Skal du købe dem i 2024?

Nøgle takeaways

  • Apple tilbyder iPhone 13- og iPhone 14-modellerne til henholdsvis $599 og $699.
  • iPhone 13 og iPhone 14 har samme design og processor, men sidstnævnte har mindre kamera- og batteriforbedringer.
  • Du kan købe begge iPhone-modeller til nedsatte priser fra tredjepartsforhandlere.

Ældre iPhones går ikke af mode så hurtigt som deres Android-modstykker, og iPhone 13 og iPhone 14 er stadig nogle af de bedste smartphones, du kan købe i dag, hvis du har et budget. Lad os sammenligne de to og finde ud af, hvad der er bedst for dig.

Prisforskel

Både iPhone 13 og iPhone 14 blev lanceret til $799, ligesom iPhone 15 gjorde i 2023. Du kan dog nu få 128GB varianten af ​​iPhone 13 og iPhone 14 for henholdsvis kun $599 og $699, direkte fra Apple Store Online. Virksomheden har stoppet iPhone 13 Pro- og iPhone 14 Pro-serien, men basismodellerne er stadig tilgængelige i skrivende stund.

Bemærk, at Apple ikke længere sælger iPhone 13 mini på grund af dets dårlige salg, selvom vi fandt den bemærkelsesværdig for dens størrelse i vores iPhone 13 mini anmeldelse. iPhone 14 Plus er stadig tilgængelig for $799 sammen med base iPhone 14.

Så hvad får du for de ekstra hundrede kroner på iPhone 14? Nå, lad os finde ud af det nedenfor.

Design og farver

Æble

iPhone 14 kommer i fem farver: Midnight, Starlight, Blue, (PRODUCT)RED og Purple. På den anden side har iPhone 13 seks farvemuligheder, herunder Midnight, Starlight, Blue, Pink, Green og (PRODUCT)RED.

Midnight og Starlight er de eneste to farver, som du finder begge modeller i, da de blå og (PRODUCT)RED varianter af iPhone 14 er dybere og mørkere end dem, der findes på iPhone 13. Kan du ikke beslutte dig? Vi kan hjælpe dig med at vælge den bedste iPhone 14-farve til dig.

  4 grunde til, hvorfor podcastere bør vælge videopodcasting

Overraskende nok er der ikke meget at tale om, når det kommer til designforskelle. iPhone 14 ser næsten nøjagtig ud som iPhone 13. Begge modeller har en keramisk skjold foran og en aluminiums krop med en blank bagside. De bagerste kameraer er placeret på samme måde, og hakket forbliver i samme størrelse.

Det er dog værd at bemærke, at iPhone 14 er knap en tomme tykkere end sin forgænger. Trods den lille stigning i dybden, er iPhone 14 en smule lettere end iPhone 13. Men i den generelle kerne er disse mindre forskelle ikke så store og er primært ubetydelige, når de vejes op mod hinanden.

En væsentlig forskel, du vil se, er fraværet af SIM-bakker i iPhone 14, da den nyere generation ikke længere er kompatibel med fysiske SIM-kort og kun har dobbelt eSIM-understøttelse.

Display sammenligning

Æble

iPhone 14 og iPhone 13 har identiske 6,1-tommer OLED-skærme, der understøtter HDR med en maksimal lysstyrke på 1.200 nits. Så du kan være sikker på, at skærmen på iPhone 13 vil se ud og føles præcis på samme måde som iPhone 14.

iPhone 14 har det hak, vi kender i stedet for Dynamic Island som på iPhone 14 Pro. Så hvis du ønsker en lidt mere moderne skærm, kan du opgradere til iPhone 15 i stedet for iPhone 14.

Processor og ydeevne

Æble

Mens A17 Pro-chippen i iPhone 15 Pro og A16-chippen i iPhone 15 tilbyder topresultater, vil de fleste mennesker ikke bemærke disse præstationsforbedringer i daglig brug.

  6 bedste værktøjer til sikkerhedsinformation og hændelsesstyring (SIEM), der er værd at tjekke ud i 2020

A15 Bionic-chippen i de ældre iPhone 13- og iPhone 14-modeller kan stadig klare næsten enhver opgave, du kaster på den uden at svede. Det er dog værd at bemærke, at A15-chippen i iPhone 13 ikke er den samme som den i iPhone 14. Sidstnævnte har A15, der drev iPhone 13 Pro-modellerne, som sammenligneligt har et grafisk boost på omkring 20 % pga. 5-core GPU i stedet for en 4-core enhed.

Når det er sagt, hvis du bruger din enhed til grundlæggende opgaver som at ringe, sende sms’er, bruge sociale medier og internetbrowsing, vil du ikke føle nogen meningsfuld forskel. Så, medmindre du planlægger at spille grafisk krævende spil som PUBG mobil eller Call of Duty: Mobilgå efter iPhone 13 og spar dig selv nogle penge.

Kamera hardware

Æble/Youtube

Kamerakvalitet er en anden afdeling, hvor iPhone 14 har en lille kant i forhold til iPhone 13. På papiret vil du se, at begge modeller har det samme dobbelte 12MP kamerasystem, med en hoved- og ultrabred linse placeret diagonalt. Lad os dog tage fat på, hvad der har ændret sig:

Der er en lille forskel i blænderne på standard hovedlinsen, hvor iPhone 14 har en ƒ/1,5, ligesom 2021’s iPhone 13 Pro-modeller. Ved du ikke, hvad det betyder? Det er nemt nok. Jo lavere f-stop, jo mere lys kommer der ind i kameralinsen, hvilket betyder, at iPhone 14 slipper lidt mere lys ind end iPhone 13.

Alle disse hardwareforbedringer, kombineret med Apples Photonic Engine, bidrager til flere detaljer og forbedret ydeevne i svagt lys og nattefotografering.

Ser vi på frontkameraet på iPhone 14, så har det en mindre blændeåbning (ƒ.1.6 sammenlignet med iPhone 13s ƒ/2.2). Den får også en autofokus-funktion, ligesom de dyrere iPhone 14 Pro-modeller, som skal tilføje lidt dybde til dine selfies.

  Hvordan kan du screenshotte OnlyFans-billeder

Udover alle de softwarefunktioner, der er introduceret med iPhone 13, såsom Photographic Styles, Smart HDR 4, Cinematic mode og mere, tilbyder iPhone 14 Action Mode for at tilføje meget bedre stabilisering til videoer med en vis beskæring.

Batterilevetid, opladning og opbevaring

Framesira/Shutterstock

Apple vurderer iPhone 14 til op til 20 timers videoafspilning, 16 timers videostreaming og 80 timers lydafspilning. På den anden side tilbyder iPhone 13 op til 19 timers videoafspilning, 15 timers videostreaming og 75 timers lydafspilning. iPhone 14s batteristørrelse er også lidt større for at levere disse tal.

Vær dog forsigtig, når du køber en renoveret eller brugt iPhone, da batterierne i dem muligvis ikke længere har deres maksimale kapacitet, især iPhone 13. Så du skal ikke forvente, at de holder så længe som de annoncerede tal.

Heldigvis forbliver opladningshastigheden den samme, da Apple hævder op til 50 % opladning på 30 minutter med en 20W adapter eller højere til iPhone 13 og 14. Begge modeller understøtter også MagSafe trådløs opladning, og de kommer i tre lagermuligheder: 128 GB, 256 GB og 512 GB.

Hvorfor iPhone 13 er et bedre køb end iPhone 14

Identiske designs, skærme, processorer og kameraer gør det svært at retfærdiggøre iPhone 14’s 100 $ højere pris i 2024. Det ser ud til for det meste at være en ompakket iPhone 13, og du ville være bedre tjent med at bruge 200 $ mere på en iPhone 15 i stedet. For den ekstra pris får du Dynamic Island, en meget lysere skærm, A16-chippen, USB-C og et primært 48 MP-kamera.

I betragtning af alle disse faktorer er vi overbevist om, at iPhone 13 tilbyder mere værdi end iPhone 14. Faktisk sælger mange forhandlere nu fornyede iPhone 13s til under 400 $ på Amazon, og det er et tilbud, du ikke bør undgå.