MakeUseOf’s Best in Show Awards

Det er MWC 2024, og det betyder, at der er en bunke ny teknologi at nyde.

Jeg har gået rundt på Mobile World Congress 2024 og tjekket de nyeste smartphones, bærbare computere og mere; nogle af disse produkter kan købes med det samme, og nogle er blot koncepter, der senere kan blive til rigtige produkter.

Uanset hvad, så har de alle lavet MakeUseOf’s Best of MWC 2024-liste – i ingen bestemt rækkefølge.

1. Tecno Megabook T16 Pro

Gavin Phillips/MakeUseOf

Tecno er en af ​​verdens hurtigst voksende teknologivirksomheder, og dens udvalg af bærbare Megabook-computere har netop modtaget en enorm opgradering: AI-behandling.

Den nye 2024 Tecno Megabook T16 Pro leveres med en AI-aktiveret Intel Core Ultra 7 (eller Core Ultra 5), ​​som muliggør on-device AI-værktøjer ved hjælp af Intels nye Neural Compute Engine, såsom AI-billedgenerering og AI-konferencesupport, alt tilgået gennem den indbyggede PC Manager. Efter at have givet den indbyggede billedgenerering en chance, er den hurtig og responsiv ved at bruge den seneste version af Stable Diffusion til at generere AI-billeder.

Gavin Phillips/MakeUseOf

Du kan vælge Megabook T16 Pro i 16GB eller 32GB varianter, sammen med at vælge mellem en 512GB eller 1TB PCIe 4.0 SSD.

Desuden leveres Megabook T16 Pro med et kæmpestort batteri på 99,99 Wh, der understøtter 100 W opladning, og dets opgraderede 65 W kølesystem hjælper med at holde alting fint.

2. Honor Magic 6 Pro

Gavin Phillips/MakeUseOf

Honor er et andet teknologifirma, der ser ud til at være i gang med at lancere fantastiske produkter, og den nye Honor Magic 6 Pro er ingen undtagelse.

Honor Magic 6 Pro er en sublimt udseende smartphone, der kombinerer glatte hjørner med en bagside i imiteret læder, alt imens den kombinerer kamerahuset og formår at holde det ser ekstremt smart ud. Det er bestemt en af ​​de mest æstetisk tiltalende smartphones at lancere ved MWC 2024.

Dens 6,8-tommer skærm har en opløsning på 1280×2800 (453 PPI) og har en maksimal lysstyrke på 5.000 nits, hvilket er ekstremt lyst.

Under hætten pakker Magic 6 Pro en kraftfuld Snapdragon 8 Gen 3, 12 GB eller 16 GB RAM og 256 GB, 512 GB eller 1 TB lagerplads (1 TB på en smartphone er vildt!). Dens kameraopsætning er også kraftfuld og kombinerer et 50 MP vidvinkelobjektiv, 180 MP periskoptelefoto og 50 MP ultrawide i den tredobbelte kamerakonfiguration.

En funktion, jeg virkelig kunne lide på Honor Magic 6 Pro, er det nye slip og træk for at søge værktøjer. I stedet for at skulle trykke længe, ​​kopiere, indsætte og så videre, trækker og slipper du de oplysninger, du skal bruge, direkte ind i den app, du ønsker. Er der nogen, der sender dig en placering? Bare træk det direkte ind i Google Maps, og det indlæses med det samme.

Endelig tillader Honors andengenerations silicium-carbon-batteri, at den kan pakkes ind i hele 5.600 mAh, mens den holder Magic 6 Pro’s design slankt og slankt; det er et godt sæt.

  Sådan får du portrættilstand på Nexus 6P og Nexus 5X

3. Motorola Adaptive Display Concept

Gavin Phillips/MakeUseOf

Konceptsmartphones er altid interessante, men det er endnu bedre, når der er et brugbart eksempel. Motorolas bøjelige, fleksible, bærbare er en anden fortolkning af en smartphone, som du kan vikle rundt om dit håndled, og viser utrolig fleksibilitet i betragtning af al den hardware, der er pakket ind i kroppen.

Hvorvidt denne ultra-fleksible smartphone nogensinde bliver et virkeligt produkt er her eller der; teknologien bag er cool, og der er noget futuristisk ved at spænde din smartphone om dit håndled.

Konceptsmartphonen har en 6,9-tommers POLED-skærm. Mest interessant er batteriet og andre komponenter bygget i flere segmenter for at hjælpe enheden med at opnå sin bøjelighed.

4. Tecno Camon 30 Premier 5G

Gavin Phillips/MakeUseOf

Tecno lancerede en række nye smartphones ved MWC 2024, inklusive Pova 6 Pro 5G, Spark 20 Pro og Pro+ og et Tecno Phantom Ultimate-koncept – mere om dette på et øjeblik.

Til gengæld tager hovedpræmien Tecno Camon 30 Premier 5G, en sublimt udseende smartphone med seriøs hardware. Camon 30 Premier 5G driver en Dimensity 8200 Ultra-chip med otte kerner parret med 12 GB RAM og 512 GB lagerplads (plus en separat indbygget GPU).

Camon 30 Premier 5G er også udstyret med en Sony ISP, som er en kraftfuld AI-billeddannelses- og behandlingschip, der driver Tecnos nye PolarAce-billedbehandlingssystem. Det gør det dybest set muligt for Camon 30 Premier 5G at reducere støj i videooptagelse, levere 4K Ultra Night Vision-video og driver dens Universal Tone-funktion, designet til at gengive hudfarver mere præcist.

Et andet pluspunkt er den 6,77 tommer store skærm med en opløsning på 1.264×2.780 og en maksimal lysstyrke på 1.400 nits. Det er også et LTPO-panel, som muliggør meget bedre dynamiske opdateringshastigheder, hvilket er yderst nyttigt, når du skifter mellem intensive opgaver.

Den inkluderer også et betydeligt 5.000 mAh batteri og understøtter 70W hurtig opladning.

5. ZTE Nubia Flip 5G

Gavin Phillips/MakeUseOf

Nu, her er en enhed, jeg ikke havde forventet at se: den nye ZTE Nubia Flip 5G. ZTE rykkede op ved MWC 2024 med en bunke nye smartphones, tablets og anden hardware, og Nubia Flip 5G er den bedste af flokken (selvom jeg også virkelig kunne lide den nye ZTE Nubia Music).

Det ser godt ud, med en rimelig stor ekstern skærm, som også huser dens 50MP og 2MP bagkameraer. Nubia Flip 5G er faktisk ret ens i design til Tecno Phantom V Flip 5G, hvilket ikke er nogen dårlig ting. ZTE har valgt en Snapdragon 7 Gen 1-chip, som, selv om den ikke er så kraftfuld som den seneste Snapdragon 8 Gen 3, stadig giver et stærkt kraft.

Foldemekanismen føltes responsiv, mens folden foldes ordentligt ud til 180 grader, hvilket er rart. Den 6,9-tommer 120Hz-skærm var perfekt responsiv, selvom det altid er bedre at bedømme disse ting, efter at skærmen er blevet foldet en masse gange under regelmæssig brug.

Markedet for budget-flip-telefoner er ved at varme op, med stærke indgange som ZTE Nubia Flip 5G og Tecno Phantom V Flip 5G, der kæmper med Motorola Razr.

6. Ayaneo Pocket S

Gavin Phillips/MakeUseOf

Pocket gaming-enheder har oplevet en enorm genopblussen i de sidste par år, og den nye Ayaneo Pocket S er en af ​​de bedste, jeg har set.

  Bambuspapir går endelig på flere platforme, og vi tog det på tur

Det ser sublimt ud, den 6-tommers 1440p IPS kantløse skærm blander sig vidunderligt ind i Pocket S’ ultralette og slanke ramme. Skærmen har en opløsning på 2560*1440 med 490PPI og en maksimal lysstyrke på 400 nits. Jeg må sige, det ser fremragende ud.

Også pakket ind i denne ramme er den anden grund til, at Ayaneo Pocket S er med på denne liste: den leveres med en splinterny Snapdragon G3x Gen 2-chip, som muliggør top-tier gaming med kun et 15W strømforbrug. Ayaneo Pocket S er en af ​​verdens første gaming-enheder, der bruger denne nye Snapdragon-chip og leverer otte Kryo Prime Ultra 3.36GHz-kerner plus en dedikeret 1GHz Adreno A32 GPU.

Pocket S har også flere ydelsestilstande, integreret vibration, RGB-belysning på Hall Sensing-joystickene og masser af spilintegrationer.

7. Xiaomi 14 Ultra

Gavin Phillips/MakeUseOf

Nu har Xiaomis Ultra-enheder ofte et stort fokus på fotografering og videooptagelse, og dens nye 14 Ultra fortsætter denne tradition.

14 Ultra leveres med en Sony LYT-900 1-tommers sensor – som er enorm til en smartphone. Det er dog ikke kun den nye sensor. Ultra 14 leveres med et quad-kamera-array, to teleobjektiver og en variabel blændeåbning for at give skabere endnu flere dybdeskarphedsmuligheder. Den kommer stadig med Leica-mærket, og huset fungerer fint på bagsiden af ​​enheden.

Vigtigst er det, at den leveres med den seneste Snapdragon 8 Gen 3 og Xiaomis AISP neurale chip, som virksomheden hævder at være den første AI-beregningsmodel, der udelukkende fokuserer på fotografering. Der er fire AI-modeller at arbejde med: FusionLM, ToneLM, ColorLM og PortraitLM, som hver især finjusterer billeder snappet på enheden.

Ligesom Honor har Xiaomi også taget springet til et nyt silicium kulcellebatteri, som leverer større strømtæthed. Xiaomi 14 Ultra har et 5.300mAh batteri sammen med 90W kablet hurtigopladning og 80W trådløs opladning.

8. Honor MagicBook Pro 16

Gavin Phillips/MakeUseOf

Honors MagicBook Pro 16 fangede opmærksomheden ved MWC 2024, ikke mindst for dens regnbue-lignende metal kropsspray (som Honor kalder 3D Coloring Spray Technology). Det ser fremragende ud og er en rigtig head-turner, og det er før du overhovedet når til dens betydelige hardware.

Honor MagicBook Pro 16 omfavner presset mod AI og leveres med en Intel Core Ultra 7 155H, Intels seneste Meteor Lake-chips. Dens nye Core Ultra-serie er den første til direkte at integrere Intel Neural Compute Engines, og Honor MagicBook 16 Pro har to af dem.

Honor er gået stærkt med AI-integreringerne med MagicBook Pro 16, og dens nye bærbare computer indeholder interessante nye funktioner som Smart Picture Search, Smart Document Summary, Text Comprehension, AI Subtitle og Magic Text. Det er fyldt med AI-værktøjer, der hjælper dig med at få dit arbejde gjort hurtigere.

Ydermere er MagicBook Pro 16 udstyret med en Nvidia RTX 4060 GPU, som er rigeligt kraftig, og et 75Wh batteri, som Honor siger, skal holde op til ti timer (afhængig af brug).

9. Tecno Phantom Ultimate Concept

Gavin Phillips/MakeUseOf

Okay, så Tecno bragte faktisk Phantom Ultimate-konceptet til IFA 2023. Men det var meget mere et koncept dengang. Nu, ved MWC 2024, er Phantom Ultimate-konceptet en meget mere ægte smartphone – stadig et koncept – men med tilstrækkelig udvikling siden september 2023 til, at Tecno var glad for at give noget praktisk tid.

  Hvilken skal du vælge i 2022?

Ideen med en smartphone-skærm, der strækker sig fra 6,55 tommer til 7,11 tommer, er ny, givet, men glidebevægelsen er nu glat, og den buede skærm, der vender rundt, ser fantastisk ud. Den har også et sekundært display på bagsiden, hvilket er endnu et lækkert touch.

Den er også anstændigt slank, måler 9,93 mm tykkelse og ligger godt i hånden. Den ekstra teknologi til glidemekanismen tilføjer overhovedet ikke meget til dens vægt.

10. ZTE Nubia Pad 3D II

Gavin Phillips/MakeUseOf

Kan du huske Nintendo 3DS? Nå, statisk 3D-teknologi er nået langt, langt siden da. ZTE Nubia Pad 3D II er en fremragende udførelsesform for alt, hvad Nintendo sandsynligvis ønskede, at 3DS skulle opnå, undtagen på en meget større skærm med højere opløsning.

Det var ikke let at teste Nubia Pad 3D II på MWC 2024 udstillingsgulvet, og det er ikke ligetil at få fat i statiske billeder af tablettens dybdegående 3D-agtige modellering, men det er let en af ​​de bedste statiske 3D-tablets, jeg har nogensinde brugt. At tage et dungeon-crawling-spil på en tur og den utrolige 3D-dybde af fangehullet er som ingen brillefri 3D-oplevelse, jeg har brugt før.

Den 3D-brillefri teknologi er fantastisk alene, men hvad der er bedre er, at Nubia Pad 3D II vil konvertere billeder, video og spil fra 2D til 3D, hvilket giver dig en utrolig dybde over en 86-graders betragtningsvinkel. Den kører også ved 2560×1600, hvilket giver en fantastisk opløsning, og 3D-effekten er tydelig fra en lang række synspunkter.

11. Samsung Galaxy Ring

Gavin Phillips/MakeUseOf

Samsungs Galaxy Ring har været undervejs i et stykke tid, og andre aktører i den smarte ring-sfære har været bekymrede for lanceringen. Nå, de burde være bekymrede, da det ser godt ud og virkelig skubber den smarte ring-sektor fremad.

Som med enhver smart ring er den ingen erstatning for et smartwatch. Du vil altid grave i en app, fordi enhver smart ring i øjeblikket ikke kan vise nyttige oplysninger. Så dine skridt, puls, søvnmønstre og så videre findes alle i en tilknyttet smartphone-app. Det er ikke nogen dårlig ting; det er sådan alle smarte ringe fungerer i øjeblikket.

Der er nogle fantastiske funktioner, der vil gøre Galaxy Ring til en meget stærk bærbar, såsom automatisk træningssporing, fertilitetssporing, søvnanalyse og meget mere.

Samsung Galaxy Ring ser også smart ud og undgår den matte mulighed, der leveres af andre smarte ringmuligheder, til fordel for en skinnende metalfinish.

12. Lenovo ThinkBook Transparent Concept

Gavin Phillips/MakeUseOf

Lenovo ankom til MWC 2024 med en fremragende ny serie af ThinkBooks. Dens nye ThinkBook X12 Aftagelige Gen 2 er genial og kunne godt være den udfordrer, som Surface Book altid har brug for.

Men ved MWC 2024 fangede Lenovos ThinkBook Transparent fantasien mere end noget andet, og viste en fuldt gennemsigtig skærm med en ultrafuturistisk tastaturkombination. Det ser lige ud af sci-fi, og det ville ikke se malplaceret ud på sættet til nogen film.

Lenovo ThinkBook Transparent-konceptet har en vidunderlig 55-procent gennemsigtig skærm, hvilket betyder, at du kan se lige igennem den til objektet bagved. Nu, om du vil have nogen til at se, hvad du ser fra den anden side, er et andet spørgsmål, men den fulde MicroLED-skærm leverer varen.

Igen er jeg lidt forstyrret af skærmen, men det er et fantastisk gennemsigtigt bærbart design og nemt en af ​​de bedste gentagelser af denne voksende teknologiske stil, der er lanceret indtil videre.