt install imagemagick

Debian

Hvis du bruger Debian, vil du være i stand til at få en forholdsvis ny version af ImageMagick op og køre på dit system med apt-get install kommandoen nedenfor.

sudo apt-get install imagemagick

Arch Linux

Dem, der bruger Arch Linux, vil være i stand til at få ImageMagick-applikationen op at køre på deres systemer ved at indtaste pacman-kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S imagemagick

Fedora

Bruger du Fedora Linux? Hvis det er tilfældet, vil du være i stand til at installere ImageMagick på din computer ved at bruge følgende dnf installationskommando nedenfor.

sudo dnf install imagemagick

OpenSUSE

Kører du OpenSUSE Linux på din computer? Hvis det er tilfældet, vil du være i stand til at få ImageMagick-programmet til at fungere på dit system med følgende zypper-installationskommando nedenfor.

sudo zypper install imagemagick

Generisk Linux

Hvis du bruger et Linux-operativsystem, som vi ikke har dækket i installationsvejledningen, så fortvivl ikke. Chancerne er, at du stadig vil være i stand til at få ImageMagick op at køre fint. Tjek din pakkehåndtering (terminalkommandoen du bruger til at installere software) for “imagemagick”-pakken og installer den.

Alternativt, hvis du ikke kan finde “imagemagick”-pakken på dit system og har brug for at installere den, skal du følge ImageMagick-webstedets officielle kildekodeinstruktioner. Den leder dig gennem alt, hvad du behøver at vide for at bygge den fra bunden.

Brug af ImageMagick til at konvertere PNG’er til JPG’er

ImageMagick kan bruges til at konvertere billeder gennem terminalen. I denne vejledning viser vi dig, hvordan du bruger den til at konvertere PNG’er til JPG-filer. Start et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T eller ved at søge efter “Terminal” i appmenuen.

Når terminalvinduet er åbent, skal du følge instruktionerne nedenfor afhængigt af hvor mange billeder du ønsker at konvertere ad gangen.

Konverter et enkelt billede

For at konvertere et enkelt billede, start med at bruge CD-kommandoen til at flytte ind i den mappe, hvor din PNG-billedfil er placeret. I dette eksempel bruger vi “Billeder”.

cd ~/Pictures/

Når du er i mappen, skal du bruge kommandoen mogrify med kommandolinjeindstillingen -format jpg.

mogrify -format jpg MY-PNG-FILE.png

Efter at have skrevet i ovenstående mogrify-kommando, vil ImageMagick konvertere din fil til en JPG, med samme filnavn, i samme mappe som PNG-filen.

Konverter flere billeder

Ud over at konvertere enkelte billeder i ImageMagick, er det også muligt at konvertere flere billeder ad gangen. For at starte skal du bruge CD-kommandoen til at flytte ind i den mappe, hvori dine flere PNG-filer er placeret. Igen, i dette eksempel, vil PNG-filer være placeret i mappen “Billeder”.

Brug CD-kommandoen til at flytte ind i mappen “Billeder” med terminalen.

cd ~/Pictures

Når du er inde i mappen “Billeder”, skal du bruge kommandoen mogrify og kommandolinjeindstillingen -format jpg, så ImageMagick ved, hvilket format der skal bruges. Angiv derefter de filer, der skal konverteres. Når vi konverterer flere filer, skal du bruge symbolet *.

*-symbolet er et jokertegn. Lang historie kort, jokertegnet giver dig mulighed for at fortælle en kommando om at søge efter hver enkelt fil med en bestemt filtype. I dette tilfælde kan vi bruge det til at konvertere hver PNG-fil.

mogrify -format jpg *.png

Når konverteringen er færdig, vil du se forskellige JPG-filer med de samme navne som dine PNG-filer.