Tænder din Chromebook ikke? Prøv disse 7 bedste rettelser!

Selvom det er meget sjældent, kan det være tilfælde, hvor din Chromebook ikke starter op eller viser tegn på liv. Mange brugere har rapporteret, at deres HP og Asus Chromebooks ikke tænder. I nogle tilfælde løser en nulstilling af Chromebook til fabriksindstillingerne problemet, men hvad nu hvis din Chrome OS-enhed slet ikke tænder? Hvis det er tilfældet, skal du gå ind i den avancerede gendannelsestilstand og geninstallere Chrome OS. Vi har også tilføjet nogle grundlæggende rettelser for at gendanne Chromebook fra dens døde tilstand. Så lad os gå videre og lære, hvordan du reparerer din Chromebook, der ikke tænder.

Ret en Chromebook, der ikke tænder (2023)

Vi har tilføjet en trin-for-trin vejledning til at rette op på Chromebooks, der ikke kan tænde. Sørg for at følge de grundlæggende rettelser, før du hopper til de avancerede trin. Du kan udvide tabellen nedenfor for at finde alle metoderne i denne vejledning.

Årsag til, at din Chromebook ikke tændes

Der er mange grunde til, at en Chromebook nægter at tænde. Det mest almindelige problem kan være en OS-opdatering, der kan have beskadiget nogle partitioner eller systemfiler. Hvis det er tilfældet, kan du nemt geninstallere Chrome OS og bringe din Chromebook til en fungerende tilstand. Bortset fra det tænder Chromebooks ikke normalt på grund af defekt tilbehør og problemer med strømforsyningen.

Der har også været problemer med, at Chromebooks tænder, men lukker ned om et par minutter, muligvis på grund af et nedbrudt batteri eller oplader. I nogle tilfælde, utilsigtet, reducerer brugere lysstyrkeniveauet til det laveste niveau, hvilket resulterer i en mørklægning af skærmen, hvilket giver indtryk af, at Chromebooken er død og ikke tænder. Og sjældent er der hardwarefejl, der dukker op på Chromebooks og forhindrer Chrome OS i at starte op, som du bliver nødt til at få din Chromebook til serviceret af producenten.

Når det er sagt, så behøver du slet ikke bekymre dig. Gå gennem vores guide nedenfor og tjek alle de grundlæggende trin for at finde den faktiske årsag. Hvis det tilfældigvis er et OS-problem, kan du hurtigt gendanne din Chromebook fra vores instruktioner nedenfor.

  8 bedste heliumminearbejdere at tjene HNT

Grundlæggende rettelser, hvis din Chromebook ikke tænder

I dette afsnit har vi tilføjet alle de foreløbige trin for at fastslå, om din Chromebook lider af et hardware- eller softwareproblem. Du kan følge vores instruktioner nedenfor og finde ud af den egentlige årsag til, at Chromebook ikke tænder.

Tjek Chromebook-oplader

Før noget skal du fjerne alle de USB-enheder, der er tilsluttet din Chromebook. Oplad nu din Chromebook i 30 minutter i træk. Chromebooks kommer med en lysindikator ved siden af ​​opladningsporten, så kontroller, om din Chromebook oplader korrekt. Hvis det ser ud til, at din Chromebook ikke oplader, kan du prøve at bruge en anden USB-C-oplader.

Sørg også for, at opladeren og adapteren er sat helt i din Chromebook og stikkontakten, så der ikke er tale om en løs forbindelse. Hvis du ikke kan se et lys blinke, skal du tage opladeren ud af stikkontakten og prøve at oplade den igen i 30 minutter.

Tjek for et nedbrudt batteri

Vi ønsker at udelukke muligheden for et dødt batteri. Så prøv at tilslutte en ny oplader til din Chromebook, og tjek, om opladningsindikatoren tænder. Hvis lyset tændes, skal du lade det oplade i 30 til 40 minutter. Bortset fra det, hvis din Chromebook tænder, men slukker efter et stykke tid, kan du hurtigt tjekke batteritilstanden på din Chromebook fra Diagnostics-appen.

Åbn App Launcher på din Chromebook, og start Diagnostics-appen. Her kan du tjekke batteriets tilstand. Hvis det er under 30 %, bør du udskifte batteriet fra producenten for at undgå en tidlig nedlukning.

Tag defekt tilbehør ud

Ofte nægter Chromebook at starte på grund af defekt tilbehør forbundet til enheden. Google anbefaler at afbryde alle tilsluttede perifere enheder fra en Chromebook for at tillade operativsystemet at starte uden nogen form for indtrængen. Så hvis du har tilsluttet en USB-adapter, SD-kort, USB-stick eller harddisk, anbefales det at fjerne dem og prøve at tænde for Chromebook.

Tjek skærmens lysstyrke

Der er en vigtig ting, du bør tjekke, hvis din Chromebook ikke tænder. Chrome OS har denne mærkelige tilgang til skærmens lysstyrke. Hvis du trykker på lysstyrkejusteringstasten på den øverste række for at sænke skærmens lysstyrke til det sidste niveau, slukker den blot for displayet. Det er ret irriterende. Brugere tror måske, at skærmen er død, men det er ikke tilfældet.

Øg lysstyrken

Tryk blot på lysstyrketasten for at øge skærmens lysstyrke, og skærmen tændes. Prøv dette, før du fortsætter med de avancerede gendannelsestrin.

  Sådan skifter Mac fra Intel til Apples egne ARM-chips

Ret Chromebook-skærmen tænder, men den forbliver ikke tændt

Hvis din Chromebook-skærm tændes, men bliver tom efter et stykke tid, kan du prøve at powerwashing (også kaldet hård nulstilling) af Chromebook. Dette fjerner alle de lokale filer og mapper fra din Chromebook undtagen filer, der er synkroniseret til Google Drev. Så sørg for at sikkerhedskopiere alle dine lokale filer, før du fortsætter.

1. For at powerwash en Chromebook skal du åbne panelet Hurtige indstillinger og klikke på tandhjulsikonet for at åbne menuen Indstillinger.

2. Udvid derefter menuen “Avanceret” i venstre rude og klik på “Nulstil indstillinger”.

3. Klik nu på “Nulstil”, og det genstarter din Chromebook. Det vil starte nulstillingsprocessen, og alle data og apps vil blive fjernet. Gå videre og konfigurer din Chromebook. Fra nu af skal Chromebook-skærmen forblive tændt.

4. Hvis problemet fortsætter med den aktuelle version af Chrome OS, kan du prøve at gendanne Chrome OS til en ældre version ved at følge vores vejledning.

Geninstaller Chrome OS på din Chromebook (hård nulstilling)

Hvis Chromebook oplader, men ikke tænder, er der intet at bekymre sig om. Du skal bare gå ind i gendannelsestilstand og udføre en ny Chrome OS-installation. I dette afsnit har vi tilføjet trin til at gå ind i Chromebook-gendannelsestilstanden. Derefter kan du vælge metoden til at installere Chrome OS.

Gå ind i Chromebook-gendannelsestilstanden

1. Sørg for, at din Chromebook oplader. Tryk nu på og hold tasterne “Esc” og “Opdater” på den øverste række, og tryk derefter på “Power”-knappen. Du kan nu slippe “Power”-knappen. Du vil gå ind i gendannelsestilstand.

2. Du vil se skærmbilledet “Chrome OS mangler eller er beskadiget”.

3. For Chrome OS-tablets skal du trykke og holde på knapperne “Lydstyrke op” og “Power” sammen i 10 sekunder for at gå ind i gendannelsestilstand.

4. På nogle Chromebook-modeller skal du trykke på “Esc + Maximize + Power” for at gå ind i gendannelsestilstand.

5. Ældre Chromebooks som dem nævnte nedenfor kommer med en dedikeret gendannelsesknap på bagsiden af ​​Chromebook. Du kan klikke på linket nedenfor og finde gendannelsesknappen til din Chromebook. Du skal blot bruge en papirclips eller en nål til at trykke på gendannelsesknappen. Dette vil automatisk starte gendannelsesskærmen.

Udfør en frisk Chrome OS-installation

Når du går ind i gendannelsestilstand, er det tid til at installere en ren kopi af Chrome OS. Til det skal du oprette et gendannelsesdrev via en anden Chromebook, pc eller Mac og bruge det til at gendanne din Chromebook. Når det er sagt, skal du huske på, at det fuldstændig vil slette alle dine lokale data, der er gemt på Chromebook. Men filer og mapper, der er synkroniseret til Google Drev, slettes ikke. Med alt det sagt, her er de trin, du skal følge, hvis din Chromebook ikke tænder.

  13 værktøjer til at dele store filer online

1. På en sekundær computer, hvad enten det er en Windows-pc, Mac eller Chromebook, skal du åbne Chrome-browseren. Installer derefter Chromebook Recovery Utility (Gratis) app.

2. Indsæt derefter et USB-drev i din sekundære computer. Når du har gjort det, skal du starte Chromebook Recovery Utility-appen fra udvidelsesværktøjslinjen ved siden af ​​adresselinjen.

3. Klik her på “Kom i gang”.

4. På næste side skal du vælge producenten af ​​din Chromebook og vælge den specifikke Chromebook-model, du vil gendanne.

5. Vælg derefter USB-drevet fra rullemenuen. Bemærk, at alle data på USB-drevet vil blive slettet, så sørg for at tage en sikkerhedskopi. Efter et par minutter er Chrome OS-gendannelsespinden klar. Du kan nu fjerne USB-nøglen fra din sekundære computer.

6. Flyt til den Chromebook, der ikke tænder. Sørg for, at du er på gendannelsesskærmen, også kaldet “Chrome OS mangler eller er beskadiget”. Indsæt nu USB-stikket, og det vil automatisk finde genoprettelsesmediet.

Bemærk: Hvis du har en ny Chromebook, udgivet efter april 2022, kan du bruge netværksbaseret gendannelse til at geninstallere Chrome OS fra skyen. Du skal blot klikke på “Gendannelse ved hjælp af internetforbindelse” og oprette forbindelse til internettet for problemfrit at geninstallere Chrome OS.

7. Det vil nu bekræfte USB-nøglen og vil problemfrit installere en ny kopi af Chrome OS på din Chromebook. Når du er færdig, skal du fjerne USB-nøglen.

8. Nu kan du bruge din Chromebook ligesom før.

Tag din Chromebook med til servicering/reparationer

Efter at have fulgt alle trinene, hvis batteriet eller skærmen viser sig at være død, kan du få din Chromebook repareret af producenten. Men hvis reparationsomkostningerne er for høje, og din Chromebook er ude af garanti, vil jeg anbefale at anskaffe en ny Chromebook i stedet.

Der er mange fremragende Chromebooks, du kan købe i 2023 for omkring 300 USD, som tilbyder fantastisk ydeevne og holdbarhed. I en lignende prisklasse kan du få en helt ny Chromebook med en længere Auto Update Expiration (AUE). Og hvis du er interesseret i spil og gerne vil have førsteklasses ydeevne, kan du tage et kig på det nye udvalg af gaming Chromebooks i 2023.

Giv din Chromebook liv ved hjælp af avanceret gendannelse

Så hvis din Chromebook ikke tænder, er disse trin, du skal følge for at geninstallere Chrome OS. Det vil helt sikkert gendanne din Chromebook fra den døde skærm. Det er i hvert fald alt fra os. Hvis din Chromebook viser fejlen “Chrome OS mangler eller er beskadiget”, skal du følge vores linkede vejledning for at løse problemet med det samme. Til sidst, hvis du har spørgsmål, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor.