Sådan afprøver du open source Firefox-alternativet LibreWolf på Linux

Firefox er en fantastisk browser. Udviklerne af Firefox gør meget for nettet, og uden det ville vi alle sidde fast ved at bruge Chromium på Linux. Men som tiden går, er Firefox blevet værre med sin praksis. Hvis du er træt af eksperimenterne og den forretningspraksis, Mozilla har gang i, så er der LibreWolf.

LibreWolf er en forgrening af selve Firefox. Det er open source og fungerer på Mac OS, Linux og Windows. Det bedste af det hele er, at det fjerner alle de lyssky ting, Mozilla har været ude for. Sådan kan du prøve LibreWolf på Linux.

Installation af LibreWolf på Linux

LibreWolf er et fremragende projekt, og det giver brugerne mulighed for at få en mere åben version af Firefox på deres Linux-computere. Appen er dog ikke installeret som standard på noget almindeligt Linux OS.

Da appen ikke er forudinstalleret, bliver vi nødt til at gennemgå, hvordan man installerer den på Linux. LibreWolf understøtter officielt Ubuntu, Debian, Arch Linux, Fedora, OpenSUSE og Flatpak. Åbn et terminalvindue på Linux-skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet for at starte installationsprocessen.

  Sådan administreres Encfs Stashes på Linux

Ubuntu

LibreWolf-teamet inkluderer en AppImage-pakke på deres hjemmeside, som du kan bruge til at installere LibreWolf-applikationen på din Ubuntu-pc (eller Ubuntu-derivat). Brug følgende for at få fingrene i den seneste AppImage-udgivelse wget download kommandoen nedenfor.

wget https://gitlab.com/librewolf-community/browser/appimage/-/jobs/1580351789/artifacts/raw/LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Når du har downloadet AppImage-pakken til din computer, skal du opdatere filens tilladelser med chmod kommando.

sudo chmod +x LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Du kan derefter starte LibreWolf ved at udføre kommandoen nedenfor eller dobbeltklikke på LibreWolf AppImage-filen i Ubuntu-filhåndteringen.

./LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Debian

Debian-brugere kan installere LibreWolf på deres systemer gennem Debian Unstable-softwarelageret. Følg kun disse instruktioner, hvis du bruger Debian Unstable. Hvis du er på Debian stable eller tester, skal du følge Flatpak-instruktionerne i stedet.

echo 'deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/bgstack15:/aftermozilla/Debian_Unstable/ /' | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/home:bgstack15:aftermozilla.list
curl -fsSL https://download.opensuse.org/repositories/home:bgstack15:aftermozilla/Debian_Unstable/Release.key | gpg --dearmor | sudo tee /etc/apt/trusted.gpg.d/home_bgstack15_aftermozilla.gpg > /dev/null
sudo apt update
sudo apt install librewolf

Arch Linux

Arch Linux-brugere kan få den seneste udgivelse af LibreWolf, der arbejder på deres system, ved at installere det gennem AUR. For at få det til at fungere i AUR’en skal du først konfigurere Trizen AUR-hjælpeværktøjet ved hjælp af kommandoerne nedenfor.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Når Trizen fungerer, vil du være i stand til at få LibreWolf-applikationen op at køre.

trizen -S librewolf-bin

Fedora/OpenSUSE

Hvis du vil bruge LibreWolf på Fedora eller OpenSUSE Linux, skal du downloade den seneste AppImage-fil til din computer og køre den. For at hente filen skal du bruge wget kommando nedenfor.

wget https://gitlab.com/librewolf-community/browser/appimage/-/jobs/1580351789/artifacts/raw/LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Opdater tilladelserne for filen ved hjælp af chmod kommando.

sudo chmod +x LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Efter opdatering af tilladelserne skal du køre kommandoen nedenfor for at starte appen. Eller start den gennem Linux-filhåndteringen.

./LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Flatpak

For at bruge LibreWolf på Linux som en Flatpak, skal du først konfigurere Flatpak runtime. Det kan du gøre ved at følge vores guide her. Når du har konfigureret runtime, skal du udføre de to kommandoer nedenfor for at få appen til at fungere på dit system.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub io.gitlab.librewolf-community

Gennemse med LibreWolf på Linux

For at browse med LibreWolf på din Linux-pc skal du starte med at starte appen på din computer. Når applikationen er åben, skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

  Sådan gendannes tabte data på Linux

Trin 1: Find tekstlinjen “Søg med DuckDuckGo eller indtast adresse” inde i LibreWolf. Klik derefter på den med musen.

Trin 2: Begynd at skrive det, du ønsker at se. For eksempel, hvis du vil søge efter noget, skal du begynde at skrive din forespørgsel i tekstfeltet. Tryk derefter på Gå ind tasten på tastaturet for at se søgeresultaterne. Eller, hvis du gerne vil gå til et websted, skal du indtaste en URL i URL-linjen og trykke på Gå ind.

Bogmærker

Har du brug for at lave et bogmærke til dit yndlingswebsted inde i LibreWolf? Gør følgende. Åbn først en webside inde i LibreWolf-applikationen. Når webstedet er åbent, skal du finde stjerneikonet og klikke på det med musen.

  Sådan kopieres filer ved hjælp af "install"-kommandoen på Linux

Når du har valgt stjerneikonet, tilføjer du et bogmærke. Tryk på for at se dine bogmærker i LibreWolf Ctrl + B på tastaturet.

Tilføjelser

LibreWolf understøtter Mozilla Firefoxs tilføjelser. Hvis du gerne vil installere en tilføjelse, skal du gøre følgende. Gå først over til Firefox-tilføjelseswebstedet. Når du er på webstedet, skal du bruge søgeværktøjet til at finde en tilføjelse, du ønsker at installere.

Når du har fundet tilføjelsen, skal du klikke på knappen “tilføj til Firefox”. Klik derefter på prompten for at installere tilføjelsen til LibreFox. Gentag denne proces for at installere så mange tilføjelser, som du har brug for.