Sådan installeres Solus Linux

På det seneste har Linux-fællesskabet lovprist Solus Linux. Det er ikke svært at se hvorfor. Det er et smukt styresystem med en masse gode ting at byde på. I en verden, hvor de mest populære Linux-distributioner er “Ubuntu-derivater”, skiller det sig ud. Det kan være svært at installere en Linux-distribution, især for dem, der er nye (selvom Solus er meget enklere end de fleste). Derfor vil vi i denne artikel gennemgå præcis, hvordan du får Solus Linux til at køre op og køre.

SPOILER ALERT: Rul ned og se videotutorialen i slutningen af ​​denne artikel.

Solus Linux Live Disk

Det første trin i installationen af ​​en Linux-distribution er at oprette installationsmediet. For de fleste betyder det at brænde det til et USB-flashdrev. Der er mange måder at gøre dette på en computer, men måske den nemmeste (og mest universelle) er at bruge Etcher-billedværktøjet. Grunden til at gå med Etcher er, at programmet fungerer på MacOS, Linux og Windows, hvilket sikrer, at uanset hvilket operativsystem du brænder din Solus USB på, vil det være nemt. Download den her.

Tilslut et USB-flashdrev til din pc. Den skal være mindst 2 GB i størrelse, fordi Solus ISO-filen er 1,2 GB. Det burde du også download den seneste version af Solus. Gå til udgivelsessiden, og vælg en udgivelse af det operativsystem, der passer dig bedst. I øjeblikket er der Solus Budgie, Solus Gnome og Solus Mate.

  De 7 bedste Task Manager-værktøjer til Linux

Åbn Etcher USB-værktøjet og klik på knappen “Vælg billede”. Brug filbrowserens brugergrænseflade til at åbne Solus OS-billedet på din pc. Gå derefter videre til næste trin i processen.

I det næste trin skal du vælge den USB-stick, du vil flashe til (hvis programmet ikke gør det automatisk for dig). Når det hele er ordnet, skal du klikke på “Flash”-knappen for at starte blinkingen.

At lave en live USB-stick tager lidt tid. Når det er færdigt, skal du holde USB tilsluttet. Genstart din pc. Når din pc starter op, skal du trykke på den korrekte knap på dit tastatur for at åbne BIOS. I dette område skal du ændre opstartsrækkefølgen, så USB-stikket indlæses før noget andet.

Installation af Solus

Når Solus live-disken først starter op, vil du se et skrivebord. Det er helt brugbart, så prøv det gerne, inden du installerer. Når du har prøvet Solus-skrivebordet, skal du kigge efter “Install OS” på skrivebordet og dobbeltklikke på det for at åbne installationsprogrammet.

Inde i “Installer Solus” er der mange muligheder at gå igennem. Den første del af det er at vælge et sprog. Kig gennem menuen og klik på dit modersmål. Når du har fundet det, skal du klikke på “Næste” for at komme videre.

  Sådan renses metadata fra filer på Linux

På næste side skal du fortælle Solus din placering. Bare rolig, “automatisk placering” er kun for at OS nemmere kan anvende placeringsbaserede indstillinger. Hvis du ikke føler dig godt tilpas, skal du ikke klikke på “find min placering”.

Dernæst skal du i processen indstille et tastatur. Udvælgelsesprocessen er normalt automatisk (hvis du tillader automatisk placering), så det er nok bare at trykke på “næste”. På næste side er det tid til at indstille tidszonen. Klik på din placering og indstil det korrekte tidspunkt, og klik derefter på “næste” for at gå videre til “diske”-delen. På diske skal du vælge en harddisk for at installere Solus. Klik på rullemenuen, og se efter den harddisk, du vil installere Solus på.

Under harddiskvalgsmenuen er information om partitionering. Som standard er “Automatisk partitionering” valgt. At vælge automatisk partitionering er en glimrende mulighed at vælge, især hvis du er nybegynder. Hvis du også bruger Windows, skal du vælge dual-boot-indstillingen (denne mulighed installerer Solus sammen med Windows).

  Sådan spiller du Castle Crashers på Linux

Bemærk: Spring over siden Avancerede installationsindstillinger, da det ikke er nødvendigt.

Med partitionslayoutet valgt, er installationen næsten klar. Nu er der kun tilbage at konfigurere værtsnavnet, oprette en bruger og tildele en adgangskode. For at indstille værtsnavnet (også navnet på din pc på netværket), klik i boksen, der siger “skriv værtsnavnet her” og skriv noget ud. Husk, at dette er en unik identifikator, der gør det muligt for andre pc’er at kommunikere over netværket. Navngiv det noget, du vil genkende, og klik på “næste”.

Under “Hvem vil bruge denne enhed” skal du gå igennem og udfylde “Brugernavn”, “Reelt navn”, “Adgangskode” og “Bekræft adgangskode”. Vælg “Tilføj nu” for at tilføje den nye bruger, når du er færdig.

På sidste side kan du se en oversigt over præcis, hvad Solus vil gøre under installationen. Se på det og se om alt ser ok ud. Hvis alt ser godt ud, skal du trykke på “Installer” for at starte installationsprocessen.

Solus vil vise en besked, der siger “Du kan nu afslutte installationsprogrammet.” Genstart din pc, og fjern det USB-flashdrev, der blev brugt til at installere. Når din pc indlæses backup, er Solus OS klar til brug!