Sådan spiller du Castle Crashers på Linux

Castle Crashers er et 2D indie hack-and-slash videospil udviklet af The Behemoth. Spillet blev udgivet i 2008 til Xbox 360. Spillet kom dog til andre platforme senere. Sådan spiller du Castle Crashers på Linux.

Få Castle Crashers til at arbejde på Linux

Castle Crashers er ikke et Linux-spil, men takket være Proton fungerer det fint på Linux. Proton-værktøjet virker dog kun i Linux gennem Steam-klienten. Så du skal installere Steam Linux-klienten på din Linux-pc, før du fortsætter.

Installer Steam

For at få Steam til Linux til at fungere på din computer skal du åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet. For at gøre det skal du klikke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søge efter “Terminal” i appmenuen og starte den på den måde.

Når terminalvinduet er åbent og klar til brug, skal du følge Linux installationsinstruktionerne nedenfor, der svarer til det Linux OS, du bruger i øjeblikket.

Ubuntu

For at få Steam til at arbejde på Ubuntu, kan du installere det med den passende installationskommando nedenfor.

sudo apt install steam

Debian

For at få Steam til at arbejde på Debian, skal du downloade DEB-pakken til din computer. Du kan downloade Steam DEB-pakken til din computer ved at bruge wget download-kommandoen nedenfor.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Efter at have downloadet den seneste version af Steam til din Debian-pc, kan installationen begynde. Brug dpkg-kommandoen nedenfor til at installere Steam på din computer.

sudo dpkg -i steam.deb

Når Steam DEB-pakken er konfigureret på din Debian-pc, skal du køre kommandoen apt-get install -f. Denne kommando giver dig mulighed for at rette eventuelle afhængighedsproblemer, der dukkede op under installationen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam er tilgængelig for Arch Linux-brugere via “multilib”-softwarelageret. Du bliver dog nødt til at aktivere dette softwarelager, fordi det ikke altid er aktiveret. For at gøre dette skal du åbne filen /etc/pacman.conf i din foretrukne teksteditor (som root).

  Sådan sikkerhedskopieres SD-kort og flashdrev på Linux med DD

Når du har åbnet tekstfilen i en editor som root, skal du finde “multilib”-delen af ​​filen. Fjern derefter #-symbolet foran det og linjerne lige under. Når du er færdig, skal du gemme dine redigeringer og afslutte editoren.

Nu hvor alt er konfigureret, synkroniser dit Arch Linux-system igen med kommandoen nedenfor.

sudo pacman -Syy

Til sidst skal du installere den seneste udgivelse af Steam på din Arch Linux-computer.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

For at få Steam til at arbejde på Fedora eller OpenSUSE, er det bedst at følge Flatpak installationsinstruktionerne i denne guide. Men hvis du ikke ønsker at installere Steam gennem Flatpak, er det muligt at installere Steam gennem softwarelagre inkluderet i operativsystemet.

  Sådan ser du YouTube på Linux-skrivebordet med FreeTube

Flatpak

Hvis du gerne vil bruge Flatpak-udgivelsen af ​​Steam på din computer, skal du først konfigurere Flatpak-runtiden på din computer. For at konfigurere Flatpak runtime, følg med i vores opsætningsvejledning om emnet.

Efter opsætning af Flatpak runtime på din computer, kan installationen af ​​Steam begynde. Brug de to kommandoer nedenfor, og installer den seneste udgivelse af Steam.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer Castle Crashers på Linux

Når Steam er installeret, skal du starte det på Linux-skrivebordet ved at søge efter t i appmenuen. Derefter skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor for at få Castle Crashers til at fungere.

Trin 1: Find menuen “Steam” inde i Steam-appen, og klik på den med musen. Find derefter knappen “Indstillinger” i Steam og vælg den for at få adgang til Steam-indstillingerne.

Find afsnittet “Steam Play” i Steam-indstillingsvinduet. Marker derefter både feltet “Aktiver Steam Play for understøttede titler” og feltet “Aktiver Steam Play for alle andre titler”.

  Sådan streames til twitch fra kommandolinjen på Linux

Trin 2: Find knappen “Store” øverst på Steam, og vælg den med musen. Når du har valgt denne knap, får du adgang til Steam-butikken. Herfra skal du finde søgefeltet og klikke på det.

Når du har valgt søgefeltet, skal du indtaste “Castle Crashers”. Tryk derefter på Enter-tasten på tastaturet for at se søgeresultaterne. Til sidst skal du gennemse søgeresultaterne og klikke på “Castle Crashers” for at få adgang til spillets butiksside.

Trin 3: På Castle Crashers Steam-butikssiden skal du finde den grønne “Tilføj til indkøbskurv”-knap og klikke på den med musen. Når du har valgt denne knap, har du tilføjet spillet til din kurv.

Trin 4: Gå gennem processen med at købe spillet. Når du har købt den, skal du finde knappen “Bibliotek” og vælge den med musen. Når du har klikket på denne knap, får du adgang til dit Steam-bibliotek.

Se dit Steam-bibliotek igennem for “Castle Crashers”, og vælg det. Find derefter den blå “INSTALL”-knap og klik på den med musen. Hvis du vælger denne knap, downloades og installeres spillet på din computer.

Trin 5: Efter at spillet er installeret på din computer, bliver den blå “INSTALL”-knap til en grøn “PLAY”-knap. Vælg det for at starte Castle Crashers.