Kraftfuld og effektiv, men ikke uden problemer

Nøgle takeaways

 • TicWatch Pro 5 er et funktionsrigt Android-smartwatch drevet af Wear OS-platformen og Qualcomm Snapdragon W5 + Gen1-chipsæt.
 • Den kan prale af et slankt design med en dobbeltlags OLED- og FSTN-skærm, fremragende batterilevetid og jævn og effektiv ydeevne.
 • Smartwatchet tilbyder omfattende sundheds- og fitnesssporing med over 100 aktivitetstilstande, men mangler Google Assistant og har et noget uinspireret udseende.

I forlængelse af TicWatch Pro 3 Ultra udgav Mobvoi TicWatch Pro 5 tidligere på året. Denne seneste iteration bruger Wear OS-platformen sammen med Qualcomm Snapdragon W5 + Gen1-chipsættet til at tilbyde brugerne et af de hurtigste og mest sofistikerede Android-smartwatches på markedet. Denne funktionsrige bærbare kommer dog med et prisskilt, der er lige så tykt som uret selv, og manglen på Google Assistant betyder, at det kun vil være egnet til nogle brugere.

Ticwatch Pro 5 Android Smartwatch

$245 $350 Spar $105

TicWatch Pro 5 er et Wear OS-smartwatch, der har en OLED- og FSTN-skærm med to lag. Den leverer en superhurtig og effektiv ydeevne og har omfattende sundheds- og fitnesssporing på tværs af mere end 100 aktiviteter.

Mærke Mobvoi

Pulsmåler Ja

Batterilevetid Op til 80 timer

Operativsystem Wear OS 3.5

Farver Sort

Display AMOLED

RAM 2GB

Lagerplads 32GB

Batteri 628mAh

Forbindelse Wi-Fi, Bluetooth 5.2

Træningstilstande Over 100

Skærmstørrelse 1,43 tommer

Vandtæthed 5 ATM

GPS Ja

Fordele

 • Fremragende batterilevetid
 • Imponerende to-lags skærm
 • Jævn og effektiv ydeevne
 • Omfattende sundheds- og fitnesssporing
 • Fungerer med Google Wallet

Ulemper

 • Ingen Google Assistant
 • Oppustet med for mange apps
 • Uinspireret udseende

Tilbage i sort design

Rob Webb / MakeUseOf

En måde at beskrive TicWatch Pro 5’s udseende på ville være at bruge ord som slank og minimalistisk. En anden ville være at sige, at den ser lidt uinspireret ud. Dermed ikke sagt, at det ser dårligt ud på nogen måde. Alt her er færdiggjort til en meget høj standard. Det er bare meget sort-på-sort, og ikke særlig visuelt arresterende.

Det er helt ærligt lidt ærgerligt, for selve uret er alt andet end uinspireret. Alligevel betyder Pro 5’s udseende, at den har en tendens til at blande sig i baggrunden, når den burde skille sig ud. Heldigvis gør funktionerne pakket inde, at Pro 5 skiller sig ud fra mængden.

Den har en 1,43-tommer AMOLED-berøringsskærm med en dobbeltlagsskærm og er belagt med slidstærkt Gorilla Glass. Det andet display lyser med et svirp med håndleddet, når selve uret ikke bruges aktivt. Det er et laveffektdisplay, der viser grundlæggende målinger for puls, kalorier, skridt og lignende.

På siden giver en tekstureret knap hurtig adgang til dine senest brugte apps. Derudover åbner to hurtige tryk din Google Wallet op, og hvis du holder denne knap nede, kan du gå ud af Essential Mode – en valgfri batteribesparende tilstand, der sparer strøm på bekostning af nogle funktioner (mere om dette senere).

Under denne knap er den roterende krone, som er en fremragende funktion, der gør det let at scrolle gennem apps og indstillinger. Pro 5 har også en indbygget mikrofon og højttaler (på henholdsvis sidepanelet og undersiden af ​​uret) til taleopkald, men desværre ikke til Google Assistant, som forbliver fraværende i denne seneste generation.

Den er lavet af en kombination af aluminium og rustfrit stål med en fleksibel silikonestrop. Det er tykt, men alligevel let, tilpas robust og holdbart og ligner noget, en Navy Seal kan bære under operationer.

En kort og sød opsætning

Rob Webb / MakeUseOf

Opsætningen af ​​TicWatch Pro 5 er en forholdsvis smertefri affære, der fik mig til at pille ved dette nye legetøj på få minutter.

Når du har tændt for din Pro 5, skal du downloade Mobvoi Health App på din telefon og opret en konto, da denne vil blive brugt til at måle og registrere alle dine vitals. Hvis du gør det, bliver du bedt om automatisk parring af Pro 5 med din telefon, hvilket fører dig gennem et par enkle trin for at fuldføre opsætningen.

Som en del af opsætningen skal du også oprette forbindelse til din Google-konto for at give dig mulighed for at bruge Google-apps og funktionen Find min enhed. Du vil derefter blive præsenteret for en liste over anbefalede apps til brug, som du kan acceptere eller afvise, alt efter dine behov.

Det er en dejlig, nem proces, der ikke overskrider dens velkomst, og som lader dig hænge fast i at nyde Pro 5 mere eller mindre med det samme.

Et Wear OS 3.5 Smartwatch med Qualcomm Snapdragon W5 + Gen1 Chipset

Rob Webb / MakeUseOf

Kører på Wear OS 3.5-platformen, og med kraften fra Qualcomm Snapdragon W5 + Gen 1-chippen, er TicWatch Pro 5’s betjening glattere end 007, når du bestiller en vodka martini i en friskpresset middagsdragt.

Forvent hurtige svartider over hele linjen og flydende interaktioner med overfloden af ​​tilgængelige apps, der skal installeres, som f.eks. Google Wallet og Google kort.

Faktisk var det eneste forsinkelse, jeg oplevede i min tid med Pro 5, da jeg forlod Essential Mode. Hvis du gør det, ser det ud til at starte en fuldstændig genstart af uret, som tager et minut eller to at afslutte. Det er ikke ligefrem verdens undergang, men det skilte sig ud for mig, da alt andet virkede så hurtigt til sammenligning.

Ellers komplementerer den glatte, effektive betjening perfekt det fantastiske display og retfærdiggør til en vis grad det førsteklasses prisskilt.

GEDEN for batterilevetid

Rob Webb / MakeUseOf

Batteritiden på TicWatch Pro 5 er imponerende, og det seriøst. Afhængigt af hvordan du har konfigureret dit smartwatch, vil det give dig op til 80 timers brug på fuld opladning, hvilket er nok til at konkurrere med nogen af ​​dets jævnaldrende.

Denne fænomenale batterilevetid kommer dog med et par forbehold, du skal være opmærksom på.

Først og fremmest skal du sikre dig, at du har aktiveret ultra-low power (ULP)-tilstanden. Hvis du lader AMOLED-skærmen være tændt som din standard (især i altid tændt-tilstand), vil du opdage, at dette tygger din batterilevetid op hurtigere, end Augustus Gloop tygger Wonka-stænger op.

I ULP-tilstand vil du først og fremmest se FSTN-displayet, når du drejer dit håndled for at se skærmen. Denne skærm tager kun små slurke fra strømreserverne, men viser stadig dine nøglemålinger, såsom BPM, forbrændte kalorier, skridt, der er taget, og så videre. Og det ligner et Casio-lignende digitalt urdisplay, som giver det nogle fede retropoint i min bog.

Når ULP-tilstanden er aktiveret, vil du allerede opnå værdifulde besparelser på mængden af ​​batteristrøm, der forbruges. Men du kan udvide dette endnu mere ved at starte dit ur i Essential Mode.

Essential Mode aktiverer ULP-tilstanden 24/7 (indtil den slukkes manuelt), hvorved batteriets levetid forlænges i dagevis. Mens den er aktiveret, giver denne tilstand kun adgang til visse funktioner (tid, BPM, kalorieinformation), med alt andet suspenderet i en sovende tilstand.

Nyttigt er der også en Smart Essential Mode, som ikke er helt så spartansk, og som aktiveres automatisk under dvale- og inaktive tilstande, hvilket bevarer en smule ekstra strøm, uden at du behøver at afholde dig fra alle andre funktioner.

Det er også dejligt nemt at aktivere alle Essential Mode-indstillinger. Et fast tryk på TicWatch Pro 5’s krone bringer en rulleliste frem med indstillinger, blandt hvilke du finder Essential Mode. Vælg dette, og du kan aktivere denne tilstand 24/7, tænde den automatisk i henhold til din tidsplan, eller få den til at starte, når batteristrømmen når mindre end 5 %.

Hvor meget batteri du bruger vil naturligvis variere, alt efter hvordan du bruger din Pro 5 og hvad du bruger den til. Ikke desto mindre har det en af ​​de bedste batterilevetider af ethvert smartwatch i den nuværende generation, og mulighederne for at justere det for at få endnu mere er en velkommen tilføjelse.

Omfattende sundheds- og fitnesssporing

Rob Webb / MakeUseOf

Dette er det rigtige kød og kartofler i TicWatch Pro 5, og efter min mening hovedårsagen til at eje en. Hvis måling af dine metrics og sporing af dine fitnessdata har nogen som helst interesse for dig, vil du finde helt nye måder at blive besat af disse detaljer her.

Den har en vaskeri liste over indfødte apps, der inkluderer TicHealth, TicExercise, TicBreathe, TicPulse, TicOxygen, TicSleep og videre og videre, i det uendelige (nå ja, næsten). Der er også en TicZen, som også sporer dine stressniveauer, som sandsynligvis vil være lidt højere end normalt, efter at have scrollet gennem alt det parti.

Der er understøttelse af mere end 100 forskellige træningstyper på TicExercise, og det er dejligt nemt at starte en træning efter eget valg. Til at løbe, gå eller cykle kan du bruge den indbyggede GPS til at registrere din placering og sætte valgfrie mål med hensyn til distance eller tid. Når du har gennemført din aktivitet, bliver du belønnet med et kort over din rute, samt alle relevante vitale statistikker.

Derudover er der en app til måling med et enkelt tryk, der registrerer dit BPM, din respirationsfrekvens, stressniveau og Sp02 på kun halvfems sekunder. Heldigvis var alle mine niveauer på testtidspunktet registreret som normale, hvilket jeg naturligvis var glad for at se.

Aktiviteterne kan nemt organiseres efter de senest brugte, så dine favoritter altid kan sidde øverst i bunken. Denne livskvalitetsfunktion sparer din rulletommel for unødig slitage og hjælper med at omgå, hvad der ellers kunne være en kedelig øvelse.

De fleste aktiviteter kan startes via TicExercise-appen på Pro 5 og fungerer (ret pænt) sammen med det ultra-lave strømdisplay, som skifter farve efter, hvordan din puls ændrer sig.

Pro 5 har også automatisk aktivitetssporing, som er perfekt til folk som mig, der er tilbøjelige til at glemme at starte den relevante træningsmåler, før de begynder den IRL. Når jeg bor i en meget kuperet del af verden, som jeg gør, går der milevidt i det omkringliggende område. Når jeg begiver mig ud på en vandretur, vil Pro 5 genkende, at jeg går, og summe mig for at spørge, hvad jeg laver, og om jeg ønsker, at min aktivitet skal spores.

Indrømmet, det tager et par minutter at indse, at du måske gør noget aktivt, men det er stadig en velkommen funktion for de mere spredte blandt os, og betyder, at du aldrig ender med en masse uregistrerede data i slutningen af en lang march.

Sleep Tracking er her også, selvom det er lidt af en blandet sag til sammenligning. Hovedproblemet med det er, at det synes at kæmpe med at skelne mellem tid brugt i sengen, versus tid faktisk brugt på at sove. Den måler de forskellige søvnstadier (vågen, lys, dyb og REM), og præsenterer resultaterne til visning i Mobvoi Health-appen.

Selvom det stort set var på niveau med søvndataene indsamlet fra min Samsung Galaxy 5, tydede det på, at jeg havde brugt mere tid i afslappende søvn, end mit Galaxy Watch gjorde.

Skal du købe TicWatch Pro 5?

Rob Webb / MakeUseOf

For at være ligeud, hvis du er en iOS-bruger, er svaret nej, da der ikke er nogen support til den platform. For alle andre er der masser af grunde til at overveje det.

For det første er der den geniale dobbeltskærms store skærm. Det er den perfekte modgift mod de irriterende, altid-på-funktioner, der forringer din batterilevetid, især på Wear OS-platformen. Det farveskiftende panel på ULP-skærmen er også nyttigt, og fortæller dig med et øjeblik, når du overdriver eller undergør det, så du kan rette kursen for at ramme dine mål.

Samlet ydeevne er fremragende, og batterilevetiden er uden sidestykke for den nuværende smartwatch-generation. Tilføjelser såsom den roterende krone gør navigation til en leg, og der er masser af måder at tilpasse din oplevelse med Pro 5.

På den negative side virker fraværet af Google Assistant som en iøjnefaldende udeladelse. Endnu er der ingen ord om, hvorvidt dette sandsynligvis vil blive introduceret med opdateringer, selvom jeg formoder, at det kan blive holdt tilbage for Pro 6, eller hvad der nu kommer fra TicWatch.

Derudover kunne Mobvoi Health-appen klare sig med en smule polering, da dens strengt funktionelle udseende ikke skaber megen begejstring for denne seer.

Bortset fra disse få greb, skinner TicWatch Pro 5 i næsten alle andre henseender.

Det er et førsteklasses smartwatch af høj kvalitet, med fantastisk batterilevetid, super jævn betjening og et metrisk ton af sundheds- og fitnesssporing, der er proppet under hætten.

Det har bestemt koteletter til at konkurrere med ethvert andet Android-smartwatch, der er derude lige nu, hvad angår dets effektivitet og ydeevne. Og den klarer sig komfortabelt mest, når det kommer til batterilevetid.

TicWatch Pro 5 er muligvis et par skridt væk fra absolut herlighed, men der er nok her til at cementere dens status som en reel udfordrer blandt den nuværende afgrøde.

Ticwatch Pro 5 Android Smartwatch

$245 $350 Spar $105

TicWatch Pro 5 er et Wear OS-smartwatch, der har en OLED- og FSTN-skærm med to lag. Den leverer en superhurtig og effektiv ydeevne og har omfattende sundheds- og fitnesssporing på tværs af mere end 100 aktiviteter.