Sådan bruger du Fedora Media Writer til at oprette en Fedora installations-USB

Fedora Media Writer er en letanvendelig applikation, der tillader brugere på ethvert operativsystem at downloade og opsætte et Fedora-installationsprogram på en USB-stick. I denne vejledning viser vi dig, hvordan du sætter det op.

Installation af Fedora Media Writer

Fedora Media Writer-applikationen, udviklet af Fedora-teamet, er tilgængelig på en lang række operativsystemer, inklusive Linux, Windows og Mac OS. Grunden?

Fedora ønsker at gøre det så nemt som muligt for alle at prøve Fedora, uanset hvilket operativsystem de bruger. I denne sektion af guiden vil vi gennemgå, hvordan du får Fedora Media Writer til at fungere.

For at starte installationen på din computer skal du enten gå til Linux-sektionen, Windows-sektionen eller Mac OS-sektionen. Følg derefter installationsinstruktionerne nedenfor.

Linux

For at få Fedora Media Writer op at køre på din Linux-pc, skal du starte med at starte et terminalvindue på skrivebordet. For at gøre det skal du trykke på Ctrl + Alt + T tastaturkombinationen eller søge efter “Terminal” i appmenuen. Følg derefter kommandolinjeinstallationsinstruktionerne nedenfor, mens terminalvinduet er åbent.

  Afkodning af CPU-anmeldelser: En begyndervejledning til processorvilkår

Flatpak

Den bedste måde at få Fedora Media Writer-applikationen op at køre på en Linux-distribution er at installere den gennem Flathub-app-butikken som en Flatpak. Fedora har udgivet denne app som en Flatpak snarere end specifikke distributionspakker, da den giver dem mulighed for hurtigt at målrette så mange OS’er som muligt.

For at starte skal du have Flatpak-appens runtime aktiveret på din Linux-pc, samt Flathub-app-butikken installeret. For at aktivere Flatpak-appens runtime på din computer skal du installere “flatpak”-pakken.

Hvis du ikke er i stand til at finde ud af, hvordan du installerer Flatpak runtime på din Linux-pc, skal du ikke bekymre dig! Vi har dig dækket. Følg vores dybdegående guide til, hvordan du opsætter Flatpak-runtime.

Med Flatpak-runtiden konfigureret, skal du næste gang konfigurere Flathub-app-butikken. For at gøre det skal du indtaste følgende flatpak remote-add kommando i terminalen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Når Flathub app-butikken er konfigureret, skal du installere Fedora Media Writer på dit Linux-system ved at bruge kommandoen nedenfor.

flatpak install flathub org.fedoraproject.MediaWriter

Windows

Fedora Media Writer er tilgængelig til brug for Windows-brugere. Hvis du gerne vil installere det på dit system, så start med at gå over til Fedoraproject.org. Når du er på webstedet, skal du finde knappen “Download nu” ved siden af ​​”Workstation” og vælge den.

  Spil Chrome T-Rex Running Game på din telefon

På Workstation-siden skal du rulle ned, indtil du ser “Fedora Media Writer”, og klik på Windows-ikonet. Når du vælger dette ikon, begynder Fedora Media Writer EXE at downloade.

Når overførslen er færdig, skal du gennemgå processen med at installere Fedora Media Writer på dit Windows-system.

Mac OS

Dem, der bruger Mac OS, der ønsker at bruge Fedora Media Writer til at installere den seneste Fedora, gør følgende. Gå først over til den officielle Fedora-hjemmeside. Når du er på webstedet, skal du finde afsnittet “Fedora Workstation” og klikke på knappen “Download nu”.

Når du er på Workstation-siden, skal du rulle ned og finde “Fedora Media Writer.” Klik derefter på Apple-logoet for at downloade appen. Når overførslen er fuldført, skal du gennemgå processen med at konfigurere appen på dit system.

Brug af Fedora Media Writer

For at bruge Fedora Media Writer, følg trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Åbn Fedora Media Writer på dit skrivebord ved at søge efter det i appmenuen. Når det er åbent, skal du sætte dit flashdrev i USB-porten.

  Sådan rettes fejlen Denne webside er ikke tilgængelig

Trin 2: Når dit USB-flashdrev er tilsluttet, skal du finde indstillingen “Fedora Workstation” i appen og klikke på den med musen. Eller, hvis du har brug for Fedora Server, vælg “Fedora Server” muligheden i stedet for.

Trin 3: Når du har valgt “Fedora Workstation”, vil du se en oversigt over operativsystemet. Du vil også se denne oversigt, hvis du vælger “Fedora Server.” Kig først OS-oversigten igennem. Når du er færdig, skal du klikke på knappen “Opret Live USB”.

Trin 4: Når du vælger knappen “Create Live USB” i Fedora Media Writer, vises en downloadboks. Denne downloadboks fyldes op og viser dig downloadprocessen. Denne download vil tage noget tid, da Fedora Linux er 2 GB i størrelse.

Trin 5: Når downloadprocessen er fuldført, skal du vælge knappen “Skriv til disk” for at starte USB-oprettelsesprocessen. Denne proces vil tage tid, så vær tålmodig.

Når skrivningen er færdig, vil Fedora Media Writer give dig besked om, at processen er færdig. På dette tidspunkt skal du lukke Fedora Media Writer og tage USB-drevet ud. Brug derefter USB-drevet til at installere Fedora på enhver computer, du ønsker.