Sådan bruger du Notion som udvikler

Notion er mere end blot en note-app. Som udvikler kan du bruge Notion til at spore dine freelanceprojekter, organisere dine kodestykker, samarbejde med kunder, holde styr på job, du søger, og integrere med tredjepartsværktøjer for at strømline hele dit udvikler-workflow.

Nedenfor vil vi dykke dybere ned i nogle af disse use cases for at lære, hvordan du kan bruge Notion som softwareudvikler.

1. Gem kodestykker

Hvis du finder dig selv i at genbruge et stykke kode igen og igen, vil du måske gemme det for nemmere reference. En Notion-tabel tilbyder en nem måde at organisere og få adgang til disse kodestykker. Du kan oprette tags til forskellige programmeringssprog, rammer eller emner og bruge tagfiltre til at finde uddraget, når du har brug for det.

For eksempel kan du oprette en ny Begrebsside og tilføje en tabel med navnet Code Snippets. Tilføj derefter kolonner for navnet, beskrivelsen og kategorien for kodestykket til denne tabel. Du kan også tilføje en datokolonne, der angiver, hvornår du oprettede kodestykket.

I denne tabel er hvert kodestykke en side.

Du kan tilføje, redigere eller slette indhold fra det, og Notion vil fremhæve kodesyntaksen i henhold til dets programmeringssprog, hvilket gør det lettere at læse.

Mange apps giver dig mulighed for at gemme links direkte i appen. Eksempler på disse apps omfatter browsere og sociale medieplatforme som X (tidligere Twitter) og Instagram, som giver dig mulighed for at bogmærke websider og indlæg.

  Sådan aktiveres/deaktiveres multimediehandlingerne for funktionstasterne

Det kan være svært at holde styr på disse links på tværs af forskellige applikationer. Du kan endda ende med at glemme dem. En bedre mulighed er at organisere dem i en centraliseret Notion-database.

Ligesom kodestykketabellen skal du bruge tags til at kategorisere linksene for at gøre det nemt at sortere og filtrere dem, når du leder efter et bestemt bogmærke.

For at oprette en database til dine bogmærker, start med at oprette en ny side i din Notion-konto og navngive den Bogmærker. Tilføj derefter en tabel til siden og opret kolonner for sidenavnet, URL’en til siden, kategorien og datoen.

Du kan manuelt tilføje bogmærker til tabellen eller bruge en af ​​de adskillige Chrome-udvidelser, der er designet til at gemme data til Notion. Det gem til Notion Chrome-udvidelsen giver dig for eksempel mulighed for at linke en database og oprette en formular til at tilføje bogmærkerne til din tabel.

I formularen kan du tilføje navn, kategori og link til den side, du ønsker at bogmærke ved hjælp af udvidelsen.

3. Brug af Notion som et CMS til din blog

Hvis du vil oprette en simpel statisk blog, kan du overveje at bruge en Notion-database som dit Content Management System (CMS). Nedenfor er et eksempel på, hvordan du kan organisere dine blogdata i en Notion-tabel.

Denne tabel har felter til navn, slug (en brugervenlig URL), beskrivelse, tags, et offentliggjort afkrydsningsfelt og datoen, artiklen blev publiceret. Når du har en offentliggjort kolonne, du kan skifte til, kan du udkast til indhold og selektivt udgive det på dit websted, når det er poleret og klar til offentligheden. Tabellen giver en enkel brugergrænseflade til at tilføje, redigere eller slette indhold. Bare tilføj en Begrebsside, og begynd at skrive dit indlæg.

  Hvad er Google Workspace, og erstatter det fuldt ud G Suite?

Sådan viser du indlæggene på dit websted:

 • Hent indlæggene fra Notion-databasen ved hjælp af Begrebs API.
 • Brug den frontend-ramme, du foretrækker, til at gengive disse indlæg på dit websted.
 • Hvis du vælger React, kan du overveje at bruge pakker såsom react-markdown til at gengive Notion-sider og syntax-highlighter til at fremhæve kodeblokkene.
 • 4. Integration med andre applikationer

  Som udvikler kan du bygge apps, der integreres med Notions API og udføre specifikke opgaver. I øjeblikket er der over 250 integrationer på Notion-markedspladsen til forskellige formål.

  For eksempel kan du bruge GitHub- og Figma-integrationerne til at se hhv. repositories og UI-design.

  Andre populære integrationer inkluderer Everhour til at spore de timer, du arbejder på et projekt, og Asana til at konsolidere opgaver fra flere arbejdsområder. Disse integrationer gør dit liv lettere som udvikler ved at eliminere behovet for at skifte mellem flere applikationer.

  I stedet kan du forbinde dem til din Notion-konto og få adgang til dem fra en enkelt platform. Hvis de eksisterende integrationer ikke opfylder dine specifikke behov, skal du bruge Notion API til at bygge dine egne integrationer.

  5. Projektkøreplan Tracker

  Når du arbejder på en softwareapplikation, hjælper en projektkøreplan dig med at visualisere milepæle og tidslinjer, hvilket hjælper dig eller dit team med at fortsætte opgaven.

  Notion er et letanvendeligt arbejdsområde til projektledelse. Du kan oprette et projekt i Notion, definere opgaver, tildele teammedlemmer til specifikke opgaver, sætte deadlines og overvåge fremskridtene i realtid.

  Tilpas projektsiderne efter dine krav ved at tilføje så mange felter som nødvendigt. Overvej den følgende side, hvor du kan tilføje opgavenavne, teammedlemmer, sætte prioriteter, bestemme opgavestatus, angive deadlines og mere.

    Tjek 2G, 3G og 4G LTE-netværkskompatibilitet for en telefon i ethvert land

  Når det tildelte teammedlem fuldfører deres opgave, flytter de den til den relevante kolonne, hvilket giver et klart overblik over, hvordan projektet skrider frem. Ved at overvåge fremskridt kan du identificere eventuelle opgaver, der kan komme bagud, og løse dem i overensstemmelse hermed.

  6. Sporing af jobansøgninger

  Når du søger job, er det vigtigt at have en liste over virksomheder, du vil interviewe. Det er endnu vigtigere, hvis du har en visuel fremstilling af, om du allerede har søgt ind i virksomheden, om du fik interviewet, og om du har hørt tilbage eller ej.

  En tilgang, du kan tage, er at oprette en Notion-database og, for hver virksomhed og jobtitel, tilføje disse kolonner, der sporer, hvor du står. Denne tabel fungerer som et jobsøgningskommandocenter – du har kort for hver virksomhed i kolonner, der viser, om du er interesseret, om du har søgt stillingen, eller om du allerede er i samtale med teamet.

  At lægge dataene ud på denne måde sikrer, at du ikke går glip af nogen muligheder, og du kan følge tilbage med interviewere, når det er nødvendigt. Du kan komme i gang ved at duplikere den gratis Begrebssamtalesæt leveret af Notion til din egen konto. Nedenfor ser du, hvordan det ser ud:

  Når du klikker på et kort, kan du tilføje interviewdetaljer som stillingslink, titel, placering, område og ansøgningens status.

  Efterhånden som du kommer videre gennem interviewprocessen, kan du redigere status for interviewet, så det afspejler det stadie, du er på.

  Skræddersy idé til dine specifikke behov

  Hvis du er en udvikler, der leder efter en ny mulighed, kan du bruge Notion-databaser til at spore din jobansøgning og dine interviewfærdigheder. Hvis du lærer at kode, kan du bruge det til at holde styr på din læringsrejse. Jo mere du bruger Notion, jo mere lærer du, hvordan du tilpasser det til dine behov.