Network-Attached Storage (NAS) forklaret på 5 minutter eller mindre

Betjen kunderne med den højeste prioritet og kvalitet med netværkstilsluttet lagring (NAS). Det gør virksomhedsfiler let tilgængelige, når din arbejdsstyrke har brug for data.

I nutidens hybride arbejdskultur er sikker, pålidelig og fejlfri adgang til data afgørende for virksomhedens succes. Tilsvarende har alle brug for adgang til data på netværket for studerende på et uddannelsesinstitut eller en gruppe af professionelle, der kører en lille koncert.

Netværkstilsluttede enheder er nyttige i sådanne situationer. Brugen af ​​NAS-enheder er også steget i de seneste par år. Hvis du er en virksomhed, der ønsker at gøre dataadgang mere effektiv og bekvem eller udforske teknologiske karrieremuligheder, er denne artikel om NAS lige noget for dig.

Hvad er et netværkstilsluttet lager (NAS)?

En netværkstilsluttet lagerenhed forbinder direkte til et lokalt, wide area eller cloud-netværk. Den fungerer som en uafhængig nodeenhed på netværket med en dedikeret IP-adresse. Men enheden kommer ikke med nogen input/output (I/O)-enheder som tastatur, mus, skærm osv., som du kan finde på andre computere.

Selvom NAS også er en computer med minimale beregningsressourcer, skal systemet imødekomme anmodninger om indgående dataadgang. For eksempel finder du en CPU, RAM, ATA-porte, Ethernet-porte, USB-porte osv.

Nogle moderne NAS kan komme med en lille LCD-skærm til at vise forskellige systemstatusser som IP-adresse, internettemperatur, dataoverførselshastigheder osv.

NAS er et afgørende lagermedie i virksomhedskvalitet til SMB’er, startups og virksomheder, der skal minimere deres udgifter til individuelle masselagerenheder til arbejdsstationer.

Til enhver tid kan titusindvis af netværksknuder få adgang til en NAS for at få de data, de har brug for, uden at bremse hele lagernetværket (SSD-baseret NAS).

Hvorfor er NAS vigtig for din virksomhed?

NAS gør det muligt for virksomheder at gøre forretningsdata let tilgængelige for deres arbejdsstyrke fra ethvert sted. Med NAS behøver en organisation ikke at konfigurere hundredvis af arbejdsstationer i et LAN-netværk, hvilket giver hver node adgang til andre noder. Det kan udgøre en alvorlig sikkerhedsrisiko.

I stedet kan virksomheder få et par NAS-enheder og forbinde dem til Wi-Fi-routere ved hjælp af et Ethernet-kabel. Derefter kan it-administratoren oprette et privat cloud-netværk ved hjælp af den NAS-kontrollerende web-app med software. Således kan noder fra intranettet og internettet (kun tilladelsesenheder) få adgang til data efter behov.

Udover ovenstående er en anden bemærkelsesværdig betydning af netværkstilsluttet lagring:

 • Alle kan operere med et par timers træning; ingen grund til at ansætte en dedikeret IT-professionel.
 • Det reducerer spild af masselagerplads, når du forbinder alle arbejdsstationer til én massiv NAS til alle forretningsdatalagring, arkivering og hentningsformål.
 • Netværkstilsluttede lagerpladser er kompatible med forskellige forretningsapps.
 • Datasikkerhedsfunktion på hardware- og softwareniveau gør NAS til en sikker datalagring.
 • Du kan nemt oprette en sikkerhedskopi af hvert drev på en NAS eller klone en NAS til en anden netværkstilsluttet lagerhardware.
  Sådan tjekker du for gyldige parenteser i Python

Dernæst vil vi udforske komponenterne og virkemåden af ​​NAS.

Komponenter af NAS og deres funktion

En typisk NAS inkluderer hardware- og softwarekomponenter. Disse er som skitseret nedenfor:

NAS hardware

Du kan kalde det et NAS-hoved, NAS-boks, NAS-server eller NAS-enhed. Den består af følgende dele:

#1. En central processorenhed (CPU)

Til at styre filsystemet eller computeren bruger en NAS-boks en mellemklasse-CPU (700 MHz til 1,0 GHz klokhastighed). Det administrerer brugere, letter cloud-integration og skriver data for at betjene og behandle filer.

#2. Chipsæt

Chipsættet er det indlejrede bundkort i en NAS-boks, der indeholder andet computertilbehør som RAM, et modul til lagring af OS, stik til netværksgrænseflader og mere.

#3. Masselagringsdrev

NAS-hoveder kan indeholde enten HDD’er eller SSD’er. Der kan være to til fem lagerdrevbåse. Endelig bruger den RAID til at arrangere flere fysiske lager som enkelte eller uafhængige logiske drev.

#4. Netværksgrænseflader

NAS-bokse indeholder alle typer interfaces til at forbinde til forskellige netværk. De mest almindelige netværksgrænseflader på en NAS er højhastigheds-Wi-Fi, Ethernet LAN-port, USB-porte osv.

Et NAS-hoved bruger Wi-Fi til skykonfiguration. Ellers kan du bruge Ethernet-porten til at forbinde NAS’en til et intranetnetværk.

Du kan også bruge USB-portene til at tilslutte bærbare computere til at konfigurere NAS’en, oplade tilbehør og så videre.

#5. Operativsystemer

Komplekse og moderne netværkstilsluttede lagerenheder kommer med et lille, men effektivt OS. OS styrer alle masselagerdrevene, CPU’en, RAM-chipsene, netværksgrænsefladerne og mere.

Disse operativsystemer kommer ud af kassen med en NAS-enhed og forbliver indlejret i bundkortet. Normalt behøver du ikke at udføre nogen vedligeholdelse for sådanne OS’er. NAS-producenten opsætter automatiske opgraderinger via skyen.

NAS-software

Da der ikke er noget tastatur, mus eller skærm til en NAS-boks, skal du styre den fra en nodecomputer, der er tilsluttet netværket.

Du skal have adgang til NAS-appen for at styre lagerserveren på denne nodecomputer. En NAS-software er en letvægts webapp eller selvstændig software.

NAS fildelingsprotokoller

Fildelingsprotokoller er nødvendige for netværksenheder, og NAS-enheder er ikke anderledes. En NAS-boks leveres med dataoverførselsprotokoller på nettet. Dette er standardmåderne til at overføre data mellem enheder via internettet eller intranet.

Node-enheder kan få adgang til NAS-enheden gennem disse protokoller. Netværksprotokollerne for en NAS-enhed er forbundet til en central server eller switch, der letter optimal datarouting.

En NAS afhænger af følgende typer digitale dataprotokoller:

Datakommunikationsprotokoller

Disse er hovedsageligt IP og TCP. IP eller internetprotokol hjælper NAS’en med at få en netværksadresse på forretningsnetværket. Det hjælper også NAS’en med at lokalisere netværksadressen på noderne til datatransmission.

  Sådan får du iPhone-apps til altid at bede om placeringsadgang

TCP, eller Transmission Control Protocol, konverterer massive data til små datapakker. Derefter sender den dataene sikkert gennem netværket, hvilket sikrer den maksimale kvalitet af dataene.

Fildelingsprotokoller

Filformat eller delingsprotokoller er afgørende for en NAS-bokss optimale og fejlfri ydeevne. Følgende er de vigtigste fildelingsprotokoller for standard NAS-enheder:

#1. Server Message Blocks (SMB)

For det meste bruger Microsoft Windows OS-baserede enheder SMB-protokollen til fildeling på intranet eller internettet. Branchefolkene kalder det også Microsoft Windows-netværket.

Microsoft udviklede SMB-protokollen fra Common Internet File Sharing (CIFS). Derfor kan du også se referencer til Microsoft Windows Network som CIFS/SMB-protokol.

#2. Apple Filing Protocol (AFP)

Dette er en proprietær netværksfiloverførselsprotokol fra Apple og en del af Apple File Service (AFS). Hvis du vil give Apple-enhedsbrugere i din organisation adgang til data på NAS’en, skal du bruge AFP.

#3. Netværksfilsystemer (NFS)

Dette er en hyppigt brugt fildelingsprotokol til Unix- og Linux-operativsystemenheder. Protokollen er leverandøragnostisk. Derfor fungerer det til ethvert operativsystem, netværksarkitektur eller enhed.

Hvorfor skal du vælge den rigtige NAS?

Du skal vælge en passende NAS-løsning til din virksomheds behov for at spare tid og penge. Andre grunde til at vælge den rigtige NAS-løsning er:

 • Tillad datadrevet forretningsdrift at køre kontinuerligt uden nedetid og hyppige vedligeholdelsesudfald.
 • Undgå utilstrækkelig eller spildt lagerkapacitet ved at vælge en NAS-løsning ved at udføre interne evalueringer af datalagringsbehov.
 • Efter køb kan du finde en substandard NAS-enhed, der er uegnet til visse enheder eller webapps. Derfor skal du udføre grundig research, før du vælger en NAS-boks.
 • Nyd fordelene ved dataresiliens ved at få en standard NAS med RAID-kapacitet.
 • Sørg for, at den netværkstilsluttede lagerhardware vil have avancerede sikkerhedsfunktioner som datakryptering, rollebaseret adgang, ad-hoc-tilladelser osv.

Lad os nu forstå forskellen mellem NAS vs. DAS.

NAS vs. DAS

Hvis du er i tvivl om, hvilken du skal vælge mellem NAS og DAS, kan du finde en tabel nedenfor, der klart adskiller de to datalagringsstandarder:

FunktionerDirect-Attached Storage (DAS)Network-Attached Storage (NAS)PlaceringPå enheden eller som en fysisk serverPå cloud- eller intranetnetværketVedligeholdelseManaging DAS betyder håndtering af individuelle HDD’er eller SSD’er på en server eller mange arbejdsstationerNAS giver dig mulighed for at administrere alle forretningsdata i én central lagring med netværksadgang for alle noder. Netværksforbindelse Det kan være på netværket eller ikke. Skal være på et netværk for dataadgang Ydeevne Bedre end NASOptimal, men ikke godt til computerintensive apps

NAS vs. SAN

Lær nedenfor de kendetegn, der skelner mellem NAS og SAN:

Funktioner Network-Attached Storage (NAS) Storage-Area Network (SAN) Storage-delingEt delt netværk giver dig adgang til delt lagring på et NASA dedikeret netværk giver dig adgang til delt lagring på en SAN Cost of OwnershipModerat til overkommelig Dyrt end en NAS-løsningLet at implementere, oprette brugerkonti for nye noder og administrer drevbåseDeployering er kompliceret såvel som vedligeholdelsesprotokollerTCP/IP via EthernetFibre Channel (FC) protokol ved hjælp af optiske fiberkabler

  De 10 bedste originale Netflix-stand-up-komedier (juni 2020)

Fordele ved NAS

NAS har forskellige fordele for forretnings- og individuelle brugssager, og disse er som nedenfor:

 • NAS-bokse er meget bærbare. Derfor er disse perfekte til udvikling af løsninger til disaster recovery.
 • NAS hjælper virksomheder med at spare kapital ved at konsolidere alle krav til masselagerpladser på én centraliseret enhed.
 • Du kan nemt installere en NAS-boks ved at følge instruktionerne nævnt i dens manual.
 • IoT-software- og enhedsproducenter kan bruge NAS til ustruktureret datalagring og dataanalyse på stedet.
 • Små virksomheder, som digitale marketingbureauer, sociale medier-websteder, udbydere af messaging-apps osv., kan bruge DAS til datalagring og serveringsbehov til en lavere pris end lagerservere og cloud storage.
 • NAS-bokse kunne være hurtigere end konventionelle datalagringsløsninger, hvis du får SSD-baserede NAS-løsninger.
 • NAS-bokse leveres med ekstra tomme HDD-båse. Derfor kan virksomheder nemt opskalere deres lager hurtigt og billigt.

Dernæst vil vi se på fremtiden for Network-Attched Storage (NAS).

Fremtiden for NAS

Den samlede forretningsomsætning fra NAS-hardware og -software har været $20 milliarder på det globale marked. Ifølge Global Market Insights mener eksperterne, at markedet vil vokse hurtigt med en CAGR-rate på 15% eller mere fra 2023 til 2032.

Virksomheder, der beskæftiger sig med NAS-enheder og -software, kommer med innovative produkter og tjenester som dem, der er beskrevet nedenfor. Disse tjenester og produkter skal hjælpe det filbaserede lagringskoncept eller NAS til at trives i fremtiden:

 • Førende cloud-tjenesteudbydere som Amazon, Google og Microsoft bruger NAS i deres cloud storage-arkitektur.
 • Der er integrationsapps og -tjenester tilgængelige for Hyperconverged Infrastructures eller HCI’er.
 • Der er softwareudviklere, der arbejder på løsninger til at bruge NAS som en on-site dataanalyseenhed som f.eks. kantanalyse.

Dernæst vil vi udforske nogle af de bedste ressourcer til at lære NAS.

Ressourcer

Network Attached Storage En komplet vejledning

Du kan blive en funktionel NAS-domænebedømmer ved omhyggeligt at læse denne NAS Complete Guide-bog.

Det er en selvevalueringsbog, der besvarer mange spørgsmål, som en NAS-bruger eller it-administrator kunne stille.

Introduktion til SAN og NAS Storage

Dette Introduktion til SAN- og NAS-lagerkursus hjælper dig med at forstå det grundlæggende og nogle avancerede koncepter om netværkstilsluttede lagrings- og lagringsområdenetværk.

Det er en gratis videotutorial på 3 timer og 35 minutter. Alle kan lære NAS og SAN bekvemt ved at vælge dette online kursus.

Du skal blot have grundlæggende viden om computere med dig. I sidste ende kan du gennemføre en quiz for at måle din viden om NAS og SAN.

Network Attached Storage (NAS) for begyndere

Hvis du ikke ved noget om fjern- og centraliseret datalagring, skal du tilmelde dig dette Udemy-kursus om Network Attached Storage (NAS) for begyndere. Du kan lære de teoretiske og praktiske aspekter af NAS på dette kursus.

Du får også at se en rigtig NAS-enhed, hvordan du installerer den, hvordan du administrerer den og mere. Enhedsmodellen, som du vil få oplevelse i den virkelige verden på, er Synology DS218j.

Afsluttende ord

Så nu kender du netværkstilsluttet lagring fra bunden. Du har også udforsket nogle online læringskurser og bøger for at tilegne dig mere teknisk viden og brugserfaring i det virkelige liv på NAS-enheder.

Giv disse læse- og læringsressourcer et skud, mens du øger din egnethed og tekniske knowhow på netværkstilsluttede lagerenheder.

Du kan også være interesseret i de bedste netværkstilsluttede lagringsløsninger til erhvervsbrug og individuel brug.